Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Závěr první půle se stal Jankovu osudným

 
úterý, 25. dubna 2017, 10:03

Počtvrté v historii cestovali jankovští fotbalisté k mistrovskému utkání do Plzně na Doubravku. Tam v minulosti dokázali dvakrát remízovat a jednou odešli poraženi. Se ziskem jednoho bodu by byli spokojeni i tentokrát, ale bohužel nepodařilo se. O těsné výhře domácího týmu rozhodla poslední minuta prvního poločasu, kdy po smolné ruce Vojtěcha Bürgera proměnil Jan Peterka pokutový kop a zařídil Sencu vítězství.

Hosté nemohli využít služeb čtveřice Lošek, Sedlic, Beránek, Pancíř, přesto si po čtyřech výhrách v řadě pomýšleli na nějaký ten import bodů zpět na jih Čech. Jihočechům se na západě dlouhodobě příliš nedaří a Jankov tuto bilanci nakonec nevylepšil. Nicméně herně nezklamal a potvrdil poměrně slušnou jarní formu.

Doubravka před týdnem odehrála slušné utkání na Motorletu, ovšem o gól prohrála. Napravit to chtěla s jihočeským nováčkem v utkání, ve kterém byla velkým favoritem. A tuto roli v podstatě od začátku potvrzovala, ovšem jen co se kombinační síly týče. Její převaha na balónu byla neplodná a k šancím nevedla. A tak fanoušci, kteří v nevlídném počasí na stadion dorazili, registrovali první ohrožení branky ze strany Jankova. V 16.minutě se ke střele dostal Martin Kollár, ale domácí branku přestřelil. To o minutu později pálil Tomáš Smékal o dost přesněji, jenže Bouzka v domácí brance nepřelstil.

Senco si první a také jedinou gólovou příležitost ze hry vypracovalo v 23.minutě, když David Brabec hezky vysunul Jana Peterku, ten obešel vyběhnuvšího Hejníčka a míč z mírného úhlu posílal směrem do opuštěné branky. Jenže vracející se Martin Popelka míč ještě před brankovou čarou dostihl a odkopl do bezpečí. Za další minutu odpověděli jankovští stejnou mincí a velkou tutovkou. Maršán obětavě skluzem vybojoval míč pro Smékala, ten ho potáhl, přihrál jej Lukáši Voráčkovi, který bohužel pro hosty trefil přesně prostředek branky a tam připraveného Bouzka.

Ve 42. minutě si Hejníček poradil s přímým kopem Daniela Sýse a vypadalo to, že první poločas branku nepřinese. Jenže přišly závěrečné vteřiny a na jankovské hráče se nalepila smůla. Nejprve Brabcův centrovaný balón nešťastně odvrátil Marek Kroneisl proti noze Daniela Skopového, jeho dělovku Lukáš Hejníček parádně vyrazil, ovšem přímo do ruky poblíž stojícího Vojtěcha Bürgera a penalta byla na světě. Jan Peterka ji bezpečně proměnil a do kabin tak odcházeli mnohem spokojenější hráči Doubravky - 1:0.

Druhý poločas byl na zajímavé okamžiky hodně chudý. Mimo dobře rozehrané standardní situace Jakubem Zajícem, na kterou z jeho spoluhráčů nikdo nedosáhl a ta tak skončila v náruči gólmana Václava Bouzka, více zaujaly sporné okamžiky, které musel řešit hlavní rozhodčí Petr Talpáš. V 70.minutě trefil Bouzek při výhozu míče stopera Nováka v pokutovém území do ruky, hostující fanoušci spolu s hráči se vehementně dožadovali pokutového kopu, ale jejich prosby hlavní rozhodčí nevyslyšel. Hosté byli Doubravce více než vyrovnaným partnerem, ale k vyrovnání jejich snaha nevedla.

Druhý více než sporný moment přinesl nastavený čas. Faul Maršána na Brabce posoudil sudí místo odpískání penalty jako simulování záložníka Senca, udělil mu žlutou kartu a jelikož měl už jednu z pětasedmdesáté minuty utkání, musel pod sprchy o několik vteřin dříve, než všichni ostatní. Červená, a nutno říci že nespravedlivá karta, pro nejlepšího hráče Doubravky samozřejmě notně rozčílila domácího lodivoda Aleše Jindru. Body zůstaly v Plzni, Jankov se však za své vystoupení nemusí příliš stydět!

Ivo Čech, trenér Jankova: „Nebyl to pro nás ideální týden, po velikonočních svátcích to na nás padlo, nějaká viróza a hráči se na trénincích tak nějak střídali, někteří jen v pátek, Sedlic a Lošek vůbec nejeli, stejně jako Beránek s Pancířem nebyli schopni k utkání nastoupit, navíc v průběhu zápasu odstoupil pro zranění třísel i další stoper Popelka. Možná i to mohl být důvod, proč jsme neměli v závěru více sil na zvrat. Prali jsme se ale do samého konce, v některých momentech nám chybělo více kvality a zkušeností. Prohrát brankou z penalty v poslední vteřině první půle je možná kruté, ale jdeme dál, domácí jsme drželi poměrně zkrátka a jako první jsme si vytvořili vyloženou brankovou příležitost my. Tu jsme bohužel neproměnili a trochu nešťastně odehraná situace v našem vápně skončila nastřelenou rukou a zmíněnou penaltou. Doubravka potvrdila, že je kvalitním, velmi fotbalovým týmem a takový nás čeká i nyní doma, kdy přivítáme celek z Čížové hrající o čelo tabulky.“

SK SENCO Doubravka - SK Jankov 1:0 (1:0)

Branka: 45. Peterka z pen. Rozhodčí: Talpáš - Jati, Tvrdík. Delegát: Doubek. ŽK: 2:2 (Dvořák 2x - Bürger, Fajtl). ČK: 1:0 (90. Dvořák). Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:0. Diváci: 150.

Doubravka: Bouzek - Stružka, Knakal, Novák, Petr - Brabec, Sýs, Morávek (82. Navrátil), Künstner - Peterka (88. Filipec), Skopový (77. Štěrba).

SK Jankov: Hejníček - Fajtl, Kroneisl, Popelka (50. Šebelka), Zajíc - Bürger, Maršán, Kollár, Rytíř (87. Jirkovský) - Voráček (68. Mužík) - Smékal (82. Maurer).

Nejlepší hráči: Dvořák, Peterka – Kroneisl.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle