Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Start letní přípravy se blíží. Malšané sehrají tři přípravná utkání

 
pátek, 9. července 2021, 17:55

Přípravu na další sezonu zahájí příští týden fotbalisté Roudného. K prvnímu tréninku se sejdou v úterý 13. července a připravovat se budou výhradně ve svém domácím areálu, kde mají podle slov trenéra Tomáška naprosto vyhovující podmínky.

Hráče čeká standardní letní příprava, od těch předchozích se bude lišit jen tím, že bude výrazně kratší než je tomu obvykle. I. A třída totiž zahajuje prvním kolem už 14. srpna, takže letní příprava potrvá přesně měsíc.

Kromě tréninků si fotbalisté Malše zahrají i tři přátelské zápasy. První herní prověrka přijde na řadu v sobotu 24. července, kdy se Roudné utká doma s Českým Krumlovem. Další sobotu zajíždí Malše do Olešníka a generálkou bude duel s Lišovem, který se odehraje v roudenském Doprastav stadionu v sobotu 7. srpna.

„S Českým Krumlovem a s Olešníkem jsme si zahráli přátelsky v červnu a již tehdy jsme se domluvili na dalším přáteláku v létě s tím, že si jenom prohodíme pořadatelství,“ řekl k přípravným zápasům kouč Marcel Tomášek.

V utkáních, které fotbalisté Roudného odehráli po jarním rozvolnění, se v dresu Malše představila řada ambiciózních mladíků a ti předváděli docela atraktivní fotbal. A Malši se dařilo i výsledkově. „V tomto trendu budeme chtít pokračovat i v soutěži a i nadále se budeme chtít prezentovat aktivní hrou,“ prozradil Tomášek.

Roudné bude ve druhé nejvyšší krajské soutěži opět patřit k hlavním favoritům a aspirantům na postup. Do krajského přeboru, který před dvěma roky opustili, by se rádi roudenští fotbalisté probojovali zpět.

V uplynulých dvou ročnících však, nejen jim, stál v cestě maličký vir, který se ukázal být tou nejtěžší překážkou. „Hlavně si přejeme, aby se soutěž dohrála, protože po těch dvou nedohraných ročnících už je to ubíjející. Pokud by se totiž neměla dohrát ani další sezona, mohou někteří kluci skončit jednoduše proto, že už je fotbal nebude naplňovat. Z toho mám obavy,“ nechce ani pomyslet Marcel Tomášek.

Trenér je rád, že Roudné, i přes všechny známé peripetie, dál disponuje dostatečně širokým kádrem, v němž nechybí ani talentovaní dorostenci.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach