Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Petr Mádl oslaví životní jubileum fotbalem. Exhibice se odehraje v Putimi

 
pátek, 13. srpna 2021, 10:02

V pátek 13. srpna v 18 hodin se na fotbalovém hřišti v Putimi odehraje velice zajímavý a atraktivní fotbalový zápas, který si „vymyslel“ Petr Mádl. Ten začátkem července oslavil šedesátiny.

Utkají se mezi sebou tzv. „Mádl team“ s výběrem fotbalových reprezentantů ČR pod vedením Štěpána Philippa, dlouholetého fotbalového funkcionáře.

Oslavenec pozval do svého výběru hráče, se kterými hrával nebo je řídil jako rozhodčí či je vedl jako trenér a funkcionář. Nebylo to jednoduché, protože začal svoji hráčskou karieru ve velmi mladém věku a to samé se stalo v kariéře rozhodčího a trenéra a funkcionáře. Mnoho spoluhráčů již nežije nebo již vůbec nesportují. Přesto se podařilo sestavit velmi zajímavý a určitě kvalitní výběr.

„Mádl team“ by měli tvořit: Zdeněk Křížek, Bohumil Mára, Jan Zušťák, Václav Mrkvička, Václav Zedník, Tomáš a Jan Pintérovi, Kamil Tobiáš, Josef Veselý, Sláva Rožboud, Míra Kadlec, Míra Soukup, Jiří Kladrubský, Luboš Pecka, Miroslav Čížek, David Kubiš, Leoš Gornický, Roman Pivoňka, o některých se ještě jedná.

V nominaci „Repre“ výběru jsou: Ladislav Macho, Pavel Vašíček, František Štambachr, Jiří Sabou, Jiří Novotný, Jiří Ondra, Jiří Němec, Jiří Mlejnek, Tomáš Kuchař, Miroslav Kordule, Jiří Kabyl, Patrik Ježek, Radovan Hromádko, Pavel Fořt.

Rozhodčím zápasu bude Miroslav Grobár.

Petr Mádl je odchovancem rodných Prachatic, kde začal svoji hráčskou karieru v tehdy divizním Tatranu v 16 letech. Působil také v dresu ČZ Strakonice, LIAZu Jablonec VTJ Karlovy Vary, VTJ České Budějovice, FK Chelčice a na konec kariery Slavoj Vlachovo Březí.

Rozhodcovskou karieru zahájil v roce 1983 a prvoligovým sudím se stal v roce 1990, když půl roku byl i rozhodčím mezinárodním na listině UEFA.

Po ukončení rozhodcovské kariery se vrhl na trenéřinu i „ funkcionaření“ a i na tomto poli se velmi dařilo. Především jeho zásluhou a zásluhou mnoha prachatických funkcionářů se Tatran Prachatice i jeho fanoušci mohli těšit z dvouleté účasti ve 2. lize. Ve své bohaté fotbalové kariéře rád vzpomíná na mnoho spoluhráčů i protihráčů a prožil mnoho zajímavých fotbalových příběhů. Ty určitě součástí besedy, která se uskuteční po utkání v Penzionu DIO Putim.

Tisková zpráva | Foto Jan Škrle