Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Nepovedené páteční předehrávky, dokonalý obrat Hradce. Lom vyškolil Sedlčany, rezerva Dynama přehrála Mýto

 
neděle, 15. srpna 2021, 18:56

Čechy – Jihočeské celky čekal další díl venkovních vystoupení. Už v pátek se vydaly na západ Čech k předehrávkám Katovice se Soběslaví. Do předchozích výkonů ale měly daleko a na snaživější domácí celky nestačily. Dokonalý obrat předvedl v posledních dvaceti pěti minutách J. Hradec. V Hořovicích zvrátil skóre z 0:1 na 4:1! V neděli odpoledne béčko Dynama ČB úřadovalo v Mýtě a vedoucí Lom si náležitě zastřílel v Sedlčanech.

Katovice (stále bez Kaduly) nedokázaly bodovat v Rokycanech. Zápas se lépe vyvíjel pro domácí, kteří se ujali vedení díky trefě Černého v 9. minutě. „Zápas jsme bohužel prohráli zaslouženě. Domácí nás předčili v důrazu a v produktivitě. Za stavu 1:0 jsme měli šance na vyrovnání, ale trápíme se v koncovce,“ řekl Jihočeskému fotbalu katovický kouč Přemysl Šroub, který litoval zranění Kahuje, po němž přidaly Rokycany další dva góly.

Předehrávky už tradičně nesedí Soběslavským. V Plzni okusili první hořkost porážky, když nezvládli úvodní půlhodinu. „Zápasy hrané po práci plus cestování nezvládáme,“ podotkl trenér Spartaku Radek Hajič, jemuž chyběli zranění Vaněk s M. Mazouchem a marodku přibyli Boháč a Kutner, kteří s Petřínem nedohráli. „Přestože se nám zápas herně nepovedl, tak jsme si vytvořili tři čtyři stoprocentní šance, které kdybychom proměnili, tak jsme neprohráli,“ mrzelo Hajiče.

Hořovice, které za dvě kola nebodovaly, se proti J. Hradci ujaly vedení již v 6. minutě. Hosté postupně vyrovnali hru a připravili si několik možností na vyrovnání, ale do černého mířili až ve druhém poločase, když přečkali nápor domácích. „Pak už jsme ve zbytku utkání dominovali. Domácí míče nakopávali, zatímco my jsme na to odpověděli kombinační hrou po zemi. Byli jsme fotbalovější, což se nám podařilo vyjádřit také čtyřmi vstřelenými brankami,“ potěšila produktivita týmu trenéra Romana Lukáče.

Lom pokračoval v suverénní jízdě divizí. O pouti v Sedlčanech přichystal před šesti stovkami fanoušků Tatranu potupnou šestigólovou porážku. Po senzačním pohárovém vyřazení Táborska přišlo kruté vystřízlivění. Domácí načal kapitán Neužil, pak vystřihl hattrick přerušený přestávkou kanonýr soutěže Musiol. Pak se během sedmi minut prosadili Pfeifer s M. Novákem. Brankář Filip Matoušek zůstává již 270 minut nepřekonán. Lomští si připsali třetí vítězství a s devíti body a skóre 14:0 vedou tabulku.

Pořádnou lekci připravili budějovičtí mladíci Slavoji Mýto. V brance dostal do třetice příležitost opět jiný strážce, po Kerlovi s Janáčkem pendl Šípoš. Z A-týmu vypomohl ještě Mršić. Byl to právě chorvatský záložník, který dostal ideální přihrávku do brejku, obešel vybíhajícího gólmana a z vápna poslal míč do prázdné branky. Po půl hodině pohotovou ranou zvýšil Bečvář a Západočechy dorazil proměněnou penaltou za faul na Mršiće kapitán Kladrubský. Druhý poločas se dohrával jen z povinnosti a zasloužené vítězství černobílých zvýraznil po Maškově přihrávce dorážející Vítovec.

Výsledky 3. kola v divizi A

SK Petřín Plzeň - FK Spartak Soběslav 4:2 (3:1)

Góly: 14. a 54. Vodrážka, 23. Vinkler, 36. Provod - 44. Hájek, 53. Pavlík. Rozhodčí: Vnuk - Vokoun, Langmajer. ŽK: 3:1 (Zajíček, Vinkler, Šimáně - Podhradský). Diváků: 100.

FC Rokycany – SK Otava Katovice 3:0 (1:0)

Góly: 9. a 59. Černý, 68. Plzák. Rozhodčí: Toman – Polena, Hrivík. ŽK: 1:2 (Černý – Cibulka, Uher). Diváků: 220.

SK Hořovice – FK Jindřichův Hradec 1910 1:4 (1:0)

Góly: 6. Kuška - 65. D. Cettl, 70. Toman, 77. (pen.) Votava, 87. Strejček. Rozhodčí: Bohata - Linhart, Martínek. ŽK: 2:1 (Novák, Klimeš – Šmíd). Diváků: 120.

TJ Slavoj Mýto - SK Dynamo Č. Budějovice B 0:4 (0:3)

Góly: 20. Mršič, 33. Bečvář, 43. (pen.) Kladrubský, 86. Vítovec. Rozhodčí: Glogar - Hlaváček, Gunitš. ŽK: 1:1 (Grambal – Mašek). Diváků: 285.

TJ Tatran Sedlčany - TJ Sokol Lom 0:6 (0:3)

Góly: 27., 45. a 59. Musiol, 11. Neužil, 70. Pfeifer, 78. M. Novák. Rozhodčí: Mazanec - Kastl, Hessová. ŽK: 0:1 (Kučera). Diváků: 608.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař