Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom chce postoupit. Předseda Kolář si ale hlavně přeje, aby se sezona konečně dohrála

 
čtvrtek, 5. srpna 2021, 13:25

Do nové sezony vykročili fotbalisté Lomu pravou nohou, když v Rokycanech vyhráli 0:5. V letošní sezoně se chce Lom poprat o postup do České fotbalové ligy. Hlavně si však předseda klubu přeje, aby se sezona konečně dohrála. O vstupu do nového ročníku divize, o kádru a o dalších novinkách jsme pohovořili právě se šéfem Sokola Lom Petrem Kolářem.

Lom má za sebou první úspěšné vystoupení. Jak jste spokojený se vstupem do sezony?
Když vyhrajeme 5:0, tak mohu být jedině spokojený. Zápas v Rokycanech se nám povedl výsledkově i herně. Předvedli jsme kolektivní výkon a hodně byla znát i přítomnost jednotlivců, jako například Pfeifera, který dal dva góly. Byly vidět i další posily Musiol a Kučera.

Laťku jste si v prvním utkání nasadili vysoko. Podobné výkony a výsledky se od vás budou očekávat dál. Je to pro vás zavazující?
Nevznášíme se v oblacích. To utkání až tak jednoznačné nebylo a zápas se mohl klidně vyvíjet jinak, pokud bychom jako první inkasovali my. Hráči určitě nezpychnou, naopak musíme jít dál s pokorou. Na tabulku se má smysl začít dívat až tak po sedmém, osmém kole. Pak se teprve uvidí, jak na tom kdo je. První zápas ještě o ničem nevypovídá, každopádně vítězství v něm nám psychicky určitě pomohlo.

Jaké jste si vůbec stanovili cíle pro nadcházející sezonu?
Jiný cíl než hrát na špici a pokusit se o postup do ČFL nemáme. Uvidíme, jestli se nám ještě podaří kádr posílit. Přestupové období končí na konci září a je možné, že se u nás ještě nějaký nový hráč objeví.

Máte někoho konkrétního v hledáčku?
Bylo by předčasné prozrazovat nějaká jména. Noví hráči, kteří přišli, jsou dostatečně kvalitní a kádr výrazně posílili. Uvažujeme reálně ještě o jednom fotbalistovi, musel by být ale natolik kvalitní, že by dokázal nahradit hráče, které máme a kteří jsou již nyní pro divizi nadstandardními.

Jak se uvedly nové posily v duelu s Rokycany?
Lukáš Pfeifer se mi líbil hodně. Prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry a ještě vloni hrál ligu za Pardubice. Je to výborný fotbalista. I Kučera s Musiolem jsou zkušenými hráči. Na pravém beku odehrál velmi dobrý zápas také mladý kyperský obránce Tsolakis. Dařilo se ale celému kolektivu a tím pádem i jednotlivým hráčům.

Koho považujete za největší favority soutěže?
Rozhodně Přeštice a taky béčko Dynama, které chce postoupit do třetí ligy. Silné budou, předpokládám, i Katovice a Klatovy. Nemám přehled, do jaké míry se jim podařilo posílit, ale zejména Přeštice a Dynamo budou patřit k hlavním favoritům.

Jak funguje spolupráce s druholigovým Táborskem?
Táborsko nám vychází vstříc, což se promítlo i v tom, jaké hráče k nám poslalo. Pomáhá nám celé vedení včetně trenéra a samozřejmě, že ta spolupráce může být prospěšná i pro táborský klub. Hráči jako třeba Pfeifer nebo Tsolakis mají na to, aby hráli druhou ligu. Není problém, aby hráči putovali od nás i opačným směrem.

Hlavně na začátku přípravného období jste občas měli potíže se sestavením mužstva na zápas. Postupně se sestava ustálila, budete mít ale dostatečně silnou lavičku?
Nyní náš kádr čítá dvacet hráčů. Proti Berounu už by se mohl aspoň na část zápasu zapojit po zranění Šimák. Lehký výron měl Grobár, ale už by měl být v pořádku. Horší je to s Vysušilem, který měl těžký výron a ještě nám bude nějaký ten týden chybět. Po operaci se naopak vrátil Janů. Na konci září skončí přestupní období, jak už jsem zmínil, tak uvidíme, jestli případně jednoho nebo dva hráče přivedeme. Není však potřeba navyšovat v týmu konkurenci víc než je zdrávo.

Podepsal se covid nějakým způsobem na finančním zabezpečení klubu?
Sponzoři jsou nyní opatrní. Na sport jde méně peněz, což platí obecně. My to řešíme s našimi firmami a snad bychom problémy mít neměli. Pokud bychom se však dostali do ČFL, pak by to bylo samozřejmě o jiných financích.

Slyšel jsem, že se chystají nějaká vylepšení na stadionu Na Svépomoci, kde máte domácí prostředí. V jakém je to stadiu?
Na Svépomoci už bychom snad měli mít stavební povolení na výstavbu nových šaten. Uvidíme, jak to dopadne s dotací od městského úřadu. Připravuje se také rekonstrukce tribuny. Myslím, že stadion Na Svépomoci je pro republikové soutěže ideální, i když je o něco menší.

Co od nové sezony očekáváte, kromě toho, že budete hrát na špici tabulky?
Na sezonu se těšíme, a doufáme, že už nepřijde nějaká nová vlna epidemie a soutěž se dohraje. Pokud by se znovu nedohrála, bylo by už to pro celý fotbal špatné. V neděli hrajeme od 14 hodin s Berounem a po nás hraje od 17 hodin Táborsko. Třeba fanoušci navštíví obě utkání a udělají si hezké fotbalové odpoledne.

Napsal(a) Michal Havelka