Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko v Jihlavě prohrálo i vinou dvou vyloučení

 
neděle, 3. října 2021, 10:23

Jihlava - Páteční duel Fortuna: Národní ligy pod umělým osvětlením se Táborsku výsledkově nevydařil. Vysočina Jihlava doma zvítězila 3:1, když o zápase rozhodla prakticky během první půlhodiny.

Jihlavští vstřelili do 30. minuty dvě branky a vedení udrželi až do konce utkání. Táborsko v duelu vyfasovalo sedm žlutých karet pro pět hráčů, přičemž v závěru se dvakrát prohřešky sečetly a proměnily se v červené karty pro Holiše a Tijaniho. „Uznávám, že karet jsme měli hodně, ale nikdy nešlo o zákeřnou hru nebo nedisciplinovanost,“ zdůraznil trenér FCT Miloslav Brožek.

Ne že by Táborsko bylo bez šancí na lepší výsledek. Naopak! Když Tijani ve druhé půli snížil z penalty, tlak hostí pokračoval. Za stavu 2:1 měl Tijani na noze vyrovnání, mohl se gólmana zeptat, kam to chce, ale nastřelil ho. Další příležitost neproměnil Plachý. „Utkání rozhodly dva momenty. Neproměněná tutovka Tijaniho, kdy jsme mohli jít do stavu 2:2, a pak vyloučení Holiše. Třetí branku jsme inkasovali, když jsme byli na hřišti v devíti po druhém vyloučení Tijaniho,“ konstatoval Miloslav Brožek.

Táborsko si připsalo čtvrtou prohru v aktuálním ročníku. „Myslím si, že zápas v Jihlavě byl pro nás krutý. Byli jsme v něm několikráte potrestáni: dvě červené karty, čtvrtá žlutá pro Boulu, který bude příště také chybět, a zranění Provazníka. Jihlava využila svých zkušeností, moc gólových šancí neměla, ale s těmi, které si vypracovala, si dokázala poradit,“ uzavřel Miloslav Brožek.

FC Vysočina Jihlava - FC MAS Táborsko 3:1 (2:0)

Branky: 16. Vedral, 29. Pojezný, 90+3. Fila – 52. Tijani (pen.). Rozhodčí: Radina – Šimáček, Líkař. ŽK: 50. Křišťál, 59. Araujo-Wilson – 54. Rafa, 59. Tusjak, 60. Holiš, 69. Boula, 87. Tijani. ČK: 78. Holiš, 90+2. Tijani. Diváci: 433.

Jihlava: Vejmola – T. Svoboda, T. Vlček, Pojezný, Křišťál – Křivánek (87. Fila), Tureček, Lacko, Selnar (87. Peřina) – Araujo-Wilson (75. Arroyo), Vedral (80. Zoubele).

Táborsko: Pecháček – de Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak – P. Plachý (80. Vozihnoj), Icha (68. Drozd), Boula, Kopečný (80. Havrda) – Tijani, Provazník (42. Rafa).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková