Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: U dna zůstává Sezimovo Ústí, Čimelice podruhé padly. Tůmův lišácký gól z vlastní půlky

 
neděle, 15. srpna 2021, 20:42

Jihočeský kraj – Týnská Olympie jasně ovládla utkání dvou týmů, které v premiéře inkasovaly půltucet gólů, a sezimovoústecký Sokol vyřídila 4:1. Třeboni přeložení na termín táborského A-týmu k výhře nad jeho béčkem nepomohlo. Na Hliníku se zrodil první bezgólový výsledek sezony. Osek se v derby s Blatnou revanšoval za porážku v Prachaticích. Krumlovští nezaváhali v Protivíně a podruhé zvítězili rozdílem tří branek. Čimelice v Dražicích podruhé těsně prohrály, zasloužil se o to dvougólový Matyáš Stuchlík, a zůstávají bez bodů. Po nedělních zápasech zůstávají bez ztráty kytičky Olešník a Milevsko.

Béčko Táborska podruhé remizovalo. S třeboňskou Jiskrou se rozešlo bez gólů. „Bod z Třeboně bereme, je to kvalitní tým a těžko se zde bude vyhrávat. Musím naše kluky pochválit za nasazení po celých devadesát minut,“ uvedl kormidelník Táborska Miroslav Jelen. Domácí získali v první polovině poločasu převahu, ale bez gólového efektu. Táborští se dostali do tempa a vyrovnali hru. Střídající Zeman v obrovské šanci sám před Skálou mířil jen do tyče.  „Ve druhé půli jsme již byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, opět jsme si vytvořili dvě gólové příležitosti, ale bohužel ani jednu z nich neproměnili. Domácí jsme ve druhé půli k ničemu nepustili,“ dodal Jelen po zisku druhého bodu. Do obrany už nasadil 42letého veterána Radka Voneše z Lomu.

Týn hrál se Sokolem S. Ústí a musel se obejít bez čtyř hráčů základní sestavy. Trenér Václav Mareš musel sáhnout po náhradnících, kteří pravidelně nenastupují. Olympie se zaměřila na vstup do zápasu a již v 10. minutě po centru Mravce skóroval hlavou Stoklasa. Klid dodal zásah Dobala. Sezimovoústečtí se většinou jen bránili. Premiérový gól v KP si po Stoklasovi připsal po pohledné akci Procházka. V přerušené hře strčil do soupeře Prokeš a hosté podruhé dohrávali v oslabení. Střídající Pufr chvilku po svém příchodu na trávník snížil, ale vítězství domácích to nemohlo ohrozit. Přesilovku zúročili v závěru Dvořákem. „Myslím si, že kdybychom některé situace vyřešili jiným způsobem, mohl být výsledek ještě vyšší. Jediné, co mě mrzí, je zbytečně inkasovaná branka,“ řekl domácí lodivod Mareš.

Před zahájením zápasu v Protivíně uctili přítomní památku dlouholetého funkcionáře klubu Františka Kozmy. Hosté potvrdili svou kvalitu, byli po celé utkání aktivnější, rychlejší, běhavější, lépe kombinovali. „Zejména ve druhém poločasu byla jejich převaha naprosto jednoznačná,“ poznamenal protivínský předseda Václav Křišťál. V prvním ještě domácí dokázali jejich útoky eliminovat. Zbyněk Vorel, který později musel střídat, otevřel skóre, vzápětí Růžička vyrovnal. Gól na 1:2 byl zlomovým okamžikem. Tůma ještě z vlastní poloviny vyslal táhlý oblouček na domácí branku, který přeletěl daleko před brankou stojícího Hanuse. Domácí jakoby věděli, že nemají sílu zápas otočit, Krumlovské to uklidnilo a byli pány zápasu. Růžička přidal třetí gól, zapsal se i střídající 18letý benjamínek Poláček.

Čimelice se opět marně pokoušely o vymazání dvoubrankového manka. Dražice postavil na nohy hrdina zápasu Matyáš Stuchlík dvěma góly v rozmezí šesti minut. Stejnou porci obdržely Čimelice minule za tři minuty. Další výpadek je stál lepší výsledek, navíc do branky musel obránce Jiří Viták, který jen sledoval, jak mu Stuchlíkova rána z trestného kopu prolétla nad hlavou do sítě. Za faul Smetany v šestnáctce získaly Dražice výhodu penalty a pojištění vedení. Čimelice se kuriózním gólem vrátily zpět do utkání. Střídající Nekl poslal trestný kop z dálky místo očekávaného centru do ohně přímo do brány a překonaný Baka se červenal. Čtvrt hodiny před koncem opustil hřiště loučící se Jan Kromka (37), pamětník mistrovského hattricku v Dražicích. Se stavem 2:1 už nikdo nepohnul.

Osek hodlal odčinit ztrátu z Prachatic a derby s Blatnou, vedenou exoseckým koučem Jaroslavem Voříškem, zahájil ve velkém stylu. Po deseti minutách si před 250 diváky zajistil dvougólový náskok. V 6. minutě chladnokrevně zakončil sám před brankářem David Říský a za pět minut dorážel střílenou přihrávku zblízka kapitán Hoch. Následně ve svatyni Blatné přepustil Chlanda své místo Peroutkovi. Domácí potvrzovali roli favorita, měli i další šance, ale na změnu skóre došlo až po hodině hry. Brabec hlavou po rohu a nejistém zákroku brankáře Peroutky upravil na 3:0 a šest minut nato čerstvý Carda po dalším rohu proměnil svůj první dotyk s míčem v gól a stanovil konečné skóre na 4:0.

Dlouho to vypadalo, že se druhý bezgólový výsledek zrodí v neděli dopoledne v Rudolfově. Domácím se nedařili jinak obávané standardky, Prachatičtí působili směrem dopředu zakřiknutě. První velkou příležitost měl ve 32. minutě rudolfovský Vejvar, ale pravačkou střílel vedle Trnkovy branky. Vzápětí se osmělili i hosté a po rychlé akci po levém křídle orazítkoval brankovou konstrukci M. Sedláček. Komplikace nastaly pro Tatran v 71. minutě, kdy po Keřkově prodloužené nákopu fauloval unikajícího Kocinu zatáhnutím za dres Jaroslav Rauscher a obdržel červenou kartu. Rudolfov se v početní výhodě tlačil dopředu. Po deseti minutách se dočkal. Říha nacentroval přesně za beky Prachatic a zkušený Šindelář měl dostatek času přesně zacílit. Pojistit mohl unikající Janák, jehož střelu vyhlavičkoval obránce z brankové čáry.

První poločas derby Jankova s Olešníkem mnoho krásy nenabídl. Oba celky spoléhaly na dlouhé nakopávané míče, ale šance k vidění nebyly. Zmínit lze Dudkův přímý kop či nepřesné zakončení Řehoře. Až v samém závěru vystřelil nebezpečně Kollár, ale Miřátský byl připraven. Ve druhé půli to vypadalo, že domácí přebírají iniciativu, jenže v 62. minutě po chybě gólmana Komárka skóroval Szó a to hosty posadilo na koně. Ve zbytku utkání si Olešník s chutí zahrál a domácím nakonec vstřelil další tři branky. Dvakrát se prosadil Matúš Beko, jednou Dominik Štěch. „Od inkasovaného gólu to byla v podstatě exhibice. Z naší strany je toho prostě hrozně málo. Za celý zápas v podstatě jedna nebezpečná situace v soupeřově šestnáctce, to je na úspěch málo, obzvlášť proti Olešníku,“ hodnotil vedoucí domácího mužstva Petr Maxa.

Milevsko po výhře v Blatné hostilo Strakonice. Na začátku dvakrát zahrozil domácí Hadáček, v 18. min. strakonický Žáček vysunul dlouhým pasem za obranu Krejčího se Šimkem, který hlavou překonal Dvořáka. Vzduchotechnici vyrovnali krátce před odhodem do šaten. Nedorozumění v obraně Junioru trestal Kutil. A obdobně si vedlo Milevsko při vstupu do druhé půle, kdy využil nesoustředěnost Strakonic Hadáček. Následnou převahu hosté ustáli a posledních dvacet minut se hnali za vyrovnáním. Máška nastřelil jen brankáře a odražený míč poslal do tyče. „Od této chvíle jsme domácí přehrávali, ale gól nám nebyl souzen,“ posteskl si vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka. Otevřených zadních vrátek využil domácí Hadáček a zvýšil na 3:1. Tlak hostí ale pokračoval. Rozhoň po rohovém kopu opět nastřelil jen břevno a o chvíli později to zopakoval Nosek.

Výsledky 2. kola krajského přeboru

TJ Jiskra Třeboň - FC MAS Táborsko B 0:0

Rozhodčí: Přibyl - Krčín, Albert. Delegát: Dvořák. ŽK: 1:2 (Průcha – Voneš, Ott). Diváků: 250.

FK Protivín - FK Slavoj Č. Krumlov 1:4 (1:1)

Góly: 8. Zb. Vorel - 11. a 68. Růžička, 49. Tůma, 78. Poláček.
Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Krauskopf. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:2 (Hrachovec, Dan, Kasík – Gelnar, Vávra). Diváků: 100.

TJ Osek - TJ Blatná 4:0 (2:0)

Góly: 6. D. Říský, 11. Hoch, 60. Brabec, 67. Carda.
Rozhodčí: Klátil - Vican, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (J. Říský – Míka). Diváků: 250.

FK Olympie Týn n/Vlt. - Sokol Sezimovo Ústí 4:1 (2:0)

Góly: 10. Stoklasa, 32. Dobal, 63. Procházka, 86. Dvořák - 78. Pufr.
Rozhodčí: Izugrafov - Panský, Votava. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:1 (Mezera, Procházka – Škarda). ČK: 0:1 (67. Prokeš). Diváků: 120.

TJ Dražice - SK SIKO Čimelice 2:1 (0:0)

Góly: 63. a 69. (pen.) M. Stuchlík - 71. Nekl.
Rozhodčí: Mach - Němec, Žemlička. Delegát: Bicek. ŽK: 2:3 (Hojdar, D. Štecher – Bednařík, Smetana, Hegenbart). Diváků: 80.

SK Rudolfov - FK Tatran Prachatice 1:0 (0:0)

Gól: 81. Šindelář.
Rozhodčí: Brom - Přibyl, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 0:2 (Hornát, Kupka). ČK: 0:1 (71. Jar. Raušer). Diváků: 90.

FC ZVVZ Milevsko - FK Junior Strakonice 3:1 (1:1)

Góly: 46. a 80. Hadáček, 43. Kutil - 18. Šimek.
Rozhodčí: Panský - Polák, Lepič. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (Barda – Žáček, Rozhoň). Diváků: 151.

SK Jankov - FK Olešník 0:4 (0:0)

Góly: 70. a 90. Beko, 62. Szó, 85. Štěch.
Rozhodčí: Peterka – Izugrafov, Klátil. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:2 (Lovička - Miklík, Rys). Diváků: 358.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle