Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přesvědčivá výhra Nové Vsi nad Kaplicí

 
úterý, 14. září 2021, 12:41

Nová Ves - V pátém kole zavítala Kaplice po dvou těsných prohrách na hřiště vedoucí Nové Vsi, kde si chtěla spravit chuť. Domácí jedenáctka ale hraje v dobré pohodě a tak se čekalo, jestli své výkony potvrdí i v tomto zápase. Tabulka skupiny A je vyrovnaná a každé zaváhání může tým stát propad o několik míst níže.

A jak hráči Nové Vsi skončili minulý zápas, tak tento stejně začali. Pomohl jim k tomu rychlý gól Markese z 5. minuty zápasu, který po vysunutí střelou kolem gólmana Schneidera zavěsil poprvé do kaplické sítě - 1:0.

Hosté hrající vzadu na tři obránce se měli z toho poučit. Kapličtí hráli první poločas směrem dopředu, snaha se jim nedá upřít, ale jejich pokusy většinou končily ještě před velkým vápnem, kde domácí dobře bránili a míče jim odebírali. Nová Ves byla herně lepší, měla několik dobrých příležitostí skórovat, ale ani jí se to již více v prvním poločase nepovedlo.

Druhý poločas začali Kapličtí větší snahou směrem dopředu, ale ani tentokrát jim štěstí nepřálo. Hráči Nové Vsi stále ovládali hru, a když po šikovném prostrčení přes gólmana v 63. minutě zavěsil opět Markes na 2:0, bylo to jen vyjádření dění na hřišti a rozpoložení obou týmů.

Domácí ještě spálili dvě velké šance, ale stále hráli zodpovědně dál. Kaplice se snažila něco se skórem zápasu udělat, ale když její první nebezpečnější střela na gólmana Maceje byla až v 75. minutě, moc času na otočení zápasu už nebylo. Ale stát se může cokoliv za pár minut. Druhou a poslední nebezpečnou střelu vyslali hosté v 77. minutě, ale ani z této střely nebylo nakonec nic.

Velkou šanci Fatury z malého vápna zastavil obránce, který už z téměř jistého gólu míč upálil mimo. Třetí hřebíček do sítě hostů zatloukl v 80. minutě svým třetím gólem v zápase výborně hrající Markes, když sám obešel dva obránce a brankáře a završil svůj hattrick – 3:0. Poslední gól zápasu padl opět z kopaček novoveských hráčů, když míč putoval po ose Markes, Vogl a na konci akce byl skórující Milan Fatura - 4:0.

Domácí hráči Nové Vsi odehráli zápas velmi kompaktně a zkušeně s dobrou koncovkou. Pochvalu zaslouží celý tým, vyzdvihnout se musí hattrick Matěje Markese. Hosté z Kaplice hráli odhodlaně, snaživě, ale ani tentokrát nedosáhli na body.

TJ Nová Ves – FK Spartak Kaplice 4:0 (1:0)

Branky: 5., 62. a 69. Markes, 88. Fatura. Rozhodčí: K. Kříž ml. – Boček, Valeš. DFA: Hanzal. ŽK: 3:2 (Trejbal, Fatura, Vogl – Štrbačka, Gutheis). Diváků: 100.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Petr Lexa, Michaela Vrábková