Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První prohra Nové Vsi přišla v derby v Trhových Svinech

 
úterý, 21. září 2021, 21:42

Trhové Sviny - Souboj dvou celků z horní poloviny tabulky I. A třídy, skupiny A, sliboval zajímavý zápas. Svinenští byli v plné síle, Novoveským chybělo z různých důvodů šest hráčů.

Spartak Trhové Sviny se do prozatímního lídra tabulky pustili hned od začátku. Po prvním varování nebezpečnou střelou v 8. minutě se po ztrátě míče novoveského Holého dostal do brejku Kodras a centrem našel na zadní tyči v 11. minutě zakončujícího Koláře - 1:0. Neuplynuly ani tři minuty a po třech narážečkách a střele Hrušky vychytal Bartizal velkou šanci domácích. Za další dvě minuty zachránilo hosty břevno.

Šance trhosvinenský hráčů přibývaly. Ve 33. minutě kopali penaltu po faulu hostujícího Vodáka a Hruška se nemýlil - 2:0. Snaha Nové Vsi končila nepřesnostmi nebo na dobře hrající obraně domácích. Další gól přidali spartakovci ve 36. minutě, když opět po ztrátě míče dal Kurali svůj první gól v zápase - 3:0. První šance Novoveských přišla ve 39. minutě, po úniku střílel Fatura nad bránu. Nedáš - dostaneš, 40. minuta - na poločasových 4:0 zakončuje opět Kurali.

Hosty nešetřili ani po přestávce

Druhý poločas začal, jak první skončil. Bylo to vidět i v rozpoložení obou mužstev. Domácí na koni, hosté pod dekou. Hned ve 48. minutě dvě nebezpečné střely domácích gólman Nové Vsi chytil. Trest přišel v 54. minutě, kdy nahrávku z vlastní půle přes hráče nedokázal novoveský Boháč odehrát, míč pouze lízl hlavou a svinenský Šemro už neměl problém zavěsit - 5:0.

Hosté byli v tuto chvíli na ručník, ale ještě nebyl konec. Druhou větší šancí N. Vsi byla po Markesově centru hlavička Havla na zadní tyč, kterou ale skokem zlikvidoval gólman K. Brůha. Ten v průběhu zápasu moc práce jinak neměl.

Domácí v tomto zápase těžili z rychlých brejků. Další takovou šancí zakončenou gólem předvedli v 58. minutě, když tentokrát zakončoval Hruška - 6:0. Další gól přidávají domácí v 66. minutě, když Kurali obstřelil hostujícího obránce a trefil přímo růžek Bartizalovy brány - 7:0. 69. minuta a vše jako přes kopírák. Centr z levé strany na druhou, hostující Beneš míč neodvrátil a svinenský Novák střelou z první nedal brankáři šanci - 8:0.

Alespoň čestného úspěch a bez nuly na kontě vstřelených branek se hosté dočkali v 77. minutě, na konečných 8:1 upravil Havel.

Jak již bylo řečeno, T. Sviny podaly skvělý výkon a hosté si snad vybrali svou daň smůly. Z domácího celku lze vyzdvihnout střelce tří branek Kuraliho, Hrušku a mozek hry Davida Brůhu. U hostů snad jen gólmana Bartizala, který ještě plno šancí pochytal.

TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Nová Ves 8:1 (4:0)

Branky: 36., 40. a 66. Kurali, 33. (pen.) a 58. Hruška, 11. Kolář, 54. Šemro, 69. Jan Novák – 77. Havel. Rozhodčí: Kříž st. – Cigáň, Saidl. ŽK: 1:3 (Tomek – Holý, Fatura, Graman). Diváků: 120.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková