Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kladrubský a spol. nedali Jankovu šanci

 
pátek, 16. července 2021, 17:44

Vzhledem k výpomoci při obecní akci museli fotbalisté Jankova svůj sportovní program v tomto týdnu ztenčit na pouhé tři dny. V pondělí a úterý absolvovali náročné tréninky, ve středu vše završili přípravným utkáním s divizní rezervou ligového Dynama. Hosté navíc postrádali řadu hráčů svého kádru a i to se podepsalo pod vysokou porážku 7:0.

Naopak skvělou zprávou pro zelenobílé je, že celých devadesát minut zvládl odehrát navrátilec po vážném zranění kolena Petr Řehoř, jenž do fotbalového utkání nastoupil po dlouhých čtrnácti měsících. Po úvodní aktivní pětiminutovce hostů se taktovky očekávaně ujalo domácí Dynamo v sestavě s Jirkou Kladrubským, který bude mladíkům velkou a zkušenou posilou.

O první vzruch před jednou či druhou brankou se postarali jankovští, když se do zakončení po rohovém kopu dostal Kollár, avšak v těžké pozici, navíc v pádu, Janáčkovu branku přestřelil. Poté se zápas dostal do očekávaných kolejí, kdy aktivitu převzali hráči Dynama a čím dál více se tlačili do soupeřovy šestnáctky. V 10. minutě se protlačil ke střele Bicenc, ale pouze vyprášil rukavice gólmana Havlíčka.

Úvodní gól padl o tři minuty později, kdy se po rohu nepovedl ideálně odkop stoperu Honnerovi, k míči se zadarmo dostal Lukáš Kočí a zblízka otevřel skóre – 1:0. V 19. minutě přišel dlouhý nákop do pokutového území, po hlavičkovém souboji domácího Bicence s jankovským Fajtlem skončil míč za Havlíčkovými zády, který tam nešťastně usměrnil právě hráč Jankova – 2:0.

Hroťák Bicenc se mohl mezi úspěšné střelce zapsat ve 39. minutě, kdy si v pokutovém území našel vypadlý balón, jenže z dobré pozice zamířil mimo. Stav se nezměnil ani krátce před poločasovou přestávkou po tvrdé střele Polanského, kterou dokázal Havlíček vyrazit. I přes větší aktivitu domácích a dvougólové vedení snesl výkon Jankova v prvním poločase slušné měřítko.

Jenže Dynamo do druhé půle poslalo šest čerstvých hráčů, takový luxus si trenér Jankova dovolit nemohl, a tlak černobílých ještě zesílil. Bohužel pro hosty celkem záhy dostali Jankovští další smolný gól. Ve 48. minutě zakončoval Jan Matuška a míč se od paty V. Jirkovského odrazil z Hučíkovo dosahu a zapadl přímo k tyči – 3:0.

Definitivní zlom nastal v rozmezí 65. až 68. minuty. Hrubá chyba gólmana Hučíka a doslova darovaný gól jako na podnose Patriku Vaňkovi nastartoval hrůznou tříminutovku – 4:0. Ani ne po šedesáti vteřinách přišel centr z pravé strany a pěkná hlavička Štěpána Pineau pod břevno – 5:0.

Otřesení hosté za další dvě minuty nepokryli po rohovém kopu prostor před svojí brankou, čehož využil Lukáš Perina – 6:0. Čestný úspěch měl po úniku na pravé straně Voráčka hlavičkující Klíma, ale gólman Červenec skvělým zákrokem udržel čistý štít. Na druhé straně se zase musel ohánět Hučík, který zlikvidoval dvě po sobě jdoucí střely z nebezpečných pozic. Přesto ještě jednou kapituloval. To když z hranice šestnáctky vypálil Jakub Pařízek a na míč, který směřoval pod břevno, Hučík nedosáhl – 7:0.

SK Dynamo ČB B – SK Jankov 7:0 (2:0)

Branky: 13. Kočí, 19. Fajtl vlastní, 48. Matuška, 65. Vaněk, 66. Pineau, 68. Perina, 75. Pařízek. Rozhodčí: Matyš. Diváci: 60.

SK Dynamo ČB B: Janáček – Kočí, Kladrubský, Bízek, Pineau – Polanský, Bečvář, Perina, Česák, Bauguetouta – Bicenc. Střídali: Červenec, Matuška, Schönbauer, Vaněk, Pařízek, Lorenc, Sedláček.

SK Jankov: Havlíček – Jirkovský V., Fajtl, Honner, Bürger – Řehoř, Kollár, Kroneisl, Voráček, Klíma – Prenner. Střídali: Hučík, Jirkovský D., Lovička.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová