Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Penaltový osud se přiklonil na stranu Táborska, které veze z Drnovic tři body

 
sobota, 14. srpna 2021, 18:37

Drnovice – Vyškov hraje své zápasy na útulném stadionu v Drnovicích. Tým ze severovýchodu Brněnska měl před zápasem ve F:NL jeden bod a moc prahl po vítězství.

Měl také velmi dobré nástupy do obou poločasů, kdy si vypracoval své největší příležitosti. Jenže na druhé straně stál výborný táborský gólman Pecháček, který svůj tým v nejtěžších chvílích podržel. Platí to zejména pro 54. minutu, kdy skvělým zákrokem chytil penaltový kop Ilka a držel akcie hostů v utkání stále vysoko.

V 64. minutě trefil táborský de Almeida z trestného kopu tyč a vše, tedy 3 body, završil v 87. minutě Tijani, který si vzal míč po odpískané penaltě a suverénně ji proměnil – 0:1.

Táborsko si připsalo třetí výhru v řadě a těší se na příští neděli, kdy bude hostit našláplou Duklu Praha, která zatím v soutěži neprohrála.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Jedná se zejména o cenné vítězství, kdy se nám hra úplně nedařila. Byl to zápas, kdy jsme měli tvořit, ale kombinace nám nevycházely, ztráceli jsme míče. Museli jsme si vítězství vybojovat. Pochopili jsme, že to bude fotbalová válka. Někdy fotbal není skvělý, ale přinese vám skvělý výsledek. Náš tým projevil velkou semknutost a morální sílu. V utkání jsme viděli spíše náznaky šancí, skrumáže, početně měli domácí více příležitostí, ale obecně to byl spíše boj. Musím pochválit Pecháčka, který skvěle chytil dobře kopnutou penaltu, byl to fantastický, dominantní zákrok. Pecháček, když jsme byli pod tlakem, tak nás podržel a spoluhráče vždy nabudil. Tijani byl na penaltu určen jako druhý, ale faulovaný Jirka Boula, který měl jít jako první, měl trochu pochroumaný kotník. Tijani, který je dobře naladěn, pokutový kop proměnil bez problémů. Vůbec nám střídající hráči velmi pomohli. Byl to asi remízový zápas, který jsme dokázali zvrátit na svou stranu. Po zápase za mnou přišel kapitán Navrátil a řekl: Loni na podzim bychom takový zápas prohráli, ale dnes jsme o kus dál.“

MFK Vyškov - FC MAS Táborsko 0:1 (0:0)

Branka: 87. Tijani (pen.). Rozhodčí: Machač – Kotalík, Pečenka. ŽK: 22. Němeček, 63. Srubek, 71. O. Vintr, 77. Fofana – 36. Provazník, 54. Navrátil, 60. (trenér) Brožek, 68. Holiš, 79. Vozihnoj. Diváci: 747.

Vyškov: Šustr – Hanuš (58. Langer), Srubek, Fofana, Štěpánek – Ilko, Dan Jambor (46. Kanakimana) – M. Vintr (46. Simr), O. Vintr, David Jambor – Němeček.

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak – Vozihnoj (82. Kopečný), Icha (90+4. Schramhauser), Boula, Plachý – Matoušek (67. Tijani), Provazník (82. Miranda).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková