Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko podruhé zvítězilo, porazilo Vlašim 2:1

 
pondělí, 9. srpna 2021, 13:44

Tábor – FC MAS Táborsko už má po třech kolech F:NL šest bodů. Připsal si druhou výhru, tentokráte doma zvítězil nad FC Sellier & Bellot Vlašim 2:1. Branky vítězů vstřelili Matoušek a Plachý, v závěru utkání zdramatizoval Breda.

Hosté se na Kvapilce představili jako svižný tým plný mladých a ambiciózních hráčů. „Hráči Vlašimi mají obrovskou individuální kvalitu, ne nadarmo ve dvou kolech dali sedm gólů. V útočné fázi je to vynikají tým,“ řekl trenér Táborska Miloslav Brožek.

Ofenzivní snahy hostů zabrzdila chyba brankáře Vágnera, který chtěl situaci uhrát fotbalově, prohrál však souboj s presujícím Matouškem, který poslal míč do prázdné branky – 1:0.

Domácí si pak vypracovali další šance, ale nebyli přesní, nebo byl úspěšný gólman. Od 23. minuty už stál v brance Vlašimi Řehák, který vystřídal zraněného Vágnera.

Hosté od bájné hory Blaník nic nevzdávali, do druhého poločasu nastoupili s velkou snahou o vyrovnání, ale dobře organizované Táborsko odolávalo. „Štěstí přeje připravenému. My musíme být za výhru rádi, protože Vlašim hrála opravdu dobře,“ podotkl trenér FCT Brožek.

Třináct minut před koncem Táborsko znovu udeřilo, Plachý využil skvělé individuální akce Provazníka, který se vysmekl protihráči, předložil míč střelci a ten se nemýlil – 2:0.

Domácí si klidný závěr zkomplikovali zaváháním v obraně, kterého využil Breda ke snížení – 2:1. „Tento kontaktní gól byl z naší strany zbytečný, ale naštěstí jsme výhru uhájili. Naši kluci opět předvedli výborné fotbalové představení.  V kabině panuje skvělá atmosféra, všichni táhnou za jeden provaz, navzájem si na hřišti pomáhají. S úvodem do sezony jsme spokojeni,“ uvedl trenér Miloslav Brožek.

V příštím kole se Táborsko v sobotu 14. 8. 2021 od 10:15 hod. utká s Vyškovem na jeho „domovském“ stadionu v Drnovicích.

FC MAS Táborsko - FC Sellier & Bellot Vlašim 2:1 (1:0)

Branky: 10. Matoušek, 77. Plachý – 89. Breda. Rozhodčí: Radina – Flimmel, Černoevič. ŽK: 40. de Almeida, 67. Icha, 70. Navrátil, 75. Provazník – 42. Křišťan, 90. Červenka. Diváci: 944.

Táborsko: Pecháček – de Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak  – Vozihnoj, Icha (79. Drozd), Boula, Plachý – Matoušek (62. Tijani), Provazník (90+1. Schramhauser).

Vlašim: Vágner (23. Řehák) – P. Breda, Broukal, Hošek (80. Červenka), Blecha – Křišťan, V. Svoboda, Zinhasović (64. Alijagić), Rigo (80. Janda) – Višinský, Zlatohlávek.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle