Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek si napravil reputaci třemi body s Jankovem

 
úterý, 14. září 2021, 15:08

Jankov v Oseku prokázal vysokou efektivitu. Během 90. minut vyprodukoval tři střely, z nichž dvě mířily do prostoru branky a obě skončily v síti. Jenže na body to nestačilo. Osek se dokázal prosadit třikrát, domácí utkání zvládl a nechal svého soka z Budějovicka přikovaného ve spodku tabulky s pouhými čtyřmi body.

Hosté se pro toto těžké utkání museli obejít bez Kroneisla, Kollára, Loška, Lovičky a Voráčka, z nichž drtivá většina z nich by určitě figurovala v základní sestavě. Přesto se vstup jankovským do zápasu podařil náramně. Ve 4. minutě započal úspěšnou akci gólman Komárek, Sypal si vyměnil míč na levé straně s parťákem Schönbauerem a poslal centr do pokutového území. Tam se po souboji s Brabcem nejrychleji zorientoval Martin Benda a v den svých dvacátých narozenin střelou pod břevno poslal Jankov do vedení – 0:1.

Po úvodní dvacetiminutovce se však plány hostujícího celku na dobrý výsledek začaly bortit. Nejprve pro další zranění musel odstoupit Hüttner a krátce na to, přesněji ve 27. minutě, předvedl Osek jednoduchou, leč účelnou akci, z které přišlo vyrovnání. Na tři přihrávky se domácí z hloubky vlastního pole dostali až do pokutového území Jankova a Matěj Čapek z první vážnější příležitosti srovnal – 1:1.

Netrvalo dlouho a domácí opět ukázali, že v jednoduchosti je síla. Dlouhý nákop, vyhraná hlava a Němeček se snadno dostal za obrannou linii Jankovských. Nastalý požár hasil s vědomím červené karty stoper Honner nedovoleným zákrokem zhruba metr před šestnáctkou. Nedovolený zákrok se pískal, avšak karta přišla jen žlutá a navíc rozhodčí Žemlička usoudil, že k faulu došlo v pokutovém území a ukázal na penaltový puntík. Toho využil Jakub Říský ke vstřelení své první trefy v sezóně – 2:1. Tentýž borec se po rychlé rozehrávce svých spoluhráčů dostal ještě do nadějné možnosti deset minut před poločasovou přestávkou, jenže tentokrát si na něj Komárek počkal a druhou radost v utkání mu nedovolil.

Přes důrazný poločasový proslov trenéra Kadlece se výrazné zlepšení u hostujících fotbalistů nekonalo. Hosté bojovali, ale kromě střely Fajtla, která skončila v zahradě u rodinného domu nedaleko za brankou, se do zakončení vůbec nedostali. Ale ani domácí si dlouho z bojovného stylu hry nedokázali nic vytvořit. A tak jediným zpestřením na dlouhou dobu byl slovní výstup jankovského zdravotníka Pavla Beránka směrem k hlavnímu rozhodčímu, který byl potrestán červenou kartou.

V závěru s narůstajícím deštěm přišly také zajímavé fotbalové momenty. Čtvrthodiny před koncem předvedl Osek rychlou akci na levé straně, po které se do velké šance dostal D. Říský, ale Komárek udržel svůj tým na dostřel. Až tři minuty před koncem vypukla v Oseku radost potřetí. Po rohovém kopu a následné nepříliš povedené střele se zády k brance trefil šťastně Martin Carda – 3:1. V 90. minutě přišlo ještě jankovské snížení, když krásný roh Schönbauera uklidil hlavou přesně k tyči Pavel Mizera – 3:2. Na víc už hosté neměli čas, a tak z Oseku odjeli s prázdnou…

TJ Osek – SK Jankov 3:2 (2:1)

Branky: 27. Čapek, 31. Říský J. z pen., 87. Carda – 4. Benda, 90. Mizera. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Lepič. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Šrámek – Honner, Klíma, Fajtl). ČK: 0:1 (58. Beránek – zdravotník). Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 7:3. Diváci: 120.

Osek: Křížek – Rybák, Carda, Krejčí, Brabec – Čapek (90. Hoch), Šrámek, Říský D. (86. Kinkor), Sigmund – Říský J. (90. Gondek), Němeček.

Jankov: Komárek – Jirkovský (80. Řehoř), Honner, Bláha, Beránek – Klíma (64. Prenner), Hüttner (23. Mizera), Fajtl, Sypal (76. Kočer), Schönbauer – Benda.

Nejlepší hráči: Říský J. – Beránek, Komárek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle