Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenický fotbalový stánek opět ožil o lhenické svatojakubské pouti

 
středa, 28. července 2021, 07:23

Lheničtí využili dobu v "zajetí koronaviru" k úpravám areálu. Již v předjaří melioračním zásahem provedli odvodnění hrací plochy, aby se poté pustili do "totální" přestavby vnitřních prostor kabin s tím, že práce budou dokončeny do lhenické pouti. Tak se i stalo! Fotbal se v ten čas do lhenického fotbalového stánků navrátil.

Podstatné momenty utkání

Domácí lhenický tým nastoupil po dlouhé době k prvnímu přípravnému utkání, na rozdíl od týmu hostí, a na jeho herním projevu to bylo patrné..

První poločas

7. - první branková možnost hostujícího týmu – nebezpečnou jeho střelu stačil Beran zablokovat

11. - šance domácích – Mahákův centr do šestnáctky Schön zakončil málo razantně

13. - po nevydařeném odkopu domácích míč získal soupeř – samostatný únik bravurně zlikvidoval gólman Dvořák

16. - další gólová příležitost Strunkovických – Žurkovo zakončení však opět skončilo zablokováno

21. - R. Žurek po uvolnění obešel stopera i gólmana a poslal strunkovický tým do vedení - 0:1

27. - po zaváhání obrany hostí získal míč Tůma – nabil jej pod sebe Mahákovi, ale střela byla nepřesná

28. - po Trojanově přesné nahrávce Balogh po převzetí míče zamířil "do černého" a srovnal na 1:1

43. - domácí Vincik poslal balón do šestnáctky do výhodné střelecké pozice Šindelářovi, nepřesným jeho zakončením byla šance zmařena

44. - za faul domácích ve vápně nařízenou penaltu střelec strunkovického gólu R. Žurek neproměnil!

Druhý poločas

47. - po provedeném rohovém kopu domácími se k balónu dostal Rosa, jeho razantní střela přes blok do sítě neprošla

53. - z Ryšánkova rohového kopu Schön přesnou trefou hlavou strhl těsné vedení na stranu domácích, Lhenických - 2:1

55. - po dobré kombinaci Burda vyslal Vincika – ten sám před gólmanem jej přehodil, ale branku netrefil

66. - Strunkovičtí získali v sérii několik rohových kopů a z nich odražených míčů, avšak nic gólového z toho nevytěžili

78. až 87. - ve snaze po vyrovnání tlak hostujícího týmu s blížícím se závěrem narůstal, a to i s velkými gólovými šancemi, kdy jen jejich neproměňováním, ale i několika skvělým zákrokům lhenického gólmana Plojhara a i beků před ním se Strunkovickým vyrovnat nepodařilo.

Domácí lhenický tým tak v prvním přípravném zápase těsně zvítězil.

SK Lhenice - Blaník Strunkovice 2:1 (1:1)

Sled branek a střelci: 21. 0:1 - R. Žurek, 28. 1:1 - L. Balogh, 53. 2:1 - J. Schön. Sudí: P. Pánek – M. Harvalík, J. Trněný ml.

Sestava SK Lhenice: Dvořák – Tůma, Kopf, K. Ryšánek - J. Schön, M. Rosa, J. Beran, D. Trojan, D. Jirkovský - M. Mahák. L. Balogh. Dále do hry vstupovali: Z. Plojhar – P. Vincik, D. Šindelář, R. Sura, Vl. Burda

Blaník Strunkovice: A. Kašpar – M. Kuneš, Z. Vojtíšek, V. Páník, J. Gažík, J. Žurek, J. Brych, S. Pravda, R. Žurek ml., M. Dvořák, P. Ostádal, R. Žurek st., A. Kadlec.

Blahopřání k "devadesátinám".

V samém úvodu utkání domácí, Lheničtí pogratulovali nejstaršímu členu lhenického SK Jiřímu Bartákovi k devadesátinám, kterých dosáhl 23. 7., a též mu poděkovali za dlouholetou odvedenou práci pro klub a stálou přízeň i přes pokročilý věk.


Fotbal o lhenické pouti pokračoval i v neděli mačem starých gard

V tomto utkání hráči obou týmů dokazovali, že nadále jsou velkými fotbalovými srdcaři, a i když rychlost už není taková, jako bývala, v nohách to prostě stále je!

Pár posbíraných perliček ze zápasu a kolem něj

- prachatický tým ve svém složení byl celkově o něco starší než domácí, lhenický

- mezi největší fotbalové srdcaře určitě patřil zřejmě nejstarší hráč z obou týmů – prachatický Josef „Blochin“ Veselý (63 let)

- v prachatickém týmu do zápasu nastoupili i čtyři hráči, kteří v minulosti oblékali i lhenický dres, krom prachatického: Václav Wimberský, Milan Pánek, Radek Švec a Jaroslav Šlosek

- od lhenických diváků sklidili aplaus na otevřené scéně domácí gólman Pavel Boška, jinak prezident lhenického SK, za až nečekaně "vystřiženou" robinsonádu, s níž vyškrábal balón zapadající do branky a též Pavel Pavka Pořádek za v jeho provedení nevídaný gól přímo z centru hlavou, z běhu, v pádu a "rybičkou" k tomu

 - prachatičtí Milan Pánek a Miroslav Harvalík absolvovali ve Lhenicích oba "pouťáky" - sobotní coby rozhodčí, nedělní jako hráči.

SK Lhenice versus Tatran Prachatice 5:2 (3:2)

Sled branek a střelci: 14. 1:0 - P. Maxa, 15. 1:1 - J. Šlosek, 16. 1:2 - z 11 R. Švec, 23. 2:2 - T. Stehlík, 33. 3:2 - J. Růžička, 38. 4:2 - J. Růžička, 65. 5:2 - P. Pořádek. Hráno na 2 x 35 min. Sudí M. Jaroš.

Domácí ze lhenického SK: P. Boška – J. Růžička, K. Muška, I. Dušek, P. Lukšovský, J. Motz, P. Maxa, Vl. Burda, M. Šístek, J. Krotký, P. Sládek, R. Sura, P. Šíma, J. Prenner, T. Stehlík, P. Pořádek.

Hosté z prachatického Tatranu: P. Břicháček – J. Šlosek, M. Pánek, M. Harvalík, J. Toncar, J. Dolejš, J. Zumr, R. Švancar, M. Cais, M. Šnajdr, L. Kubát, J. Veselý (K), L. Hovorka, P. Zelený, R. Švec, V. Wimberský.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein