Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Za střelecké impotence Lhenických k prohře v ovocnářském derby

 
středa, 26. dubna 2017, 22:54

Ač byli Lheničtí na jaře konečně v plné sestavě (až na Piláta a Suchého), přesto na bodový zisk nedosáhli. Známý výrok o „království za koně“ lze pro ně parafrázovat na „království za vstřelený gól“, neboť i v tomto utkání se potýkali se střeleckou koncovkou i ve velice výhodných gólových pozicích…

V samém úvodu utkání to byli Lheničtí, kteří po autovém vhazování Sury jako první vyslali Schönem střelu na soupeřovu branku, kterou Chelčičtí stačili zblokovat na roh. Ti hned poté odpověděli rychlým kontrem s centrem do šestnáctky a střeleckým zakončením, co jen těsně minulo lhenickou branku. Běžela 9. minuta, v níž domácí rozehráli rohový kop s pouze v tísni gólmanem Dvořákem vyboxovaným balónem a hned vzápětí znovu nacentrovaným „do ohně“, avšak již následně s přesnou gólovou Turkovou trefou (1:0).

A protože v dalším vývoji utkání jej oboustranně nikdo z hráčů nenásledoval, ač brankové možnosti k tomu vznikly, rozhodla právě ona jediná o chelčické nejtěsnější výhře. A tak se neujaly ani ty vyložené. V 15. minutě po rohovém kopu, kdy pálil těsně vedle branky lhenický Mahák, aby jej ve 20. minutě napodobil z rozehraného trestného kopu Prennerem spoluhráč Mar. Sedlák, ve 22. minutě to byl znovu Mahák, jehož dobře mířenou střelu skvěle vytěsnil gólman Novák na roh.

A Lheničtí i v dalším hracím čase předváděli, jak se vlekle potýkají se střeleckou koncovkou. Ve 29. minutě po úniku Maháka zakončoval ve výhodné pozici opět nepřesně Mar. Sedlák, aby obdobně s nepřesnou záměrnou dopadly i slibné „hlavičky“ nejprve Maháka po Prennerově trestňáku ve 30. minutě, následně i Tůmy po Beranově standarde ve 34. minutě. Do poločasové otáčky tak šli Chelčičtí s jednogólovým náskokem.

Hned po rozehrání poločasu druhého měli velkou možnost k navýšení svého vedení, když jejich „gólovka“ skončila přestřelením Dvořákovy branky. Lheničtí nezůstali pozadu a hned nato i oni pohrdli tutovkou v provedení Mar. Sedláka s vychýlenou muškou v samostatném úniku na gólmana Nováka po Beranově uličce. V 70. minutě opět Beran vyslal pro změnu Trojana, ale ten na Nováka v brance nevyzrál.

I v dalším průběhu utkání se hrálo nahoru dolů s nakopáváním míčů stran Chelčických za jejich kontroly hry, s čímž se Lheničtí viditelně potýkali. Až samotný závěr přinesl opět vzruch před oběma brankami. Nejprve to byli domácí, co mohli v 85. minutě pojistit bodový zisk z tohoto mače, velkou šanci k tomu promarnili. Lheničtí ji tak přežili a na samý konec ještě stačili před Novákem vytvořit pořádný závar, který ale vyrovnání nepřinesl. Z nejtěsnějšího vítězství v derby v rámci Chelčicko - Lhenického mikroregionu se tak radovali domácí, Chelčičtí.

FK Chelčice - SK Lhenice 1:0 (1:0)

Gól: 9. Turek. Sudí: Brom – Ambrožová, Šindelář.

Lhenice: Dvořák - Trojan (78. Starý) Kopf (K), Tůma, R. Sura -  P. Prenner (67. D. Lukač), Růžička, Beran, M.Mahák - Schön (61. Mrkvička), Mar. Sedlák. Trenér Zb. Novák.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein