Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí s Nemanicemi se podělily po bodu

 
středa, 18. srpna 2021, 14:52

Veselí nad Lužnicí - První utkání po dlouhé pauze přineslo především bojovný fotbal. V utkání 1. A třídy skupiny B mezi veselskou Lokomotivou a Nemanicemi se obě mužstva střídala ve vedení a nakonec se rozešla smírně.

Lépe začali Veselští, kteří šli už v 5. minutě do vedení poté, kdy domácí Maruška proměnil penaltu po faulu na něho. Hosté bleskově odpověděli v 7. minutě po střele z hranice vápna, kdy byl míč těsně před domácím brankářem tečován do jeho protipohybu. Střelcem branky byl Kaňák.

Pak se hra přelévala z jedné strany na druhou. Hosté šli nakonec do šaten spokojenější. Ve 41. minutě rozhodčí odpískal diskutabilní přímý kop proti domácím a střela Záveského skončila k překvapení všech v síti.

Po změně stran byli domácí lepším týmem a zaslouženého vyrovnání se dočkali v 62. minutě, kdy opět domácí Maruška proměnil pokutový kop po faulu na něho.

Utkání nakonec skončilo i přes šance na obou stranách zaslouženou remízou, se kterou museli být spokojeni hráči i trenéři obou týmů.

Loko Veselí n. Luž. – SK Nemanice 2:2 (1:2)

Branky: 5. a 61. Maruška (obě z penalt) – 7. Kaňák, 41. Záveský. Rozhodčí: Kříž – Tomaň, Krejník. ŽK: 2:5 (Mach, Čížek – Sulek, Čapek, Novotný, Strnad, Záveský). Diváci: 80.

Loko: Hejl - Vančata, Čížek, Mach, Marcilis - Kolář (86. Macek), Maruška (71. Veliký), Doležal, Hájek – Kadlec, Fichtner (28. Čech).

Nemanice: Končok – Lukáš, Sulek, Křiváček, Dubský (85. Sedláček), Čapek, Strnad, Záveský, Pražský (20. Novotný), Horák, Kaňák.

Napsal(a) (ph) | Foto archiv JF