Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Demolici Dačic v Lišově zařídil Petr Kandl

 
středa, 15. září 2021, 16:20

Do Lišova přijel obávaný soupeř z Dačic, protože jeho poslední dvě návštěvy mu vynesly plný počet šesti bodů.

Začátek zápasu byl opatrný až ospalý, nikdo se do ničeho nehrnul. V 6. minutě se domácí nadechli k prvnímu úderu, když Červenka přesně poslal míč mezi obránce na nabíhajícího Miroslava Koláčka, který míč po pravém křídle zatáhl k „šestnáctce“, křížnou přihrávkou našel před bránou Kandla a ten začal úřadovat - 1:0. V 8. minutě si „namlsaná dvojice“ spolupráci zopakovala na polovině hřiště, přihrávku za obránce Kandl přivedl až na „velké vápno“ a míč prudce v běhu napálil do pravé tyče. O chvíli později se dostal za obranu i Pechoč ovšem brankář Zejda byl proti navýšení skóre.

Ve 13. minutě byl kopán první rohový kop zápasu, měli jej kupodivu hosté, nic z něj ale nevytěžili. V 16. minutě se hosté po mírném „presování“ několika hráčů dočkali největší šance poločasu, když po lehkovážné kombinaci obrany zahrál Shýbal „malou domů“ a Dejčmar pádem pod nohy dobíhajícímu útočníkovi zamezil vyrovnání. Za dvě minuty kopali i domácí první rohový kop Bouchalem, naskočil na něj Červenka, ale míč pouze hlavou „líznul“, vzápětí před vlastní bránou obětavě v pádu opět hlavou odvracel míč po rohovém kopu hostí. Ve 22. minutě stoper Kándl nádherně vyvezl míč po levé straně obejitím dvou obránců, ten pak prostrčil kolem stopera Bouchalovi na penaltu, ten však vystřelil slabě i vedle branky.

Úvodní gól nastartoval domácí

Tyto momenty však obě mužstva rozehřály, útoky se střídaly, efektivita byla ale jen na straně domácích. Po chvilce totiž rozehrál Červenka obdobnou akci z první změny skóre, když poslal míč za obranu vlevo Pechočovi, jenž míč zatáhl na úroveň trestného území a levou nohou poslal ostrou přihrávku dovnitř. Míč proletěl mezi stopery i Bouchalem a skončil vpravo bodu penalty u Kandla, ten si pohrál s obráncem a Zejdovi, nedal šanci - 2:0.

V 26. minutě Kandl po odkopu obrany uvolnil Pechoče, který v pozici „z očí do očí“ bránu minul. Následně kopali hosté rohový kop, míč bezpečně chytil Dejčmar, ve snaze rychle rozehrát výhozem trefil míčem záda Votavy, jenž pohotově vystřelil, ale přes bránu. Hned v následující minutě měli hosté výhodu trestného kopu z prostoru levého rohu trestného území. Míč ostrou točenou střelou kolem zdi zatočil do brány Křivánek, Dejčmara ale nenachytal.

Pak už se radovali domácí, když už možno říci „sehraná dvojice“ – Koláček M. přihrál míč mezi obránce do běhu Kandlovi, který po úniku prostřelil Zejdu - 3:0. Radující se domácí ještě netušili, že to není všechno z „poločasu snů“, jehož vrchol přišel ve 30. minutě, když excelentně hrající Koláček M. zachytil na polovině hřiště špatné rozehrání hostů a pohotovým nákopem „á la Schick“ nachytal Zejdu - 4:0. Hosté v podstatě rezignovali, skóre mohl ještě posunout Kandl, když nádherný centr Bouchala poslal hlavou Zejdovi do koše.

Po přestávce zkompletoval hattrick

Poločasové divácké ohlasy, komentáře i prognózy byly pod dojmem průběhu a stavu skóre vesměs optimistické, neboť i tradiční pesimisté pronesli, dneska už to asi vyhrajeme. Druhý poločas začal útokem hostí, který zakončil střelou nad bránu kapitán Brtník. Ve 47. minutě se naposled představil Kandl, když po kombinaci Pechoče a Hlaváče, odcentroval Bouchal, jehož centr tentokrát hlavou uklidil k tyči 5:0. Za pět minut bylo pro domácí ještě lépe, když Dan Koláček v půlce hřiště z otočky našel na hranici soupeřova trestného území bratra Míru, který uvnitř území posunul míč dorostenci Hlaváčovi a ten si věděl rady 6:0.

Domácí podlehli uspokojení, začali sólovat, přestali s nátlakovou hrou a soupeř v následujících 20 minutách bojoval alespoň o čestný úspěch. Výrazně proti byl Dejčmar dvakrát pádem pod nohy sebral útočníkovi míč v poslední chvíli, spolehlivě chytil propagační střelu Brtníka, trestný kop Křivánka zastavila domácí zeď a největší šanci, kdy se po kombinaci několika hráčů ocitl sám před bránou Votava, promarnil střelou vedle.

Nakonec se ještě jednou radovali domácí, když v 76. minutě sledoval zdánlivě ztracený míč Ota Mach a za přispění nedůsledné obrany a brankáře, dotlačil míč do brány 7:0. Do konce se už dohrávalo jen z povinnosti, po zápase byla tradiční „děkovačka“ před domácím „kotlem“, který ocenil výkon potleskem a vypustil modrou a bílou sílu.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Odehráli jsme po dlouhé době vydařený zápas a hlavně jsme proměňovali šance.“

SK Lišov – TJ Centropen Dačice 7:0 (4:0)

Branky: 6., 24., 30. a 46. Petr Kandl, 36. M. Koláček, 51. Hlaváč, 79. O. Mach. Rozhodčí: Landík – R. Mráz, Jeřábek. ŽK: 1:3 (Mach – Chyška, Zejda, Vacek). Diváci: 55.

Lišov: Dejčmar Jakub – Shýbal Petr, Kándl Jan, Koláček Daniel (55. Formánek Michal), Šachl Matěj, Pechoč Libor (70. Račák Karel), Červenka Aleš, Koláček Miroslav, Hlaváč Jan (75. Burda Lukáš), Bouchal Daniel, Kandl Petr (59. Mach Ota). Trenér Beneda Jiří.

Dačice: Zejda Václav – Máša Richard (46. Vítkovský Jan), Lovětínský Daniel, Přikryl Rostislav, Šlápota Martin (67. Moučka Vít), Chyška Jakub, Votava Matěj, Brtník Josef, Zejda Tomáš, Křivánek David, Vacek Jakub.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák