Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Záblatí vzpomínali na Milana Pavlíka. Zahozená penalta je stála lepší výsledek

 
středa, 18. srpna 2021, 09:28

Záblatí – Poslední dva ročníku se kvůli covidu nedohrály. Po druhém přerušení se na očekávaný start čekalo deset měsíců. Dlouhá pauza ve výkonnostním fotbale o tomto víkendu skončila a konečně se začaly hrát i nižší krajské soutěže.

V Záblatí v nedělním dopoledni hráči domácího Sokola (vystupující pod hlavičkou Prachatic) i Cehnic stejně jako trojice rozhodčích byla natěšena na fotbal. „No to víš, že se těšíme, ta pauza byla dlouhá a už aby to písknul,“ znělo z obou stran.

Trojice rozhodčích Michal Hučík, Vladimír Ryneš a Miroslav Harvalík přivedla na plochu oba týmy. Hráči i rozhodčí na úvod zápasu drželi minutu ticha za Milana Pavlíka, funkcionáře a jednoho ze zakladatelů Sokola Záblatí, který zemřel v době vynucené covidové pauzy. Funkcionář, první gólman Sokola, výborný chlap a hlavně duše týmu, který dokázal nabudit, poradit a pro klub žil. To byl pan Milan Pavlík, kterému se na hřišti neřeklo jinak než Milánku. Ten tam s horních pater nebe potom viděl ne zrovna dobrý start svého Záblatí.

Zápas se začal a více ze hry začali mít hosté. Domácí jako by se hledali a jejich mladá sestava, kdy ze základu chybělo několik hráčů z důvodů dovolené, zaměstnání či zranění se dlouho nemohla rozběhnout. Toho hosté využili a již v deváté minutě šli do vedení Šebestou. Po čtvrthodině konečně zahrozili domácí a Víťa Sova nastartoval Záblatské.

Hra se vyrovnala, ale Cehničtí byli soustředění a domácí nepustili dál než k šestnácte. Domácí se pomalu tlačili před gólmana Přecha, ale koncovka byla mizerná. V závěru poločasu se domácí přeci jen dočkali a centrovaný míč uklidil krásnou rybičkou do sítě hostí V. Sova. Poločas tak skončil dělbou bodů.

V druhém poločase to začalo podobně. Hosté byli hodně na míči a v dopoledním parnu byli lepším týmem. I v této fázi šli rychle do vedení, když v 52. minutě využil chyby v obraně domácích Kováč. Tím začal tlak Cehnic. Tým ze Strakonicka získal velkou převahu a domácí do 65. minuty tahali za kratší konec, právě v této minutě přidal Šebesta svůj druhý gól a třetí hostí. Tím jako by se rozhodlo.

Na domácím týmu bylo vidět, jak je náskok soupeře utlumil. Záblatští se pomalu zvedali a vyvrcholením byla sedmdesátá minuta, když se domácí dostávali postupným útokem před branku. Lukeš se dostal na dostřel, ale gólmana Cehnic jej při kličce fauloval a byl z toho pokutový kop. Míč si na značku postavil Miroslav Kolafa, ale jeho střelu Přech vyrazil a z následné dorážky vyšel lépe znovu gólman Přech, když ji vytěsnil na rohový kop.

To byla pro domácí pohroma a zápas dohráli v útlumu. Hosté během dvou minut vytáhli skóre na nepopulárního bůra a domácím hráčům i divákům znepříjemnili dobrou chuť k nedělnímu obědu.

Bylo to první kolo po velmi dlouhé přestávce, a i když domácí mají o čem přemýšlet, určitě se zvednou a jejich výkon se dostane do zajetých kolejí. Hosté jsou rádi, že si od Blanice po dobrém konsolidovaném výkonu odváží tři body.

FK Tatran Prachatice C – Sokol Cehnice 1:5 (1:1)

Branky: 40. Sova – 9. a 65. Šebesta, 52. Kováč, 82. Krejsa, 83. Mára. Rozhodčí: Hučík – Ryneš, Harvalík. ŽK: 1:1 (Sova – Hovorka). Diváků: 20.

 
 
Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran