Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Katovic míří juniorka mistrovské Slavie Praha

 
neděle, 25. července 2021, 22:23

Tentokrát se půjde v Katovicích na fotbal v úterý! 27. července se od 17 hodin představí na hlavním hřišti Dudák arény devatenáctka mistrovské Slavie Praha.

Oba týmy se v rámci letní přípravy střetly u Otavy před rokem a více jak sedm stovek fanoušků vidělo parádní zápas. Hosté z hlavního města vedli už 7:3, ale Katovičtí zabrali, a nakonec manko dohnali. Zrodila se tak divoká remíza.

Katovičtí byli proto velmi potěšeni, když jim z aktuálně nejlepšího tuzemského klubu dorazil mail s dotazem, jestli si nechtějí zápas zopakovat. „Měli jsme velikou radost a vůbec jsme neváhali s přijetím nabídky,“ uvedl šéf klubu Tomáš Hajdušek, jenž ještě přidal vzpomínku na loňský duel: „Byla to velmi povedená akce. Nejradši vzpomínám, jakou měli naši kluci radost po vyrovnání na 7:7.“

I tentokrát se do Katovic chystá strakonická odbočka Odboru přátel SK Slavia Praha, k tomu mají Katovice velikou fanouškovskou základnu, takže se dá znovu očekávat vysoká návštěva. Může se přiblížit k sedmi stovkám platících jako minule, přestože se bude hrát ve všední den? „Je léto, snad bude pěkné počasí. Spoléháme na to, že na dobrý fotbal si fanoušek najde cestu, ať se hraje v sobotu nebo v úterý, takže očekáváme návštěvu přes 500 diváků,“ řekl katovický šéf.

To, že se v Katovicích představí mladíci mistrovského celku, je už pozvánkou samo o sobě, takže domácí ani nic zvláštního navíc nechystají. „Dobrý fotbal, dobré pivo, dobré klobásy – to je základ,“ uzavřel Hajdušek.

Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle