Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Obavy Dražic se nenaplnily. V Nové Vsi hladce vyhrály

 
středa, 26. dubna 2017, 18:12

Novoveským se v jarní části nedaří, dosud neměli možnost slavit vítězství. A ani v zápase proti dražickým borcům nepředvedli mnoho fotbalové krásy. Malé rozměry jejich trávníku jsou na hraně a dal se tak čekat zápas plný osobních kontaktů.

Samotný začátek utkání ukázal, že s velikostí hřiště se lépe vyrovnali hostující hráči, kteří zamkli domácí na jejich polovině, a bylo otázkou času, kdy se prosadí i gólově. První šance se zrodila ve 4.min. Kromka prodloužil centrovaný balon za sebe na Bareše, který se ocitl sám proti brankáři, ale už byl moc blízko a nestačil gólově zakončit. O čtyři minuty na to odkopával z vlastní půle balon za domácí obranu Fořt, a protože domácím nevyšel pokus o ofsajd, řítil se Kromka sám proti brance. Ochránce domácí svatyně proti super střelci sice vyrazil, ale Kromka ho šikovným lobem přehodil a bylo 0:1.

Hned po rozehrání z půle se dostal do šance domácí Fischer, ale střela z levé strany zamířila mimo. Podobně naložil se svou šancí i Švarc ve 14.min., kterému nabídl šanci nepřesnou rozehrávkou Hořejší, ale i tento pokus zamířil mimo tyče. Z tlaku opět profitovaly Dražice ve 20.min., když Horka zpoza velkého vápna vystřelil a míč skončil po teči o záda jednoho z obránců za zády brankáře Pouly – 0:2.

Velkou gólovku neproměnil domácí Vlček ve 27. min. Po chybě Valáška a špatném odhadu Baky se pokusil o lob, ale míč padající z výšky dopadl před branku a odrazil se přes břevno nad… Ve 34. min. dosáhli hosté gólu po rohovém kopu, ale pro odpískaný faul na brankáře nám nebyl uznán. Ve 39. min. se otřásla domácí branka po hlavičce Bareše, jemuž centroval z přímého kopu Valášek. Hosté korunovali převahu další brankou ve 41. min. Dlouhý aut Schloffa měl za následek závar ve vápně, míč odražený na šestnáctku napálil z jedné Bareš těsně k pravé tyči a uzavřel účet prvního dějství na 0:3.

Akci ze závěru prvního poločasu si Bareš zopakoval hned ve 48.min. Jen s tím rozdílem, že se k němu míč dostal po rozehraném rohovém kopu. Dělovka byla opět nechytatelná a vedla ke změně skóre už na 0:4. V 61.min. se prodíral vápnem domácích Jiří Štecher, byl faulován a sám se postavil k zahrání nařízené penalty. Stejně jako v minulém střetnutí byl úspěšný – 0:5.

Do poslední půlhodiny mohli hosté vystřídat všechny hráče z lavičky. Obraz hry se ale nezměnil, domácí se soustředili pouze na nakopávání balonů, ale bez patřičného efektu a rodily se tak šance hlavně před jejich svatyní. Rozchytal se však domácí brankář a jen díky němu už skóre nedoznalo změny. Střelu Valáška z přímého kopu přes zeď vyrazil konečky prstů mimo tyče, podobně musel robinzonádou řešit i nepřesnou malou domů Andrleho st. Ještě jeden skvělý zákrok musel předvést gólman Poula v samém závěru utkání, když střela Petra Novotného ze 20 metrů mířila do pravé šibenice. Neujala se ani střela Hüttnera po přímém kopu Andrleho st., Baka uchránil čisté konto a Dražice se mohly radovat z dalšího vítězství.

„Pravdou je, že jsme jeli na jih trochu s obavami. Měli jsme zprávy, že specifické rozměry hřiště nebudou přát fotbalovému umění a že půjde spíš o boj muže proti muži. Ale dokázali jsme se na tato očekávání dobře připravit. Asi nejpodstatnější bylo přesunutí Horky na post předstopera. Tím jsme eliminovali dlouhé nákopy domácích, protože Horka vyhrával všechny hlavičkové souboje a šikovnost ostatních našich hráčů měla za následek jednoznačné vítězství,“ zhodnotil duel v N. Vsi vedoucí mužstva Lubomír Kolář. „I příští zápas sehrajeme na hřišti venku, zajíždíme do Bernartic a ti, kdo byli přítomni na domácím utkání, ví, co nás v Bernarticích asi čeká…,“ uvědomuje si, že je na horké půdě druhého týmu tabulky nečekaná nic lehkého.

FK Nová Ves-Brloh – TJ Dražice 0:5 (0:3)

Góly: 8. Kromka, 20. Horka, 41. a 48. Bareš, 61. J. Štecher (pen.).

Napsal(a) Lubomír Kolář