Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek si bez problémů poradil s Povltavskou FA

 
sobota, 2. října 2021, 15:30

Po úterní vypjaté bitvě s Admirou Praha dokráčeli fotbalisté Písku v poklidném tempu k přesvědčivé výhře nad Povltavskou fotbalovou akademií v poměru 3:0.

Zajímavé věci se začaly dít až po půlhodině hry. První vážnější závar v hostujícím vápně v 31. minutě ještě brankou neskončil, stejně jako dělovka Koreše o dvě minuty později, se kterou měl gólman Povltavské FA plné ruce práce.

Gólu se diváci dočkali ve 34. minutě, kdy po centru zprava Pineau zblízka brankáře Grégra nepřekonal, podařilo se mu ale posunout míč na zcela volného Štěpána Koreše, a proti jeho dorážce do odkryté brány neměl gólman hostů šanci zasáhnout.

Povltavská FA zahrozila až těsně před přestávkou, ze svého krátkého tlaku však vytěžila pouze šanci Tompteho, kterou vyrazil Satrapa na roh.

Druhý gól padl v 56. minutě a jeho autorem byl opět Štěpán Koreš, který se po zranění znovu dostává do výborné formy. Nájezd tří proti dvěma bránícím hráčům vyřešil hokejovým blafákem a pohodlně zasunul do prázdné brány.

Středočeši na zvrat v utkání neměli síly a třetí gól v 73. minutě nabídli Františku Belejovi jak na zlatém podnose. Jeden z hostujících beků přihrál přímo útočníkovi Písku, který si vychutnal brankáře a zvýšil na konečných 3:0. Na posledních dvacet minut se do hry zapojil Martin Voráček, jenž se vrátil po více než měsíční pauze zaviněné zraněním.

Milan Nousek (trenér Písku): „S výsledkem musíme být spokojeni. Bylo to náročné, protože po posledních dvou remízách už jsme chtěli vyhrát. O bod navíc už se při remízách nehraje, takže další bodová ztráta by pro nás byla citelná. Po celou dobu utkání jsme šli za vítězstvím, a proto jsme ten zápas zvládli. V prvním poločase jsme předváděli velmi slušný fotbal. Do zavřené obrany jsme to měli těžké, ale dokázali jsme v ní najít jedno okénko a to nám pomohlo. Druhý poločas už z našeho pohledu tak kvalitní nebyl, ale dokázali jsme dobře vyřešit dvě brejkové situace, čímž jsme korunovali náš výkon.“

FC Písek - Povltavská FA 3:0 (1:0)

Góly: 34. a 56. Koreš, 79. Belej. Rozhodčí: Pastyřík - Pena, Hessová. ŽK: 1:4 (Kotrba – O. Pek, Hodosi, Puchmertl, Michalec). Diváků: 532.

FC Písek: Satrapa – Mařík, Běloušek, K. Kulík, Kotrba – Kalousek (84. V. Kulík), Volf, Schramhauser (78. Pravda), Koreš (69. Voráček), Pineau (69. Stejskal) – Belej (78. Petr).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle