Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 1. kole KP

 
pátek, 1. října 2021, 07:30

Jihočeský kraj - Přebor se blíží do závěrečné podzimní třetiny. Dohrávka 1. kola na státní svátek přinesla remízový souboj Č. Krumlova s Olešníkem a návrat Prachatic na druhé místo po obratu na konci střetnutí v Milevsku. Osek dokázal po přestávce zvrátit nepříznivý průběh zápasu s výrazně posíleném béčkem Táborska. Hrdinou se stal domácí Karel Maroušek, který se po dvou letech vrátil z Nového Zélendu. U nej platilo přišel, viděl a zvítězil. Po třech minutách vsítil rozhodující gól. Hezký příběh. V náročném programu byly stoprocentní a braly šest bodů Prachatice, Protivín a Jankov.

Kompletní výsledky 1. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (0:0)

Góly: 64. Sládek. Rozhodčí: Žurek - Panský, Polák. Delegát: Třeštík. ŽK: 3:3 (Klympush, Sládek, Kocina – J. Škarda, V. Říha, Trantýr). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek, Rampa, Kocina, Kovačič, Janák (56. Klympush) – Vejvar (56. Peiger). Trenér Nárovec.

S. Ústí: Vanýsek - Škrábek, Brůžek, Pavelka, Sazma – J. Škarda, Trantýr, Říha (70. Prokeš), V. Škarda (80. Irsa) - Hoffmann, Kavka (20. Podroužek). Trenér Barteska.

Nejlepší hráči: Novotný, Hajný, Rampa – J. Škarda.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Vyrovnaný zápas, plný soubojů, chyb a nepřesností, ve kterém si ani jedno mužstvo nedokázalo vytvořit pořádnou šanci. O naší těsné výhře rozhodl v 64. minutě Marek Sládek po krásné přihrávce Honzy Kovačiče. Doufám, že kluky tyto vybojované tři body povzbudí, protože teď nás v sobotu čeká velmi těžký zápas proti rozjetým Dražicím.“

Ladislav Šebek (předseda Sokola SÚ): „Utkání moc fotbalové krásy nenabídlo, ani moc šancí. Našim klukům nelze upřít snaha, bohužel kvalita tam nebyla.“


FK Protivín – FK Junior Strakonice 1:0 (1:0)

Góly: 26. Hrachovec. Rozhodčí: Polák - Panský, Žurek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:2 (Zoubek, Mir. Říha). Diváků: 251.

Protivín: Hanus – Barbotkin, Vojta, Zb. Vorel, Zach – Hrachovec (76. Sháněl), Bečvář, Štěpka, Urban (60. Nedvěd), Jiskra (70. Buko Abatawa) -  Kvasnička. Trenér Říha.

Strakonice: Lízal – Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha – Nosek (46. Krýsl), Funda, Benedikt, Zoubek (55. Máška) – Zahrádka (76. Míčka) – Krejčí. Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Hrachovec, Bečvář, Barbotkin – Žáček.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Pro diváka nezáživný fotbal, kdy obě mužstva vycházela ze zabezpečené obrany a čekala na chybu soupeře. Nám se ve 26. minutě po individuální akci Hrachovce podařilo vstřelit první a jak se posléze ukázalo i vítěznou branku. Ve druhém poločase se Strakoničtí snažili o vyrovnání, ale zůstalo pouze u snahy. A když ani nám se nepodařilo dotáhnout některé možnosti k pojištění vedení, skóre se již nezměnilo. Díky týmovému výkonu se nám konečně podařilo doma zvítězit.“

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Do Protivína jsme si jeli pro nějaké body, ale potvrdilo se, že domácí zápasy a venkovní zápasy jsou jako den a noc. Od začátku jsme sice měli převahu, ale do koncovky jsme se kvůli nepřesnostem vůbec nedostávali. Domácí hráli také špatně, ale přeci předvedli jednu pěknou akci ve 26. minutě, kterou dokázali proměnit Hrachovcem. První poločas střely na branku 1:0, což o něčem vypovídá. Do druhého dějství jsme domácí přitlačili a hned ve 47. minutě se povedla jedna pěkná akce přes Zoubka, který posunul balon do křídla na Krýsla a ten výborným centrem našel na zadní tyči Fundu a ten hlavou těsně minul domácí svatyni. Bohužel byla to první a poslední pohledná akce, kterou jsme dokázali vyprodukovat. Nepřesnosti stále pokračovaly. Poslední 20minutovku trenér vysunul Žáčka na hrot a vzadu jsme hráli na riziko. Domácí sice chodili několikrát do přečíslení, ale zakončení měli také vychýlené. V 90. minutě měl vyrovnání na kopačce Krejčí, ale jeho střela z vápna mířila doprostřed branky.“


TJ Dražice – TJ Blatná 4:1 (4:0)

Góly: 6. (pen.) M. Stuchlík, 9. J. Štecher, 20. Horka, 34. Hojdar - 70. Kůst. Rozhodčí: Klátil - Vican, Přibyl. Delegát: Skalák. ŽK: 0:1 (Peroutka). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Bareš, Horka (46. Studenovský), Veselý, Novotný (57. Šimák) - D. Štecher, L. Stuchlík (70. Běhoun), J. Štecher, Turek (78. Mareš) – Hojdar, M. Stuchlík (61. Pinc). Trenéři Hořejší a Kodad.

Blatná: Peroutka - F. Hrádek, Hlaváč, Sedláček, Míka - Levý, Prokopec, Kůst, Říha (46. Jiřinec) - Šimůnek, Peleška (82. A. Hrádek). Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V tomto domácím zápase jsme měli v prvním poločase jasnou převahu, kterou jsme vyjádřili krásnými čtyřmi góly. Hosté z Blatné se mohli prosadit v samém závěru, kdy přestřelili z malého vápna. Druhý poločas už moc fotbalové krásy nepřinesl a hlavně z naší strany trápení v koncovce a tak jsme dovolili soupeři pouze zkorigovat výsledek, který nakonec odpovídá dění na hřišti.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Naší úvodní aktivitu zastavil brzký gól z penalty, které předcházela nepřesná malá domů a následný zákrok brankáře Peroutky. Už v 9. minutě po průniku zprava zakončili domácí do prázdné brány podruhé. A když hráči Dražic vedení zkušenými Horkou a Veselým vedli ve 34. minutě o čtyři branky, bylo rozhodnuto. Blatenským se nedá upřít snaha, ale herní rozdíl byl viditelný. V závěru poločasu mohl snížit Prokopec, ale přestřelil z blízka zívající branku. O náš čestný úspěch se nakonec postaral po pěkné akci Kůst.“


FC ZVVZ Milevsko – Tatran Prachatice 1:2 (1:0)

Góly: 11. Souček - 81. (pen.) M. Sedláček, 88. Jakub Rauscher. Rozhodčí: Krčín - Izugrafov, Kollmann. Delegát: Brož. ŽK: 3:3 (Málek, Barda, Kálal – Hornát, M. Sedláček, Jakub Rauscher). Diváků: 92.

Milevsko: P. Dvořák – Kálal, Barda, Pich, P. Novotný – Málek, Souček (71. M. Dvořák), Süsmelich, Kortan (83. M. Novotný) – Velek (46. Přibyl), Hadáček. Trenér Strnad.

Prachatice: Pícha – Jar. Rauscher, Kupka, Makoš, Hušek – Jakub Rauscher, Hornát, Pecka, M. Sedláček - Iliev, Kasík (58. Babka). Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Pich (dorostenec) - Jakub Rauscher, Hušek, M. Sedláček.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Utkání se mi bohužel hodnotí špatně. Protáhli jsme šňůru zápasů bez bodu už na tři po sobě. A opět výsledkem 2:1 pro náš neprospěch. Sestavu opět lepíme, jak to jde. První půli jsme ale zvládli nad očekávání a vedli 1:0. Bohužel ve druhém poločase nám došly síly a dvakrát jsme inkasovali. Hosté byli lepší a vytvořili si šance. Nám nezbývá než se připravit na další zápas doma.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme byli všude pozdě, prohrávali osobní souboje a hráli hrozně komplikovaně, dostali laciný gól a dvě gólové příležitosti jsme zazdili. Po domluvě v kabině jsme hru ve druhé půli zjednodušili a od 60. minuty šli za vítězstvím, které jsme dvěma góly v závěru i vybojovali. Za druhou půli si myslím, že jsme si vytvořili více gólových příležitostí a vítězství jsme si zasloužili.“  


TJ Osek – FC MAS Táborsko B 2:1 (0:1)

Góly: 70. D. Říský, 82. Maroušek - 8. Da Costa Miranda. Rozhodčí: Němec - Brom, Mach. Delegát: Grobár. ŽK: 2:2 (Krejčí, Hoch – Jansa, Rydval). Diváků: 100.

Osek: Chaluš - Brabec, Krejčí, Kubiš, Němeček – Hosnedl (79. Maroušek), Šrámek, Hoch, Sigmund (72. Čapek) – J. Říský, D. Říský (90. Mrkvička). Trenér Mráz.

Táborsko B: Zadražil - Fišer, Lazarchyk, Mácha, Rydval – Vozihnoj (46. Brabec), Drozd, Jansa, Ott (77. Činčura) - Da Costa Miranda (60. Zeman), Havrda (84. Marcolla). Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: celý tým - Da Costa Miranda, Zadražil.

Josef Mráz (trenér Oseka): „Do Oseka přijel posílený tým Táborska a bylo to vidět. V prvním poločase hráli hosté velmi dobře a nám delší dobu trvalo, než jsme se s tím vyrovnali. Táborští měli častěji míč pod kontrolou a hráli ve velmi rychlém tempu a první poločas byli lepší. My jsme si ale vypracovali několik šancí a alespoň některé měly skončit brankou. Náš momentálně největší problém je proměňování šancí. V druhém poločase jsme zvyšovali tempo, ale také zahazovali další šance. Nakonec jsme zápas otočili a vyhráli. Myslím, že diváci viděli oboustranně velmi kvalitní zápas, o čemž svědčí i dlouhotrvající pozápasový potlesk. Pochvalu zaslouží celý tým, který si sáhl opravdu až na dno svých fyzických sil. Raritou byl rozhodující gól, který vsítil po dvouleté fotbalové odmlce, po jednom tréninku a dvou minutách na hřišti Karel Maroušek. Jediným zklamáním je bohužel konec Hosnedla v našem mužstvu, jelikož odchází pracovat do zahraničí. Doufáme, že se po čase do Oseka vrátí.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „V prvním poločase jsme byli lepší, dobře jsme kombinovali, drželi balon. Bohužel jsme vsítili pouze jeden gól. Druhý poločas nás soupeř nakopávanými balony přetlačil a zajistil si tím vítězství.“


Jiskra Třeboň – FK Olympie Týn/Vlt. 2:1 (1:1)

Góly: 5. a 63. (pen.) Hromádka - 40. Dobal. Rozhodčí: Ondřej - Albert, Šimek. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:4 (Mravec, T. Maxa, Dumbrovský, Mezera). Diváků: 155.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Cimerhanzl, Zavadil, Bartoš – Radosta (86. Dušek), Collin, Kubata, Týnavský – Franěk (75. Pancíř), Hromádka. Trenér P. Skála.

Týn: Vachuta – Boček, Vařil, Stoklasa (69. Dvořák), Meidl – Mravec, Dumbrovský, Dobal, T. Maxa – Štos (59. Mezera), Hudeček. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Hromádka - nehlášeno.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Pro většinu amatérských mužstev není lehké hrát v neděli a potom hned v úterý. Nejinak je tomu i v našem případě. Někteří hráči mají dovolené a jsou na výletech nebo mají jiné povinnosti. Podobné problémy jsme museli před utkáním s Týnem řešit i my. Navíc vypadl jeden hráč ze základní sestavy. Zápas jsme ale naštěstí zvládli, když jsme vedli už od páté minuty. Pak Týn převzal iniciativu a zásluhou Dobala vyrovnal. My jsme naši snahu korunovali ve druhém poločase, když o rozhodující branku se postaral náš nejlepší hráč Leoš Hromádka. Penaltu sám zařídil a pak ji i proměnil. V závěru jsme přestáli tlak soupeře, výhru jsme se štěstím uhájili a já jsem za ty body rád.“

Václav Mareš (trenér Týna): „K zápasu mohu říci asi jenom to, že jsme prohráli proto, že neproměňujeme šance. Penalta, kterou domácí  kopali, viděl asi jenom pan rozhodčí Adam. Víc se k tomu nemá cenu vyjadřovat.“ 


Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 1:1 (0:0)

Góly: 63. Kabele - 76. Kalášek. Rozhodčí: Lepič - Žemlička, Votava. Delegát: Dvořák. ŽK: 4:2 (Růžička 2, Kuna, V. Beránek – Beko, Toth). ČK: 1:0 (30. Růžička). Diváků: 295.

Č. Krumlov: Š. Beránek – V. Beránek, Kabele, Švec - Strapek, Kuna, Novák, Tůma, Vávra - Růžička, Vaněk (66. Kordík). Trenér Domin.

Olešník: Miřátský - Miklík, Rožboud, Kalášek, Šíma – Beko (90. Rys), Heller, Szó, Štěch - Nohava, Tóth. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým - Kalášek, celý tým.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Utkání s Olešníkem mělo být fotbalové, ale vyloučení Růžičky to celé zhatilo. Já osobně musím své hráče pochválit, že sedmdesát minut o deseti zvládli a uhráli bod.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Čekal se šlágr kola. Bohužel si myslím, že průběh utkání ovlivnila brzká červená karta u domácích a víkendové zápasy, které se odehrály. Viděli jsme dvě krásné branky. Dle mého zasloužená remíza a až časem poznáme, koho bude ztráta dvou bodů mrzet více. Vím, že budu zase asi jediný, kdo se ozve, ale pokud je vložené kolo o "svátku" v úterý, tak nerozumím tomu, proč není o víkendu nařízeno pro všechny hrát v sobotu.“


SK Jankov – SK SIKO Čimelice 4:1 (2:1)

Góly: 22. Mizera, 23. Fajtl, 47. a 54. Sypal - 35. Petřík. Rozhodčí: Dunovský - Peterka, Jevčák. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:2 (Kroneisl, Benda - Káš, Petřík). Diváků: 88.

Jankov: Komárek – Fajtl, Honner, Lošek, Beránek – Sypal (66. Kočer), Kroneisl, Voráček (76. Jirkovský), Kollár, Schönbauer – Mizera (61. Benda)

Čimelice: Bašta – Smetana, Listopad, Pšenička, Hegenbart – Klimeš (58. Rambous), Káš (61. Hák), Maršík, Šťástka – Petřík, Říha (86. Kulas). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Sypal, Schönbauer – Petřík.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „V naší situaci jsme potřebovali v domácím prostředí potvrdit import bodů z Třeboně. V obraně jsme hosty dobře dostupovali a směrem do útočné fáze jsme byli hladovější a přesnější. Utkání jsme si zkomplikovali ve chvíli, kdy místo toho, abychom vedli rozdílem tří branek, tak zbytečně inkasujeme kontaktní branku. Ve druhém poločase se nám podařilo dvakrát skórovat a tak se žádné drama nekonalo. Dobrý týmový výkon, z kterého vzešli i ty individuální.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Utkání se bohužel vyvíjelo tak, v jakém personálním složení se v poslední době nacházíme. Soupeři gratuluju ke 3 bodům."


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle