Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Střídání v čele, Olešník ztratil v Protivíně, Č. Krumlov si poradil s Milevskem

 
neděle, 29. srpna 2021, 20:16

Jihočeský kraj – V závěrečném prázdninovém kole se měnilo osazenstvo na špici tabulky. Olešník jen remizoval v Protivíně, kde smazával dvougólovou ztrátu. Zatímco šlágr neporažených se stal jasnou záležitostí Č. Krumlova a slavojáckého kanonýra Davida Růžičky, který podruhé za sebou zaznamenal hattrick a nachystal vzduchotechnikům první prohru. Opět bodoval Rudolfov. V desetigólové přestřelce Týna s Prachaticemi tahala za kratší konec domácí Olympie, která prohrála 4:6. Bez bodů stále zůstávají Sokol S. Ústí s Blatnou.

Vedoucí Olešník byl v Protivíně na pokraji první porážky, ale deficit dvou gólů dokázal vymazat. Už v 9. minutě poprvé v sezoně inkasoval po penaltě Jaromír Vorla a dvě minuty po přestávce přidal druhý gól domácích po rohu obránce Hála. Jenže hosté zavčasu zmobilizovali všechny své síly a už za pět minut se vrátili do hry korekcí hlavičkujícího Martina Šímy. Převahu využil ve vypjatém závěru po kombinační akci a Štěchovou dorážkou do prázdné branky.

Body po stejném výsledku 2:2 se dělily i v Oseku. První dějství byly lepší Čimelice a zaslouženě šly do vedení Varhanem. Domácí si vytvořili tlak v závěru a kapitánem Hochem vyrovnali. „Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a měli převahu, kterou jsme korunovali vedoucí brankou. Zápas jsme měli pod kontrolou a mohli jsme několikrát zvýšit naše vedení,“ popsal osecký trenér Josef Mráz. Pojistku domácí nepřidali, naopak po zbytečném vyloučení Rybáka oslabení neustáli a Čimelice šťastně vyrovnali Petříkem. 

Táborští vstupovali do derby s cílem nepodcenit v problémech zmítajícího se soupeře a už po pěti minutách je uklidnil Fišer. Po půlhodině zvyšoval Zeman a hosté ještě nastřelili tyč. Sezimovoústečtí se chtěli v utkání dvou sousedů vytáhnout a několikrát ohrozili spolehlivě chytajícího Cízlera. Chvilku po změně stran snížil 45letý veterán Ivo Koníř a hru ovládli domácí. Drama nepřipustil Činčura a výstavní ranou zvýšil na 3:1. „Poté jsme opět převzali otěže utkání, přidali čtvrtý gól a soupeře jsme již k ničemu nepustili,“ řekl táborský trenér Miroslav Jelen. Zmiňovanou poslední branku derby vsítil Škrleta.

Šlágr kola byl na pořadu na Letním stadionu v Milevsku. Střetnutí dvou celků, které doposud nepoznaly hořkost porážky, skončilo jednoznačným vítězstvím krumlovského Slavoje. Lví podíl na něm měl útočník David Růžička, který i druhý víkend po sobě nastřílel tři góly a s osmi zářezy jasně vévodí krajským střelcům. Domácí Barda korigoval po obrátce z penalty, ale Růžička čtvrtou brankou po hodině hry definitivně jistil výhru s třígólovým rozdílem.

Rovných deset gólů vidělo 140 diváků na vltavotýnském stadionu. Olympie, která má nejprostupnější obranu v přeboru, neustále dotahovala náskok Prachatic. Tatran vyhrál poločas 3:1, ale týnští hráči se ještě vzepjali a v 60. minutě vyrovnali na 3:3. „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas, ale přesto jsme chtěli doma bodovat. Myslím si, že jsme k tomu měli blízko. Hráči bojovali, ale i tak to na body nestačilo. Děláme bohužel stále stejné chyby, které nás sráží na kolena,“ mrzelo týnského trenéra Václava Mareše, jehož svěřenci ještě jednou dotáhli na 4:4, ale vzápětí po školácké chybě propadli a na konci hosté završili přestřelku na 6:4.

Překvapení startu sezony jsou výsledky Rudolfova. Sérii bez porážky protáhl už na čtyři zápasy. V domácím utkání se Strakonicemi vyhrál potřetí v řadě. Skóre se měnilo ve 29. minutě po nastřelené ruce Masopusta. Kapitán Novotný je spolehlivým exekutorem penalt. Domácí Junior přehrávali, měli velký tlak, ale vážnější příležitost si nevytvořili. Až Kovačičín přímo z rohu na přední tyč skóroval podruhé. Hosté korigovali bleskově po ukázkové akci kapitána Žáčka, ale komplikace Rudolfov nepřipustil a góly Šindeláře s Vejvarem pečetil zasloužený zisk tří bodů.

Třeboň byla proti Blatné velkým favoritem a za očekávaným ziskem bodů nakročila již před přestávkou, kdy si vytvořila dvougólový náskok. V polovině první půle vedla po „vlastenci“ Levého, který nekompromisně hlavičkoval po rohu za záda vlastního brankáře Chlandy.  Zanedlouho sólo Radosty zakončil ranou zblízka Hromádka. Sotva začala druhá půlka, veškeré naděje sebral v desíti hrající Blatné do prázdné svatyně střílející Průcha, který společně s přihrávajícím Kubatou běželi sami na branku. Hosté sice zanedlouho zaznamenali čestný úspěch z penalty za faul 19letým Králem, ale Třeboňští v závěru podtrhli vítězství druhým gólem Průchy.

Jediný bezgólový výsledek se zrodil v bojovném střetnutí mezi Dražicemi a Jankovem. Hosté natěšení po minulém prvním vítězství získali venku cenný bod. Dělbě bodů nezabránil ani domácí špílmachr Veselý. Ve dvaačtyřiceti letech jeden z nejstarších plejerů soutěže. V nastavení měl ideální možnost rozhodnout z trestného kopu, ale z hranice šestnáctky střílel jen do zdi. Jankovský brankář Komárek udržel podruhé čisté konto.

Výsledky 4. kola krajského přeboru

FK Protivín - FK Olešník 2:2 (1:0)

Góly: 9. (pen.) J. Vorel, 47. Hála - 52. Šíma, 82. Štěch.
Rozhodčí: Polák - Panský, Vican. Delegát: Bicek. ŽK: 2:2 (Říha, Bečvář – Szó, Vojta), Diváků: 200.

TJ Osek - SK SIKO Čimelice 2:2 (1:1)

Góly: 45. a 56. Hoch - 9. Varhan, 80. Petřík.
Rozhodčí: Krčín - Peterka, Pečenka. Delegát: Skalák. ŽK: 3:4 (Rybák 2, D. Říský – Smetana, Rambous, Hegenbart, Mezera). ČK: 1:0 (68. Rybák). Diváků: 150.

Sokol Sezimovo Ústí - FC MAS Táborsko B 1:4 (0:2)

Góly: 56. Koníř - 5. Fišer, 33. Zeman, 70. Činčura, 82. Škrleta.
Rozhodčí: Jevčák - Lepič, Ondřej. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Podroužek, J. Škarda – Fišer, Jansa). Diváků: 130.

FC ZVVZ Milevsko - FK Slavoj Č. Krumlov 1:4 (0:3)

Góly: 48. (pen.) Barda - 3., 44. a 66. Růžička, 25. (pen.) Kuna.
Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Němec. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Barda – Svoboda). Diváků: 112.

FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Tatran Prachatice 4:6 (1:3)

Góly: 55. a 72. Dobal, 39. Stoklasa, 60. Štos – 26. a 75. Iliev, 28. a 63. Pecka, 45. Jakub Rauscher, 87. M. Sedláček.
Rozhodčí: Klátil - Krauskopf, Kollmann. Delegát: Kučera. ŽK: 3:5 (Boček, Dumbrovský, Vařil – Pravda, Hornát, M. Sedláček, Sova, Pecka). Diváků: 140.

SK Rudolfov - FK Junior Strakonice 4:1 (1:0)

Góly: 30. (pen.) Novotný, 55. Kovačičín, 64. Šindelář, 75. Vejvar - 57. Žáček.
Rozhodčí: Votava - Albert, Dimitrov. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:4 (Vejvar, Hrbáč, Kovačičín – Masopust, Zoubek, Funda, Říha). Diváků: 120.

TJ Dražice - SK Jankov 0:0 

Rozhodčí: Kaštánek - Žurek, Brom. Delegát: Chlaň. ŽK: 4:2 (Bareš, D. Štecher, Hojdar, Studenovský – Voráček, Kollár). Diváků: 120.

TJ Jiskra Třeboň - TJ Blatná 4:1 (2:0)

Góly: 26. Levý (vlastní), 32. Hromádka, 53. a 84. Průcha - 58. (pen.) Král.
Rozhodčí: Němec - Vican, Ondřej. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:0 (Průcha). ČK: 0:1 (12. Bláha). Diváků: 120.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle