Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov si vyšlápl na favorizovanou Hlubokou. Kouč Táborský bědoval

 
středa, 18. srpna 2021, 08:14

Chýnovští fotbalisté sehráli s favoritem v premiéře nového ročníku I. A třídy vyrovnanou partii a nakonec vcelku nečekaně, ale zaslouženě vydřeli nad kvalitním soupeřem všechny tři body.

Domácí fotbalisté si začátek zápasu pohlídali a první čtvrthodinka se nesla ve vzájemném oťukávání. Až v 15.min. se protáhl po levém křídle hostující Blažek, jeho centr nebezpečně prolétl malým vápnem domácího mužstva, ale nenašel adresáta, který by míč dorazil do sítě. Vzápětí zahrozili naopak domácí, to když trestný kop Štillera celkem z velkého úhlu hlubocký brankář Konečný promáchl a míč zapadl jen těsně vedle jeho levé tyče.

Skóre se poprvé měnilo ve 26.min., kdy se dostal do zakončení chýnovský Štiller, při pokusu o střelbu byl v pokutovém území faulován a z nařízené penalty skóroval tvrdou ranou pod břevno Zítek (1:0). Ve 32.min. zkoušel pozornost hlubockého gólmana domácí Zadražil, ale s jeho křížnou střelou si Konečný poradil. Ve 39.min. naopak podržel domácí celek výborně chytající brankář Průša, který kryl tvrdou přízemní střelu Krejčího a v poslední minutě první půle hasil Průša včasným vyběhnutím sólový průnik hlubockého Blažka. Takže do šaten se odcházelo lépe domácímu mužstvu.

Druhý poločas začal náporem domácích, ale střela Štillera ve 48.min. nebo hlavička Doubravy z 59.min. svůj cíl v brance hostů nenalezly. Především hlavička Doubravy po gólu přímo volala, ale hosté stačili zblokovat míč na brankové čáře. V 68.min. se ocitl ve velké šanci chýnovský Zadražil, ale dával si přednost se střídajícím Králem a byl z toho jen rohový kop.

Stačili jen korigovat v nastavení

Hosté však v posledních 20 minutách utkání začali o sobě čím dál více vědět a byli čím dál nebezpečnější. Nejprve v 71.min. hlavička Hájka jen těsně minula levou tyč Průšovy branky a v 73.min. již stáli při domácích všichni svatí. Během 30 vteřin zvonila hned dvakrát tyč za již překonaným Průšou. Nejdříve Krejčí orazítkoval dorážkou po pěkné akci hostů spojnici tyčí a pak Hájek tvrdou přízemní ranou trefil pravou tyč domácí branky, od které se míč odrazil zpět do Průšovy náruče.

Na druhé straně se dostal v 80.min. do rychlého brejku domácí Zadražil, nahrál před branku nabíhajícímu mladíkovi Štroufovi (19 let), ale ten v pádu těsně minul poloodkrytou hlubockou branku. Početné publikum domácích fanoušků si tak zakřičelo až v 87.min., kdy rozehrával rohový kop domácí kapitán Mládek, přesným centrem našel nabíhajícího a nepokrytého J. Hrušku a ten hlavičkou na zadní tyč zvýšil vedení domácích (2:0).

Zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto, ale opak byl pravdou, neboť Hlubočtí vrhli všechny síly do útoku a před Průšou bylo pořádně horko. A to nejen od prudkého slunce... Nejprve v 89.min. hlavičkoval hlubocký Kadlec jen těsně vedle, v 91.min. se ale již hosté zaslouženě radovali, to když znovu Kadlec již Průšu tvrdou ranou prostřelil (2:1) a ještě ve třetí minutě nastavení zahrávali hlubočtí hráči nebezpečný trestný kop, ale ten se již domácím podařilo i s trochou štěstí odvrátit a hned na to rozhodčí Brych zápas ukončil.

Domácí fotbalisté tak vybojovali velmi cenné vítězství, které je také stálo velké množství sil, neboť někteří hráči dohrávali zápas za velkého horka na hranici vyčerpání. Za zmínku ještě také stojí i to, že se na domácí lavičce objevil po boku trenéra Petra Holoty jeho nový asistent Pavel Pilík.

Petr Holota, trenér Chýnova: „Věděli jsme dopředu, že nás čeká velice kvalitní soupeř. Hlubočtí mají technické a dobře kombinující hráče. Ze soupeře jsme měli respekt, svou kvalitu potvrdil i nastřelením břevna a tyče ve druhé půli, ale my jsme hráli velice bojovně a dobře takticky. Chyběl nám zraněný V. Hruška a útočník Král nastoupil až na posledních 20 minut. Hlavní pozitivum ale vidím hlavně v tom, že jsme mohli začít hrát po tak dlouhé covidové pauze konečně mistrovské zápasy, přišlo dnes i dost diváků, jsme spokojeni.“

Ladislav Táborský, trenér Hluboké: „Soupeř má dobré mužstvo a věděli jsme, že nás v Chýnově nečeká lehký zápas. Bohužel my jsme dnes podali hrůzostrašný výkon, za tu dobu pod mým vedením snad asi nejhorší! V úterý na tréninku si to s hráči vyříkáme. Chýnov vyhrál především tím, že byl důraznější a bojovnější. Víc k tomu nemám.“

FC Chýnov - TJ Hluboká n/Vlt. 2:1 (1:0)

Branky: 28. Zítek, 88. Jan Hruška – 90+1. K. Kadlec. Rozhodčí: Brych – Ondřej, Handšuh. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:4. Rohy: 5:6, 110 diváků.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška – J. Hruška, Mládek, Petrů, Štrouf (90. Skřivan) – Štiller (67. Král), Zadražil (82. Doucha). Trenér Petr Holota.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Kössl, Otepka, Křiváček (78. Dědina) – Antoš, Kadlec, Škoda, Blažek – Rottenborn (46. Čermín), Hájek. Trenér Ladislav Táborský.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama