Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na mládežnický turnaji do Chýnova dorazil i reprekouč Jaroslav Šilhavý

 
středa, 25. srpna 2021, 19:24

V Chýnově uspořádalo v sobotu 21. 8. 2021 město Chýnov spolu s fotbalovým oddílem FC Chýnov opět velice vydařený již 3. ročník tohoto turnaje v kategorii mladších přípravek, (ročník 2013 a mladší). Za velmi pěkného počasí se turnaje zúčastnilo celkem 16 mužstev a to např. z Prahy, Brna, Českých Budějovic, z Příbrami, z Písku a z dalších měst České republiky.

Zahájení turnaje provedli starosta města Chýnova Ondřej Jaroš, společně s předsedou fotbalového oddílu FC Chýnov Miroslavem Mládkem a senátorem Jaroslavem Větrovským a spolu s nimi se pak vyhlášení výsledků, předávání krásných pohárů, diplomů a medailí a velmi pěkných cen ještě zúčastnili europoslankyně Radka Maxová, člen VV KFS a komise mládeže FAČR Karel Musil a předseda OFS Tábor Tomáš Maruška.

Hrálo se na čtyřech hracích plochách vždy 2 x 10 minut, v počtu hráčů 4 + brankář a odehrálo se neskutečných 48 zápasů… Utkání rozhodovala šestice rozhodčích z OFS Tábor, (Dvořák, Třešňák, Pinc, Fiala, Bartůněk a Novák) a turnaj navštívilo přibližně 300 spokojených diváků, včetně mnoha rodičů malých fotbalových nadějí…!

Celkovým vítězem turnaje se stalo zaslouženě mužstvo Slávie Praha, které zvítězilo zcela přesvědčivě ve všech svých zápasech, na druhém místě se umístil její největší rival celek Sparty Praha a na třetím místě skončilo mužstvo Dukly Praha. Další pořadí turnaje 4. Příbram, 5. Písek 6. Táborsko, 7. Pelhřimov, 8. Dynamo Č.B., 9. Sparta Brno, 10. Sudoměřice u Bechyně, 11. Vlašim, 12. domácí Chýnov, 13. Havlíčkův Brod, 14. Humpolec, 15. Benešov a na 16. místě skončily fotbalové naděje ze Soběslavi.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Lukáš Háječek z mužstva Slávie Praha, nejlepší hráčkou se stala Klára Koblasová z Dynama České Budějovice, nejlepším střelcem Juraj Jusko ze Slávie Praha, který nastřílel do sítě soupeřů úctyhodných 12 branek a nejlepším brankářem byl zvolen Josef Kostroun z domácího oddílu FC Chýnov.

Během celého dne probíhaly navíc na tréninkovém hřišti dovednostní hry a soutěže pod vedením profesionálních fotbalových trenérů.

V polední přestávce se ještě uskutečnil velice zajímavý zápas osobností, ve kterém proti sobě nastoupil celek Viktorie Žižkov (Zelenka, Macho, Sabou, J. Němec a Holota), proti celku „Světa“ (Hauzr, Nezmar, Dřížďal, Zábojník a Mojžíš). Zápas skončil vítězstvím „Světa“ 10:7, na pokutové kopy naopak zvítězila Viktorka 5:4. Obě dvě mužstva vedl z lavičky reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, který na závěr navíc proměnil suverénně i penaltu…

Celý turnaj měl velmi hladký průběh, domácí organizátoři se svého nelehkého úkolu zhostili jako při obou dvou předešlých ročnících opět na výbornou, (včetně zabezpečení bohatého občerstvení s obědem, pitím a ovocem), což potvrdili při odjezdu domů členové téměř všech realizačních týmů jednotlivých mužstev s dodatkem, že se jim v Chýnově velice líbilo, že byl turnaj opět skvěle zorganizován a za rok přijedou, pokud budou pozváni, opět…

Po skončení turnaje a vyhlášení výsledků pak následovala od 17.00 hodin ještě taneční zábava na přírodním parketě vedle bistra za fotbalovým hřištěm v krásném sportovním areálu FC Chýnov a to za doprovodu hudební skupiny Horváth-band a od 22. hodin se pak ještě uskutečnila diskotéka... Velké poděkování pak patří hlavnímu partneru turnaje www.josport.cz, dále městu Chýnov a asi patnácti dalším partnerům a sponzorům, kteří finančně a dary přispěli k uspořádání této velké akce.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer