Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Kadula předvedl další gólparádu, Lom ukazuje záda s pětibodovým náskokem

 
úterý, 21. září 2021, 00:23

Jihočeský kraj – Program jihočeských celků v divizi se ve víkendovém kole smrskl jen na tři zápasy. Na pořadu totiž byla dvě krajská derby. Za otloukánka byl opět J. Hradec, který po sedmičce v Soběslavi utržil stejný výprask i na Složišti s béčkem Dynama a ze dvou derby zápasů má skóre 1:14. Navíc peripetie se zraněnými brankáři nekončí, ba naopak. Katovice znovu spoléhaly na střelecké schopnosti Jindřicha Kaduly, který přidal na katovickém hřišti další hattrick a ukazuje, že kvalitou do této soutěže nepatří. Pohledné a až do konce dramatické derby sehrály v Táboře první Lom se Soběslaví. Suverén v nastavení pečetil na 3:1. Spartakovci statečně vzdorovali.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 8. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Jindřichův Hradec 1910 7:0 (5:0)

Góly: 18. Bouguetouta, 20. Malecha, 28. a 45. Němeček, 45. Bízek, 57. Valenta, 62. Polanský. Rozhodčí: Žurek - Tesař, Eibl. ŽK: 1:0 (72. Matuška). Diváků: 100.

Dynamo B: Kerl – Kladrubský (46. Matuška), Němeček, Bízek, Skovajsa – Valenta, Vais, Malecha (64. Perina) – Bouguetouta (64. Bečvář), Veliký, Polanský. Trenér Tichai.

J. Hradec: Kopecký (10. Mazánek) – Vaš, Šmíd, Koktavý, Nováček (46. Distel) – Janák, Mischnik, D. Cettl (46. Völfel), Votava, Waník (75. Kubín) – Toman (75. Strejček).  Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Zápas byl jednoznačný výsledkově i herně, soupeř vzdoroval jen prvních deset minut. Od okamžiku, kdy jsme dali první gól, jsme zápas zcela opanovali. Proměnili jsme i další šance, takže už v poločase jsme vedli 5:0. Pomohli nám samozřejmě i pendlové z áčka, jejichž přítomnost byla na hřišti znát. Na rozdíl od předchozích zápasů jsme dokázali zužitkovat šance a to rozhodlo o našem vítězství. Těší mě, že ani druhou půli jsme nevypustili a pokračovali jsme v nastaveném tempu. Hosty jsme snad kromě jedné situace nepustili do šance a v těchto výkonech musíme pokračovat dál.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Dynamo dnes bylo lepší ve všech směrech. Bylo fotbalovější a pohyblivější a my jsme zápas nezvládli. Psychika hráčů je dlouhodobým problémem. Jakmile se dostaneme pod tlak, začneme vypouštět osobní souboje, přestáváme zvládat situace a o to je to potom horší. Brankář Kopecký odjel do nemocnice, podrobnosti o jeho zdravotním stavu však zatím nemám. Každopádně je to třetí zraněný gólman v krátkém sledu. Život ale nekončí a je třeba bojovat dál. Musíme se sebrat a proti Lomu podat mnohem zodpovědnější výkon. Soupeři, s nimiž se chceme rovnat, teprve přijdou.“


SK Otava Katovice – FK Hvězda Cheb 3:0 (1:0)

Góly: 32. (pen.), 58. a 64. Kadula. Rozhodčí: Vnuk - Zoufalý, Hádek. ŽK: 0:3 (Wagneter, L. Kompit, F. Kompit). Diváků: 227.

Katovice: Provazník - Hnídek, Janoch, Cibulka, Motl - L. Bálek, Repa, Kotrba, D. Bálek (75. Rejšek) - Kadula (83. Sládek), Požárek (62. Uher). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Kadula, D. Bálek.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „S Chebem jsme chtěli odčinit ostudnou porážku z Petřína a povedlo se to. Přežili jsme úvodní šanci hostů, kdy nastřelili tyč a od té doby jsme převzali otěže zápasu. Dařila se nám kombinace a přišly i branky. Skóre mohlo být daleko vetší. Hlavně ve druhém poločase jsme měli plno šancí. I tak jsem s výsledkem i předvedenou hrou spokojen.“


Sokol Lom – FK Spartak Soběslav 3:1 (2:0)

Góly: 10. M. Novák, 29. Neužil, 92. Bosnyak - 53. Kutner. Rozhodčí: Zita - Kvaček, Blatný. ŽK: 2:3 (Grobár, Neužil – Zeman, Boucník, Kutner). Diváků: 450.

Lom: Matoušek – Kosobud (59. Janů), J. Chotovinský, Slavík, J. Rabiňák – M. Novák, Pfeifer, Kučera, Grobár (85. Bosnyak) – Neužil, Musiol. Trenér Císař.

Soběslav: Červenec – Maršík (46. Podhradský), Boucník, Zeman, Hromada (74. Pokorný) – Pavlík, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk – Kutner, T. Mazouch. Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým – Červenec.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „První poločas jsme odehráli velmi dobře, Soběslav jsme k ničemu nepustili. Dali jsme dva góly, jen škoda, že se nám nepodařilo v prvním poločase dát ještě jeden gól. Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že chceme zápas co nejdříve rozhodnout, ale místo toho jsme inkasovali a byli jsme trochu pod tlakem. V posledních deseti minutách jsme měli tři vyložené šance, které výborně zlikvidoval brankář Soběslavi. Musím hráče pochválit za přístup během zápasu a za hru, kterou jsme zejména v první půli předváděli.“

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „První poločas bych přirovnal k předchozímu venkovnímu utkání na Dynamu. Opět jsme k utkání přistoupili vlažně a díky naší nedisciplinovanosti jsme dostali dva góly. Nedokážeme se koncentrovat na zápas už od začátku. Nevím, čím to je. V první půli jsme byli horší a Lom zaslouženě vedl. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a ve druhé půli už jsme byli lepší my. Brzy se nám podařilo snížit. V závěru jsme hráli vabank a potřetí jsme inkasovali. Je ale pravda, že Červenec nám předtím chytil dvě, tři vyložené šance. Posledních deset minut to bylo kdo z koho. Bylo zřejmé, že buď vyrovnáme nebo dostaneme třetí gól. Bohužel platilo to druhé. S takovým soupeřem nemůže stačit hrát pouze jeden poločas. V tom se musíme zlepšit. Je to naše dlouhodobá bolest a platí to zejména o zápasech na hřištích soupeřů.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - TJ Tatran Sedlčany 2:2 (1:0), 24. a 73. Holub - 61. Krůta, 75. Lípa.

FC Rokycany - Český lev-Union Beroun 1:0 (1:0), 27. Černý.

SK Klatovy 1898 - SK Petřín Plzeň 3:3 (2:0), 2. a 76. Zajíček, 32. Lukeš - 64. Kohout, 70. (pen.) Bednář, 48. Provod.

FK Robstav Přeštice - SK Senco Doubravka 2:2 (2:1), 8. Mudra, 38. Novák (vlastní) - 21. a 89. Roubal.

TJ Slavoj Mýto - SK Hořovice 5:1 (2:1), 17. a 50. (obě z pen.) Frizoni, 20. a 59. Vileta, 61. Skopový - 14. Kuška.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle