Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velmi dobrému výkonu Písku scházela jen lepší koncovka

 
středa, 21. července 2021, 17:27

Písek - V dalším ze série přípravných zápasů porazili fotbalisté třetiligového Písku dorost Slavie Praha 3:1. Góly začaly padat až ve druhém poločase a postarali se o ně noví hráči v píseckém dresu.

První branku vstřelil Dominik Dumbrovský, který se prosadil po rohovém kopu a následné zpětné přihrávce od Maříka. „Dumbrovský je u nás na zkoušce z Táborska a nejevil se vůbec špatně,“ pochválil nováčka trenér Písku Milan Nousek.

Další dva góly pak přidala posila z českobudějovického Dynama Marek Kalousek. Poprvé proměnil sólo a ve druhém případě se trefil pěknou střelou zpoza vápna. Červenobílí se dokázali gólově prosadit až za stavu 3:0 pro domácí.

„Výhra mě těší, ale mrzí mě, že jsme zahodili strašně moc šancí. Těch gólů jsme mohli dát podstatně víc,“ zoufal si jinak spokojený kouč Nousek. Jenom v první půli neproměnili jeho svěřenci čtyři vyložené příležitosti.

Domácí odváděli dobrý a koncentrovaný výkon po celých devadesát minut a neustále zaměstnávali obranu dorostenců Slavie. Dobrému píseckému výkonu scházela pouze lepší koncovka.

„Věděli jsme, že proti nám nastoupí běhavý a agresivní soupeř. Na to jsme byli nachystaní a kluci splnili všechny pokyny do puntíku. Byli jsme lepším týmem, vadily mi akorát ty neproměněné šance. Za výhru jsme rádi, ale nepřeceňujeme ji, protože Slavia proti nám nastoupila s velmi mladými kluky,“ zhodnotil duel Nousek.

Již v sobotu čeká fotbalisty Písku další zápas. V něm se v sobotu 24. července utkají v Českých Budějovicích na Složišti s béčkem Dynama (10.30).

FC Písek – SK Slavia Praha U19 3:1 (0:0)

Góly: 60. Dumbrovský, 63. a 75. Kalousek - 88. Jinoch.

Sestava FCP: Satrapa (65. Lalák) – Mařík, Bělušek, K. Kulík, Vojta (46. Petr) – Dumbrovský, Volf – Kalousek, Koreš, Hrachovec – Voráček (65. Stejskal).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama