Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Nové Vsi mají nové kabiny a skromné plány

 
pátek, 13. srpna 2021, 18:15

Svým způsobem zlomový byl letošní rok pro klub TJ Nová Ves. Účastník I. A třídy v letošním roce výrazně vylepšil vytoužené zázemí. Nové kabiny se s těmi předchozími nedají srovnat.

Významná akce v historii klubu těší všechny, kteří se točí kolem novoveského fotbalu. „Jsme hrdí na to, jak nám krásně vzkvétá areál a že nás to všechny pořád baví,“ říká na úvod hrající trenér Radomil Procházka, který je zároveň činovníkem klubu a pamatuje tu ještě okresní třídu.

„S přípravou jsme začali 8. července a všechny tréninky až na výjimky probíhaly na domácím hřišti,“ poznamenal Procházka k letní přípravě, během které sehráli tři přípravné zápasy. Loučovice porazili 3:2, v Třeboni padli těsně 1:2 a v generálce se Slavií České Budějovice vyhráli zásluhou šesti gólů ve druhé půli 7:1.

S průběhem přípravy a docházkou je trenér celkem spokojený. „I když vždy může být lépe,“ zdůrazňuje. „Klukům, kteří trénovali, bych chtěl poděkovat, protože v dnešní složité době s Covidem to zvládli dobře. Samozřejmě nás také někdy trápí malý počet hráčů, ale nejspíš nebudeme jediní,“ míní Procházka.

V týmu došlo k několika změnám. Po dohodě odešel brankář Michal Vrábek. Povedlo se získat několik nových hráčů. Z FK Železiarne Podbrezová Patrik Macej (27), který trénuje brankáře v českobudějovickém Dynamu, po delší fotbalové pauze se zapojil Jiří Vazač ml. a z Malše Roudné přišla trojice Milan Fatura, Matěj Markes a Martin Vodák.

V sobotu dopoledne vyběhne proti Nové Vsi horký kandidát postupu do kraje. „Do sezóny vstoupíme asi s největším favoritem, a to s Malší Roudné. Dnes už jsme nejmenší klub celé soutěže, tak uvidíme, na co budeme stačit. Nic přes koleno lámat nebudeme. Jen bych si přál, aby kluci dali do každého zápasu maximum a zbytek je ve hvězdách,“ zmiňuje cíle do nové sezony Procházka.

Napsal(a) Redakce | Foto TJ Nová Ves