Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Už je to o mnoho lepší, říká po dvou výhrách kapitán Jankova František Lošek

 
čtvrtek, 30. září 2021, 14:25

Jankov - Mužem víkendového 9. kola se stal 30letý zadák František Lošek, kapitán fotbalistů SK Jankov. Ti v neděli uspěli 2:0 na hřišti Třeboně a dařilo se jim i v úterý, kdy doma zdolali Čimelice 4:1. Jankovský obránce měl na tom výrazný podíl a ochotně poskytl našemu portálu rozhovor.

V neděli jste v Třeboni přispěl výraznou měrou k vítězství. Dá se říci, že jste měl svůj den?
Musím říct, že po dlouhé době se mi hrálo docela dobře. Dal jsem gól a mohl jsem dát ještě jeden. Běžel jsem sám na bránu, ale zazdil jsem to. Škoda.

Jak byste tu vaši vstřelenou branku popsal?
Bylo to po autovém vhazování na útočné polovině. Martin Kollár to hodil na mě na střed hřiště. Já jsem hru přenesl na levou stranu a běžel jsem do vápna. No a Peťa Klíma mě tam pěkně našel a já jsem dal hlavou gól.

Z posledních dvou utkání jste si připsali šest bodů. Dýchá se vám již lépe?
Určitě je to mnohem lepší. Bodově jsme se dotáhli na manšafty před námi. Sice jsme furt dole, ale už jsme v kontaktu s týmy ze středu tabulky, což je super.

Čím to bylo, že se vám na začátku sezony nedařilo?
Měli jsme docela smůlu v koncovce. Dostávali jsme zároveň laciné góly a přitom jsme je nedávali. Chybělo nám potřebné štěstíčko.

Nedělalo vám problémy hrát další zápas po jediném dni volna?
Nevím, jak to měli ostatní kluci, ale mně to problém nedělalo. Byl jsem docela v pohodě. Mně se hrálo dobře v obou zápasech. Kdyby se mělo hrát zase za dva dny, už by to bylo asi horší.

Máte tento týden nějaké úlevy při trénincích?
Trenéři nám odpustili jeden trénink a v pondělí jsme jenom vyklusávali. V pátek máme předzápasový trénink a o víkendu jdeme na Týn. Tento týden je takový volnější, pokud jde o tréninky.

Čeká vás další důležitý duel s Týnem. S čím do něj půjdete?
Budeme chtít zase vyhrát. Do konce podzimu zbývá ještě dost kol, tak potřebujeme sbírat body, abychom byli co nejvýš.

Ideální sestava 9. (8.) kola krajského přeboru

Filip Miřátský (Olešník)

František Lošek (Jankov), Lukáš Maxa (Týn), Martin Pavelka (S. Ústí)

Jakub Barda (Milevsko), Jan Hornát (Prachatice), David Bečvář (Protivín), Michal Strapek (Č. Krumlov), Jan Turek (Dražice)

Daniel Petřík (Čimelice), Tomáš Zelenka (Strakonice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Mikešová