Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zemřel českobudějovický rodák Miroslav Rambousek. Trenérské úspěchy sklízel na západě Čech

 
pátek, 23. července 2021, 23:14

Bolestivou zprávu vstřebávají nejen fotbalisté z Klatovska. Po krátké, ale těžké nemoci zemřel fotbalový trenér Miroslav Rambousek. Bylo mu šestapadesát let. V minulosti působil v řadě klubů z klatovského okresu, kde se stal trenérskou legendou.

Miroslav Rambousek patřil k významným postavám západočeského fotbalu. Chanovice, kam se v roce 1988 přiženil a narodily se mu tam dvě dcery, dovedl coby hráč k postupu do krajského přeboru. A byl u toho i jeho o dva roky starší bratr Jaroslav, který rodné České Budějovice neopustil.

Miroslav Rambousek působil jako manažer a vyzkoušel si i nevděčnou funkci rozhodčího. S Chanovicemi postoupil v sezoně 2003/04 do divize. Trénoval také Nepomuk, Horažďovice a naposledy sedm let Svéradice. Ve fotbalovém prostředí si vysloužil vizitku přísného, ale spravedlivého trenéra, který nezkazil žádnou legraci.

Narodil se pod Černou věží v Českých Budějovicích, ale s bráchou začínali s fotbalem v Loučovicích. Od roku 1976 prošel žákovskou a dorosteneckou ligu v českobudějovickém Dynamu. Nepřehlédnutelnými výkony si vysloužil start v mládežnické reprezentaci v Nizozemí za U17. Jeho další fotbalová kariéra pokračovala přes kluby z Českého Krumlova, Čtyř Dvorů a Blatné.

„Bude nám všem moc chybět,“ posteskl si Jaroslav Rambousek.

Napsal(a) Redakce | Foto archiv J. Rambouska
 


 

Reklamní sdělení

Reklama