Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ze severu se vrátila devatenáctka Písku s prázdnou

 
úterý, 25. dubna 2017, 14:43

V dalším kole dorostenecké ligy se představili písečtí mladíci na hřišti severočeského Mostu a chtěli zde zabodovat. Po závěrečném hvizdu ale odcházeli z trávníků hodně zklamáni.

Úvod utkání patřil domácím, ale Písek pozorně bránil a začínal mít postupem času herně navrch. Hosté zahrávali několik dobrých standardních situací, díky kterým se jim naskytly zajímavé situace před brankou Mostu. Hlavička Kinkora, pěkná střela Blažka a ani tutovka Říhy si však cestu do branky nenašla, a tak udeřilo na druhé straně. Po chybě na půli hřiště v 31 minutě se dostali do rychlého brejku Mostečtí a byli úspěšní.

Do druhé půle naskočil Písek s odhodláním vývoj zápasu otočit, ale hned ve 47. minutě je zmrazili domácí hráči další brankou z podobné brejkové situace, jako v předchozím případě. Fotbalisté z jihu Čech se sice nadále snažili, jenže své útočné akce nedotáhli do brankového zakončení. Severočeši byli v tu chvíli na koni. Přidali další dva góly po výpadech do otevřené obrany hostí a ukázali, jak je fotbal jednoduchý.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann: „Nesehráli jsme dobrý zápas, přestože zejména v první půli jsme byli lepším týmem. Bohužel fotbal se hraje na góly a v tom nám domácí udělili lekci. My jsme byli před brankou Mostu neškodní, na druhé straně domácí potrestali všechny naše chyby. Chyběla nám větší aktivita a agresivita - prostě to, co nám v minulých zápasech přinášelo body. Nyní nás čeká těžký sobotní zápas s pražskými Bohemians a s tímto výkonem bychom neměli šanci na slušný výsledek.“

MFK Most - FC Písek 4:0 (1:0)

Rozhodčí: Duchoň - Menšík, Sedláček. ŽK: 1:2 (Za FCP Kinkor a Musil).

Sestava FC Písek: Štiak - Němeček, Klemš, Kulík, Sigmund - Říha (66. Hrala), Viták, Kinkor, Jančura - Musil (66. Dan), Blažek.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto František Bořánek