Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posílené béčko Dynama v derby dominovalo, Jindřichův Hradec přišel o dalšího gólmana

 
sobota, 18. září 2021, 22:38

České Budějovice - Fotbalistům Jindřichova Hradce se v divizních derby zápasech nedaří. Po Soběslavi (1:7) schytali v sobotu dopoledne další debakl. Potupnou porážku o sedm gólů utrpěli na Složišti s domácí rezervou Dynama.

Hostům se navíc prohloubil problém s gólmany, když v desáté minutě musel kvůli zranění odstoupit z Třeboně vypůjčený Jakub Kopecký a mezi tři tyče se postavil stávající trenér brankářů Jiří Mazánek. Naopak domácí mohou být navýsost spokojeni. Černobílí mladíci vyhráli potřetí v řadě a dál udržují kontakt s čelem tabulky.

Jindřichohradečtí vydrželi Dynamu vzdorovat jen v úvodní čtvrthodině, kdy domácí tým prakticky nepustili do šance. Pak ale přišla pro hosty studená sprcha. V rozmezí deseti minut inkasovali hned tři góly, které rozhodly o osudu utkání. Ve 28. minutě Dynamo vedlo 3:0 a to ještě hosté netušili, že může být ještě hůře. Kalich hořkosti si v prvním poločase vypili až do dna v poslední minutě, kdy dostali ještě další dva góly. Jindřichův Hradec byl na ručník, poločasový stav 5:0 mu nedával téměř žádnou naději na zvrat.

Demolice hostujícího mužstva pokračovala i po přestávce. V 57. minutě zvýšil Matěj Valenta a pět minut nato Robin Polanský v 62. minutě zvyšoval už na 7:0. Další branku již domácí tým posílený o pendly Skovajsu, Valentu a Vaise z áčka nepřidal a stav vydržel až do konečného hvizdu hlavního rozhodčího Žurka.

V příštím kole čeká Hradec třetí derby v řadě. U Vajgaru přivítá suverénní Lom, který v neděli hostí na táborské Svépomoci Soběslav.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Zápas byl jednoznačný výsledkově i herně, soupeř vzdoroval jen prvních deset minut. Od okamžiku, kdy jsme dali první gól, jsme zápas zcela opanovali. Proměnili jsme i další šance, takže už v poločase jsme vedli 5:0. Pomohli nám samozřejmě i pendlové z áčka, jejichž přítomnost byla na hřišti znát. Na rozdíl od předchozích zápasů jsme dokázali zužitkovat šance a to rozhodlo o našem vítězství. Těší mě, že ani druhou půli jsme nevypustili a pokračovali jsme v nastaveném tempu. Hosty jsme snad kromě jedné situace nepustili do šance a v těchto výkonech musíme pokračovat dál.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Dynamo dnes bylo lepší ve všech směrech. Bylo fotbalovější a pohyblivější a my jsme zápas nezvládli. Psychika hráčů je dlouhodobým problémem. Jakmile se dostaneme pod tlak, začneme vypouštět osobní souboje, přestáváme zvládat situace a o to je to potom horší. Brankář Kopecký odjel do nemocnice, podrobnosti o jeho zdravotním stavu však zatím nemám. Každopádně je to třetí zraněný gólman v krátkém sledu. Život ale nekončí a je třeba bojovat dál. Musíme se sebrat a proti Lomu podat mnohem zodpovědnější výkon. Soupeři, s nimiž se chceme rovnat, teprve přijdou.“

SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Jindřichův Hradec 1910 7:0 (5:0)

Góly: 18. Bouguetouta, 20. Malecha, 28. a 45. Němeček, 45. Bízek, 57. Valenta, 62. Polanský. Rozhodčí: Žurek - Tesař, Eibl. ŽK: 1:0 (72. Matuška). Diváků: 100.

Dynamo B: Kerl – Kladrubský (46. Matuška), Němeček, Bízek, Skovajsa – Valenta, Vais, Malecha (64. Perina) – Bouguetouta (64. Bečvář), Veliký, Polanský.

J. Hradec: Kopecký (10. Mazánek) – Vaš, Šmíd, Koktavý, Nováček (46. Distel) – Janák, Mischnik, D. Cettl (46. Völfel), Votava, Waník (75. Kubín) – Toman (75. Strejček).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza