Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další fotbalová sláva v Týně. Zápas béčka Olympie proti Mokrému poběží v přímém přenosu

 
pátek, 1. října 2021, 15:23

Vltavotýnská Olympie si v letošním roce připomíná 100 let od svého založení. Po velkolepých červnových oslavách se nyní chystá další speciální akce. Sobotní zápas týnského béčka, které hraje budějovickou III. třídu, bude poprvé v historii přenášen do světa živě. Soupeřem Olympie bude celek Mokrého. Utkání má výkop v 15:00 a diváci ho budou moci sledovat online v rámci unikátního projektu Jihočeský fotbal TV.

Týnské béčko v létě převzal nový trenér Martin Adámek, který před lety v klubu působil jako hráč. Nový kouč dokázal velmi solidně vyladit generační mix, kdy nejstaršího hráče od toho nejmladšího dělí 33 let. Olympie se pohybuje v první polovině tabulky a zejména svými domácími výkony budí respekt. Na vlastním stadionu tým trenéra Adámka ještě neztratil ani bod a po 7 kolech je v tabulce na šesté příčce.

Novou éru týnské rezervy symbolizuje také nový kapitán týmu Lukáš Ponec. „Po dvou nedokončených ročnících jsme se už nedočkavě těšili na start nové sezony. Hned v prvním kole jsme ale dostali pořádnou facku v Černém Dubu a naše natěšení bylo skoro celé pryč. Řekli jsme si, že takhle to nepůjde, změnili jsme pár věcí a od té doby jsme udělali pětizápasovou šňůru bez prohry, kterou nám pokazili až minulou neděli kluci z Mladého,“ popisuje kapitán Olympie vstup do sezóny. „Celkově je v našem týmu dobrá nálada, na které se také podílí kluci z dorostu i pendlové z áčka. Vysílaný zápas bude velmi zajímavá zkušenost hlavně v tom, až si na dokopné u pivka pustíme záznam vítězného zápasu proti Mokrému,“ věří Lukáš Ponec, že domácí vítězná šňůra B týmu Olympie bude pokračovat i před kamerami.

Domácí tým ovšem nečeká nic jednoduchého. Mokré je v tabulce ještě o příčku výše a má ambice se v popředí tabulky udržet. Navíc se do jeho sestavy vrátil hrající předseda klubu Jiří Hrabánek, který v mládí prošel Dynamem nebo Roudným. Mimochodem, předsedova manželka trénuje dívky Mokrého, v klubu tedy panuje doslova rodinná atmosféra.

„Na začátku soutěže máme výkony i výsledky značně rozkolísané. Kvůli zraněním nebo z osobních důvodů nám každý zápas chybí několik často i klíčových hráčů a změny v sestavě se projevují na výkonech, navíc ani tréninková docházka není po covidu optimální. Pozitivem je, že můžeme do týmu postupně zabudovávat mladíky z dorostu, zatím se dobře jeví Ondra Fošum, Alan Hošna nebo Adam Maštera,“ hodnotí předseda TJ Mokré aktuální situaci v klubu a zároveň prozrazuje, co očekává od „televizního utkání“: „V Týně čekáme na jejich velkém hřišti hodně běhavý fotbal a očekáváme, že nastoupí několik pendlů z A týmu, kteří tím výrazně zvednou kvalitu domácích. My budeme spoléhat na týmový výkon, kdy máme velmi zkušený tým s pevnou obranou, kterou při zranění Honzy Návary řídí Honza Dvořák. V ofenzivě jsou tahouny kapitán Petr Štumbauer a Patrik Dvořák a největším nebezpečím pro domácí bude útočné duo Petr Kaše a Petr Houska.“

Souboj B týmu FK Olympie Týn nad Vltavou a TJ Mokré slibuje zajímavou podívanou. Pokud nemůžete dorazit přímo na týnský stadion, sledujte šlágr III. třídy online z pohodlí domova.

Přenos pro Jihočeský fotbal TV zajišťuje Kory production.

Tisková zpráva | Foto FK Olympie Týn n. Vlt.