Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Trio Stachy, Kluky a Č. Velenice je stále na nule. Čížová sundala z čela Milevsko B

 
neděle, 12. září 2021, 11:24

Jihočeský kraj – Už jen tři týmy nezískaly v letošní I. B třídě ani jeden bod. Trojlístek bezbodových celků uzavírá tabulky svých skupin a příště to zkusí na šestý pokus. Překvapením je domácí porážka Sedlce s Větřním, která jej sesadila z první příčky skupiny A. Souboj předposledního s prvním skončil nečekaným vítězstvím Čížové s milevskou rezervou, čehož využila k posunu do čela Jistebnice. Suverénní jsou Třebětice (sk. D) s novým trenérem Markem Černochem, předsedou OFS J. Hradec. Zvítězily i napopáté a čekají na nedělní zápasy svých největších konkurentů.

Skupina A

Hrdějovice porazily Loučovice a jsou druhé v tabulce své skupiny. Podobně dopadlo v domácím utkání s Dřítní i vedoucí Dolní Dvořiště, když po nerozhodném prvním poločasu dalo gól až deset minut před závěrem zápasu Markem Urazilem (ten díky této trefě zaznamenal hattrick). Sedlec doma překvapivě podlehl fotbalistům z SK Větřní. Ve vyrovnaném zápasu rozhodl o výhře hostů čtyři minuty před koncem Michal Vávra. Zlatá Koruna v zápase bohatém na góly remizovala na svém trávníku s Boršovem nad Vltavou. Dva gólové zásahy měli hráči obou týmů. Na domácí straně to je Jakub Wagner a na té hostující pak Jaroslav Havlíček.

Frymburk se rozešel se svým soupeřem z Kamenného Újezdu bezgólovou plichtou. Rezerva Malše Roudné vyprovodila ze svého hřiště hráče SK Mladé pěti góly. Hattrick zaznamenal Dominik Šrámek. Sokol Chvalšiny si naopak odvezl divokou výhru ze Slavče, kde hraje Rezerva Trhových Svinů. Na deseti gólech se podílel za domácí dvěma trefami Ondřej Hruška (jeden z penalty) a za hosty Jiří Fic a Petr Cába (také jeden z penalty). Střelecké hody hostů příliš neovlivnilo ani vyloučení Pavla Sluky v 75. minutě hry.

Skupina B

Znakon Sousedovice vyhrála o gól nad Volyní, kterou nově trénuje Libor Žák, když smolařem víkendu se stal sousedovický Ondřej Brynda – dal si vlastní gól, obdržel dvě žluté a v 90. minutě putoval do šaten o pár minut dříve. Naštěstí domácí Znakon nastřílel po hattricku Jana Hracha o gól víc než St. Hoštice, hosté si totiž také dali „vlastence“, a radovali se po odhlášení výsledků z A třídy z prvních bodů v nové sezoně.

Bavorov ztratil doma body s dobře hrajícím Dražejovem, ten si díky trefě z nařízené penalty, kterou proměnil Tomáš Hrčka, odvezl všechny body a je ve výsledkové tabulce skupiny na druhém místě. Slavoj Volyně ve vyrovnaném utkání o gól přehrála Cehnice, za které zaznamenal dva góly Petr Hovorka. Bělčice nasázeli Sokolu Stachy devět kousků. Po dvou dali Patrik Průcha, Karel Hanzlík (obě z penalt) a Ondřej Páca.

Sedlice si pojistila první místo výhrou na rezervou strakonického Junioru, když jediný úspěch zaznamenal dvě minuty před poločasovou přestávkou kapitán týmu Jiří Čabrádek. Druhá prachatická rezerva porazila Lhenice gólem Davida Lachkoviče z 69. minuty hry. Vacov porazil o gól fotbalisty z Husince, když dva góly zaznamenal Filipem Zittou.

Skupina C

Vedoucí tým skupiny milevská rezerva ztratila body v utkání, ve kterém by to nikdo nečekal. Podlehla o gól Čížové, když se vítězná trefa domácího mužstva zrodila čtyři minuty před závěrečným hvizdem sudího zásluhou Ondřeje Plice. Jistebnice potvrdila svou dobrou formu a vyšvihla se díky výhře nad Kestřany do čela tabulky. Ve slušně hraném zápase dal dva góly devatenáctiletý Pavel Horčička.

Boston Kluky podlehl na svém trávníku Chotovinám hlavně díky dvěma trefám svého šutéra Volodymyra Bondarenka. V poslední době dobře hrajícím Božetice orazili nebezpečnou Planou nad Lužnicí. Dva góly zaznamenal milevský hokejista Jakub Suchan. Sepekov se konečně výsledkově chytil a o tradiční pouti porazil na svém trávníku rezervu divizní Soběslavi.

To Chyšky se nějak nemohou probrat z letargie a pouze remizovaly s hráči z Větrovů. Po vedoucím gólu Ondřeje Vačleny hned v úvodu zápasu vyrovnal za skóre za hosty skóre ještě v průběhu první půle šestnáctiletý benjamínek Adam Smrž. Ve druhé se diváci již gólu nedočkali a zápas skončil zaslouženou plichtou. Mladá Vožice porazila díky dvěma trefám Tomáše Kukly (rozhodující z penalty devět minut před koncem utkání) Hradiště, za které zaznamenal vedoucí gól v 63. minutě Radek Stropnický. Všechny góly padaly až ve druhé části hry.

Skupina D

Ve skupině D mužstvo Tatranu Lomnice, kterému se v soutěži zatím moc nedaří, prohrála v Buku nejtěsnějším rozdílem. Gól zaznamenal již v první poločasu Filip Opička. Ledenice vysoko podlehly na svém trávníku Nové Bystřici. Střelcem hostů byl tradičně Jiří Havel s dvěma zásahy. Kardašova Řečice porazila Lokomotivu České Velenice po bezgólové první půli tříbrankovým rozdílem.

Dolní Bukovsko odevzdalo všechny body lídrovi tabulky Třeběticím. Ty jako jediné neztratily v krajských soutěžích ani bod. Hattrick zaznamenal Martin Kelbler již ve 20. minutě hry. Pak už diváci žádnou gólovou trefu neviděli. Třeboňská rezerva rozhodla definitivně o své výhře až gólem ve třetí minutě nastavené druhé půle z kopačky Erika Ferchenbauera.

Olešnice překvapivě vysoko porazila tabulkově třetí Studenou. Po dvou gólech zaznamenali Patrik Raab a Radim Horelica. Za hosty dvakrát skóroval tradiční střelec Libor Dvořák (nejlepší střelec krajských soutěží s 10 góly z pěti odehraných kol). Neplachov potvrdil roli favorita a veze všechny body ze Suchdola nad Lužnicí.

VÝSLEDKY 5. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Hrdějovice – Vltavan Loučovice 3:1 (0:1)
Branky: 56. a 79. Kaisler, 62. (pen.) Tressl – 17. Žák.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Kovařík. ŽK: 1:1 (Knotek – Žák). ČK: 0:1 (61. Koutský). Diváků: 60.

SK Sedlec – SK Větřní 2:3 (1:2)
Branky: 38. Koch, 79. Reindl – 29. Kotlár, 44. Votýpka, 86. Vávra.
Rozhodčí: Švec – Ryneš, Trněný. DFA: Třeštík. ŽK: 5:2 (Zíka, Peterka, Koňařík, Bašar, Mart. Pešek – Weinhard, Votýpka). Diváků: 53.

SK Zlatá Koruna – FK Boršov nad Vltavou 4:4 (2:2)
Branky: 39. a 52. Wagner, 26. Zajíc, 57. Persán – 68. a 72. Havlíček, 8. Pokorný, 14. Komrska.
Rozhodčí: Bartůněk – Ernst, Křížek. ŽK: 3:3 (Persán, Rytíř, Šebelka – Pokorný, Kofroň, Filištein). Diváků: 60.

FC Šumava Frymburk – TJ Sokol Kamenný Újezd 0:0
Rozhodčí: Hučík – Ovčáček, Schönkypl. ŽK: 4:3 (Ribár, Mertl, Kar. Malák, Kaňa – Kotalík, Prokeš, Sládek). Diváků: 110.

FK Dolní Dvořiště – TJ Dříteň 3:2 (2:2)
Branky: 39., 40. a 80. Urazil – 37. (pen.) a 43. Picka.
Rozhodčí: Zabilka – Večerník, Marek. ŽK: 2:1 (Kubík, Zeman - na lavici – Pojer). Diváků: 60. Hráno v Loučovicích.

TJ Spartak Trhové Sviny B – TJ Sokol Chvalšiny  4:6 (1:2)
Branky: 21. a 70. (pen.) Ond. Hruška, 65. Voj. Pavel, 76. Tuscher – 45. a 69. Fic, 80. (pen.) a 82. Cába, 32. Kaprál, 58. (pen.) Sluka.
Rozhodčí: Filípek – Svoboda, Špelina. DFA: Kučera. ŽK: 2:4 (Krauskopf, Voj. Pavel – 43. a 75. Sluka, Kaprál, Zwiefelhofer). ČK: 0:1 (75. Sluka). Diváků: 65. Hráno ve Slavči.

TJ Malše Roudné B – SK Mladé  5:1 (2:1)
Branky: 2., 7. a 68. Dom. Šrámek, 60. Skála, 81. Jiří Hošna – 38. Červený.
Rozhodčí: Bartoníčková – Ernst, Hora. ŽK: 3:3 (Bilas, Hrouda, Nekvinda – Moudrý, Kočvara, Červený). Diváků: 50.
 


SKUPINA B

TJ Sokol Bavorov – TJ Dražejov 0:1 (0:1)
Branka: 23. (pen.) Hrčka.
Rozhodčí: Pánek – Homola, Ficko. ŽK: 3:2 (Folta, Štech, Funda – Hulač, Bračok). Diváků: 70.

FC ZNAKON Sousedovice – TJ Sokol Střelské Hoštice 4:3 (2:2)
Branky: 3., 16. a 76. Hrach, 81. Dav. Šefčík (vlast.) – 23. a 51. Dav. Šefčík, 22. Brynda (vlast.).
Rozhodčí: Muzika – Handšuh, Hoch. ŽK: 3:0 (Brynda 2, Jeneš). ČK: 1:0 (90. Brynda). Diváků: 80.

SK Slavoj Volyně – Sokol Cehnice 3:2 (2:1)
Branky: 22. Škopek, 25. Pubal, 73. Hájek – 39. a 89. Hovorka.
Rozhodčí: Handšuh – Muzika, Homola. ŽK: 1:6 (Škopek – Ond. Martínek, Hovorka, Marek Martínek, Jos. Čech, Lib. Čech, Přech). Diváků: 100.

TJ Sokol Bělčice – Sokol Stachy 9:0 (5:0)
Branky: 12. a 26. Pat. Průcha, 20. (pen.) a 51. (pen.) Hanzlík, 44. a 76. Páca, 30. Ráž, 68. Václav Mach, 89. Sejkora.
Rozhodčí: Barva – Mir. Pečenka, Písek. ŽK: 2:1 (Ráž, Páca – Jan Dvořák). Diváků: 50.

TJ Sokol Sedlice – Junior Strakonice B 1:0 (1:0)
Branka: 43. Čabrádek.
Rozhodčí: Petričák – Hanzlíková, Hornát. DFA: Brož. ŽK: 1:2 (Vaněk – Kratochvíl, Petr Baloušek). Diváků: 80.

FK Tatran Prachatice C – SK Lhenice  1:0 (0:0)
Branka: 69. Lachkovič.
Rozhodčí: Rom. Novák – Heinzl, Harvalík. ŽK: 1:1 (Sova – Jar. Mrkvička). Diváků: 60.

SK Vacov – TJ Slavoj Husinec  3:2 (0:1)
Branky: 72. a 76. Zitta, 63. Jar. Ketzer – 31. Cais, 79. Wágner.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Zloch. DFA: Němeček. ŽK: 4:3 (Jiří Mls, Blahout, Valta, Bubík – Ťapal, Tichý, Zelený). Diváků: 80.
 


SKUPINA C

TJ Sokol Čížová – FC ZVVZ Milevsko B 2:1 (1:0)
Branky: 27. Šlouf, 86. Plic – 62. Kutil.
Rozhodčí: Hnilička – Pšenička, Dušek. ŽK: 1:0 (Jašek). Diváků: 55.

1.FC Jistebnice – 1 FK IPD service Kestřany 4:0 (3:0)
Branky: 7. a 49. Horčička, 20. Stoszek, 26. Šváb.
Rozhodčí: Klimeš – Rom. Novák, Prchlík. Hráno bez karet. Diváků: 80.

1.FC Boston Kluky – TJ Sokol Chotoviny 2:3 (1:0)
Branky: 17. Voj. Košatka, 82, Mir. Štěpán – 58. a 64. Bondarev, 86. Kromka.
Rozhodčí: Juráň – Tanáč, Benda (N). ŽK: 4:1 (Tománek, Voj. Košatka, Štěpán, Jos. Košatka – Tom. Vrhel). Diváků: 64.

TJ Božetice – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:1 (1:0)
Branky: 40. a 78. Jak. Suchan, 62. Pinc – 60. Kolář.
Rozhodčí: Rom. Novák – Klimeš, Bernát. ŽK: 1:2 (Jos. Fara – Pospíchal, Přibyl). Diváků: 40.

TJ Sokol Sepekov – TJ Spartak Soběslav B 4:2 (2:2)
Branky: 29. Jan Bolek, 39. Pav. Novák, 63. Staněk, 80. Luk. Koutník – 19. Valeš, 23. Škrleta.
Rozhodčí: Pšenička – Hnilička, Kalina. ŽK: 1:2 (Kašpar – Proksch, Novotný). Diváků: 86.

FC Chyšky – SK KAVAS Větrovy  1:1 (1:1)
Branky: 9. Ond. Vačlena – 36. Smrž.
Rozhodčí: Ovčáček – Zabilka, Bernát. ŽK: 4:4 (Ond. Vačlena, Lívanec, Kukač, Jan Málek – 27. a 88. Mir. Trnka, Mich. Ševčík, Petr Klejna). ČK: 0:1 (88. Mir. Trnka). Diváků: 70.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Hradiště  2:1 (0:0)
Branky: 77. a 81.(pen.) Tom. Kukla – 63. Stropnický.
Rozhodčí: Marek Mráz – Machová, Třešňák. ŽK: 3:1 (Smetana, Tom. Kukla, Struska – Kačírek). Diváků: 60.
 


SKUPINA D

AC Buk – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:0 (1:0)
Branka: 35. Opička.
Rozhodčí: Vejčík – Saidl, Bartyzal. ŽK: 2:1 (Šenkýř, Tomšík – Mich. Šachl). Diváků: 150.

TJ Slavoj Ledenice – TJ Jiskra Nová Bystřice 1:5 (0:3)
Branky: 55. Jak. Čermák – 14. a 61. Jiří Havel, 21. Kapias, 38. Schramhauser, 60. Frühauf.
Rozhodčí: Ryklík – Křížovský, Buřič. ŽK: 2:3 (Fošum, Jak. Čermák – Schmidt, Kaiseršot, Frühauf). Diváků: 100.

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Lokomotiva České Velenice 3:0 (0:0)
Branky: 61. Tajml, 74. Ond. Madar, 85. Jonáš Madar.
Rozhodčí: Vejčík – Rous, Bartyzal. ŽK: 1:4 (Bílek – Mikl, Filip, Fr. Dvořák, Tran). ČK: 0:1 (77. Fr. Dvořák). Diváků: 150.

TJ Dolní Bukovsko – FK Sokol Třebětice 0:4 (0:4)
Branky: 4., 9. a 20. Martin Kelbler, 16. Dav. Kelbler.
Rozhodčí: Trkovský – Studený, Brom. ŽK: 5:1 (Fr. Cihla, Venčovský, Hruška, Zahradník, Vítek – Mašát). Diváků: 80.

TJ Jiskra Třeboň B – SK Horní Žďár  2:0 (1:0)
Branky: 32. Dušek, 90+3. Ferchenbauer.
Rozhodčí: Macháček – Blažek, Náprava. ŽK: 2:3 (Ond. Michal, Ježek – Voldán, Dejmek, Pav. Völfel). Diváků: 60. Hráno v Břilicích.

TJ Sokol Olešnice – FK Studená  7:2 (2:2)
Branky: 39. a 65. Pat. Raab, 78. a 82. Horelica, 9. Popelínský (vlast.), 77. (pen.) Lenk, 88. Mart. Koktavý – 8. a 12. Lib. Dvořák.
Rozhodčí: Čarek – Petričák, Brom. DFA: Michal Urban. ŽK: 0:2 (Šára, Duchoň). Diváků: 100.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Sokol Neplachov  0:2 (0:1)
Branky: 17. Jar. Hruška, 56. Ond. Dvořák.
Rozhodčí: Kollárik – Křížovský, Kořínek. DFA: Chlaň. ŽK: 1:1 (Jak. Záruba – Jar. Hruška). Diváků: 110.
 


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama