Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Lom zaútočí na nejvyšší příčky divize

 
pátek, 30. července 2021, 07:38

Sobotním zápasem v Rokycanech začne druhá divizní sezona pro hráče Sokola Lom, kteří mají domácí stánek na táborské Svépomoci. Do soutěže vstupují jako jeden ze tří žhavých kandidátů na postup do třetí ligy. Zkušený kádr a posily tomu odpovídají. V předsezonním rozhovoru odpovídal na naše otázky jeden ze dvou trenérů Lukáš Zeman.

Jak hodnotíte letní přípravu? Jste spokojen s účastí a celkově s průběhem?
Příprava probíhala, jak jsme si představovali. Odehráli jsme dost zápasů, podmínky na přípravu jsme měli výborné. Radost mám z toho, že po operaci kolena s námi už naplno trénuje Honza Šimák. Jediné, co mně trochu mrzí, že jsme se na některé tréninky nesešli v počtu, jaký bych si představoval

Nastaly v průběhu přípravy nějaké komplikace?
Jediné komplikace, které nastaly, bylo zranění některých hráčů.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jak jste si v nich vedli?
Chtěli jsme odehrát více zápasů, aby si kluci na sebe zvykli, což si myslím, že se podařilo. Vyzkoušeli jsme některé kluky na jiných postech, než byli zvyklí hrát a víme, že i tam budou platní. Odehráli jsme pět zápasů (Písek, Speřice, Humpolec, Čimelice, Viktoria Plzeň U19) s bilancí 3 - 1 - 1.

Došlo v kádru k nějakým zásadním změnám?
Přišli čtyři hráči - Kučera, Musiol, Pfeifer, Tsolakis, odešel pouze Kadlec do Prostějova.

Co si nových posil slibujete?
Jsou to hráči, kteří mají ligové zkušenosti, a určitě od nich očekáváme, že budou tahouny týmu.

S jakými ambicemi vstupujete do podzimní části?
Máme kvalitní tým na to, abychom hráli o nejvyšší příčky. Uvidíme, jak dopadneme po podzimní části. Pokud na to budeme mít, tak bychom se chtěli pokusit o postup do ČFL.

Koho považujete za největšího favorita soutěže?
Dobře doplnili tým v Přešticích, takže určitě oni. Už v loňské nedohrané sezóně to dokázali. Potom ještě béčko Dynama ČB.

Jak se osobně těšíte na sezónu?
Myslím, že se musí těšit všichni, vždyť se naposledy o body hrálo před tři čtvrtě rokem. Přátelská utkání a trénink vám tu atmosféru před mistrovským zápasem nenahradí.

Máte obavy, aby se nová sezona kvůli nemoci covid-19 dohrála?
Doufám, že zvítězí zdravý rozum a soutěž se dohraje kompletní. Pokud bude dobrá vůle, tak se soutěž nechá za různých bezpečnostních opatření hrát.

Soupiska Sokola Lom

Brankáři: Filip Matoušek, Lukáš Novák

Obránci: Jan Chotovinský, Karel Chotovinský, Ondřej Kosobud, Filip Vysušil, Michal Rabiňák, Christoforos Tsolakis

Záložníci: Jan Šimák, Martin Kučera, Martin Slavík, Lukáš Pfeifer, Miroslav Grobár, Lukáš Janů, Jiří Rabiňák, David Do Trung

Útočníci: Zbyněk Musiol, David Neužil, Marek Novák, Jaroslav Bosnyak

Realizační tým:
Trenéři:
Marek Císař, Lukáš Zeman. Trenér brankářů: Ladislav Chylík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař