Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Derby chudé na góly, vítězná série Lomu pokračuje. Drobný proměnil pokutový kop

 
pondělí, 6. září 2021, 16:27

Jihočeský kraj – Divizní víkend nabídl čtyři utkání jihočeských klubů. První krajské derby těsně vyhrála domácí rezerva Dynama nad Soběslaví, nejlepšími hráči byli oba brankáři Janáček a Červenec. V hradecké brance zaskakující Jaroslav Drobný přilákal do ochozů 350 diváků a proměněnou penaltou se dokonce zapsal mezi střelce vyrovnáním do šatny na 1:1. První domácí porážku pod trenérem Lukáčem ale Hradečtí neodvrátili. Lídr Lom s odřenýma ušima porazil tříbodový Cheb a stále pluje na vítězné vlně, to Katovice v přesilovce nasázely Hořovicím pět gólů, sám střídající Kadula tři, a po třech jasných výhrách v řadě (sobotní byla nejvyšší v divizi) atakují medailové pozice.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 6. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo Č. Budějovice B - FK Spartak Soběslav 1:0 (1:0)

Góly: 13. Bouguetouta. Rozhodčí: Janíček - Havlík, Lovětínský. ŽK: 2:5 (Bízek. Veliký – Boháč. T. Mazouch, Vaněk, Pavlík, Rubick). ČK: 0:1 (89. Hájek). Diváků: 200. V 70.min. neproměnil hostující Zeman penaltu.

Dynamo B: Janáček – Kladrubský (67. Matuška), Němeček, Bízek, Mašek – Valenta, Bouguetouta, Bečvář (81. Česák), Perina, Polanský – Veliký. Trenér Tichai.

Soběslav: Červenec – Hromada (82. Maršík), Boháč, Zeman, Pavlík – Vaněk, Bouchal, M. Mazouch (78. Boucník), T. Mazouch (73. Rubick) – Hájek, Kutner. Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Janáček – Červenec.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Do té doby to bylo super, zápas se vyvíjel jednoznačně pro nás. Klidně jsme mohli vést 5:0. Za výkon v poslední půlhodině už ale hochy pochválit nemohu. Kdybychom prohráli 1:3, asi by se nikdo nemohl divit. Trochu nás srazily neproměněné šance. Začali jsme ztrácet balony a soupeř se začal dostávat do šancí. Hlavně po odchodu Kladrubského ze hřiště se projevila naše nezkušenost. Věkový průměr našich obránců byl v tu chvíli devatenáct let, ale na to se nebudeme vymlouvat, od toho je to juniorka. Závěr zápasu jsme měli každopádně zvládnout lépe. Jindy patří závěry zápasů nám, tentokrát nás ale soupeř ke konci přehrával. Naštěstí pro nás však hosté v závěru víc mluvili, než hráli a sami se tak připravili o možnost vyrovnání.“

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Řekl bych, že se nemáme za co stydět. S posíleným mužstvem Dynama jsme sehráli poměrně vyrovnaný zápas, a troufám si tvrdit, že ve druhém poločase jsme byli i lepší. První poločas jsme chtěli především dobře odbránit a zahrozit z brejků. Určitě jsme měli proměnit penaltu a gól měl dát z čisté šance i Tadeáš Hájek. Pak bychom určitě neprohráli. S produktivitou však máme v poslední době problémy, už druhý zápas po sobě jsme prohráli 0:1. Domácí mohou děkovat výbornému brankáři Janáčkovi, ale i náš Martin Červenec nás několika výbornými zákroky podržel. Škoda vyloučení Hájka v závěru utkání, bude nám teď v několika příštích zápasech chybět. Rozhodčí si ale jistě dnešní duel za rámeček nedají.“ 


SK Otava Katovice - SK Hořovice 6:0 (1:0)

Branky: 63., 83. (pen.) a 90. Kadula, 35. a 48. Požárek, 57. L. Bálek. Rozhodčí: Duda - Pastyřík, Fencl. ŽK: 2:2 (Motl, Janoch - Pyšek, Königsmark). ČK: 0:1 (48. Novák). Diváků: 265.

Katovice: Švehla – Hnídek, Cibulka, Janoch, Motl – L. Bálek (71. Bartůněk, 78. Rejšek), Kotrba, Repa, D. Bálek – Uher (60. Kadula), Požárek (71. Sládek). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Požárek, Kadula.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Začátek utkání jsme nezachytili a Hořovice byly lepším týmem. Přežili jsme několik rohů a střel a udeřili z jednoho brejku. Před poločasem měl tutovku Cibulka, ale bohužel ho vychytal gólman. Druhý poločas rozhodla druha branka a nesmyslné vyloučení hostujícího brankáře. V přesilovce jsme si otevřeli střelnici a zvítězili 6:0. Byl to těžký zápas a i přes vysoké vítezství musím hráče znovu pochválit.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Senco Doubravka 2:3 (1:1)

Góly: 43. (pen.) Drobný, 57. D. Cettl - 10. Patrovský, 56. Řehoř, 67. Světlík. Rozhodčí: Maiello - Toman, Hrivík. ŽK: 1:0 (Nováček). Diváků: 350.

J. Hradec: Drobný - Völfel, Koktavý, Nováček – Vaš, Mischnik, Distel (74. Waník), D. Cettl (67. Králíček), Janák – Toman, Strejček. Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Neměli jsme svůj den. Chyběla nám kvalita na balonu a prohrávali jsme osobní souboje. Nedokázali jsme pořádně podržet balon, soupeři jsme ho odevzdávali a sami jsme se tak dostávali pod tlak. Pořád jsme dotahovali náskok soupeře. Podruhé se nám podařilo vyrovnat hned po té, co jsme dostali gól na 1:2. Místo aby nás to nakoplo, tak jsme chvíli na to dostali třetí gól z malého vápna, když jsme nedohráli standardní situaci. Musíme se z toho poučit a dobře se připravit na další těžká utkání, která máme před sebou. Jarda Drobný nezklamal a ani jsem nečekal, že by svoji roli nezvládl. Spíš jsem měl obavy, že to nezvládneme my jako tým. Bohužel, jako bych to přivolal. Góly určitě nešly na vrub brankáře, zavinila je naše špatná hra. Už před zápasem si Jaroslav Drobný v kabině prosadil, že na případnou penaltu půjde on. My žádného spolehlivého penaltového exekutora nemáme, tak jsme byli rádi, že to vzal na sebe. Uvidíme, jak na tom budou naši brankáři a jak na tom bude časově Drobný. To se rozhodne v průběhu týdne, nyní bych o tom nerad spekuloval.“


Sokol Lom – FK Hvězda Cheb 2:1 (2:1)

Góly: 10. Kosobud, 33. Kučera - 5. Hrotek. Rozhodčí: Polena - Hlaváček, Bočok. ŽK: 1:2 (J. Rabiňák – Janda, Netrval). Diváků: 340.

Lom: Matoušek – M. Rabiňák (66. K. Chotovinský), J. Chotovinský, Kosobud, J. Rabiňák – Pfeifer, Kučera, Grobár – M. Novák (92. Do Trung), Musiol, Neužil. Trenér Císař.

Nejlepší hráči: nikdo

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Po těch úvodních vysokých výhrách s Rokycany, Berounem a Sedlčany si možná kde kdo myslel, že takto hladce přejedeme každého, je to ale čím dál tím těžší. Soupeři už jsou na nás lépe připraveni. V prvním poločase jsme byli lepší. Byli jsme častěji na míči a měli i další šance. Škoda, že jsme ještě nějaké neproměnili. Ve druhé půli už to byla spíš křeč. Cheb vůbec nehrál špatně. Jeho hráči si dobře drželi pozice a bylo strašně těžké se k nim dostat. Snažili jsme se je vylákat, oni ale dostávali z lavičky pokyny, aby se dopředu nevytahovali. Až v posledních pěti minutách se ve snaze o vyrovnání vrhli do útoku a nakonec jsme měli i štěstí.“


Ostatní zápasy

FC Viktoria Mariánské Lázně - FC Rokycany 2:0 (1:0), 31. Holub, 52. Popovič.

FK Robstav Přeštice - SK Petřín Plzeň 5:2 (2:1), 23. a 53. Arzberger, 15. Skála, 86. (pen). Štípek, 90. Vohrna - 23. Demeter, 82. Lisý.

TJ Slavoj Mýto - Český lev-Union Beroun 2:1 (1:1), 30. Krůta (vlastní), 53. Jánský - 35. Počta.

SK Klatovy 1898 - TJ Tatran Sedlčany 2:0 (2:0), 21. Presl, 29. Brabec.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař