Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Jaroslav Vondrášek čelí nové výzvě

 
pátek, 9. července 2021, 21:32

Jedním z trojice ostřílených trenérů na blížícím se příměstském kempu Jihočeského fotbalu bude opět Jaroslav Vondrášek (51). Držitel licence UEFA A se zařadí po bok matadorů Ladislava Bernáta a Jiřího Krauskopfa a bude nejen dohlížet na klidný průběh 1. turnusu, ale také povede několik tréninkových jednotek.

Rok utekl jako voda. První ročník kempu měl podle ohlasů dětí a rodičů pozitivní hodnocení.
První ročník se skutečně vydařil a musím říct, že náplní plně odpovídal mým představám o dobře organizovaném kempu. Třešničkou na dortu pak byla návštěva do zákulisí prvoligového Dynama, kde kluci mohli vidět vše, co běžný fanda nezná.

Už v pondělí to vypukne. Jak se těšíte na druhý ročník letního kempu?
Na druhý ročník se moc těším, bude zase plný tréninku, zábavy a překvapení. Letos bude vyšperkovaný i brankářskou speciální přípravou. Taky jsem do této akce zapojil svého syna, který je aktivním brankářem a bude fungovat jako figurant a pomocný gólman pro zkušené brankářské trenéry. Bude to opravdu zajímavé a pro malé fotbalisty přínosné. A také se mohou těšit na velice zajímavé hosty, osobnosti z prvoligových trávníků.

Fotbal se vrací k normálu, vás čeká nové angažmá. Toužil jste po změně?
Po coronavirové nucené přestávce jsem v Chelčicích už těžko hledal motivaci, mužstvo bylo dobře připravené, v soutěži neporažené na třetím místě, v novém ročníku bude patřit k favoritům na postup. Rozešli jsme se v dobrém a věřím, že ještě společně budeme pracovat, mám tam přátele. Chtěl jsem si odpočinout a věnovat se jiným aktivitám, nyní ovšem čelím nové výzvě u kormidla staršího dorostu Strakonic. Nabídka přišla nečekaně, domluveni jsme byli okamžitě a já se zase rychle vracím do trenérského koloběhu.

Celkově se ve Strakonicích udály velké změny. A-tým má do tří let zaútočit na postup do divize. Byl to také jeden z důvodů, proč přicházíte k mládeži Junioru?
To určitě nemá souvislost, přišel jsem do Junioru, protože zde trenér dorostu z vlastní vůle skončil a oddíl pochopitelně hledal rychle náhradu. Domluveni jsme byli během hodiny. Pravdou je, že postupové ambice prvního týmu jsou i obrovskou motivací pro mě, jako trenéra staršího dorostu.

Zároveň působíte i v nově spuštěné Trenérsko-metodické komisi v OFS Strakonice. Co jste si dali za hlavní úkol?
Ano, zde jsme na začátku. Máme plány, vize, ale cesta bude náročná. Těším se, že fotbal na Strakonicku posuneme trenérsko metodicky výše a zejména u mládeže budeme koncepčně lépe pracovat a trénovat.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto archiv JF