Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC MAS Táborsko a SK Dynamo České Budějovice podepsaly smlouvu o spolupráci

 
neděle, 4. července 2021, 12:12

Tábor - Člen správní rady FC MAS Táborsko Ondřej Dvořák a majitel SK Dynamo České Budějovice Vladimír Koubek před sobotním přípravným utkáním podepsali na stadionu v Kvapilově ulici v Táboře smlouvu o spolupráci.

Vladimír Koubek smlouvu označil za počátek vzniku spolupráce. „Řekli jsme si, že se budeme navzájem respektovat, že budeme respektovat svá sportovní postavení a uděláme vše pro to, abychom si pomáhali tam, kde si pomoci můžeme. Máme zájem, aby Táborsko hrálo svoji soutěž, Táborsko má zájem, abychom hráli naši soutěž. Navzájem se budeme podporovat. Jestliže budeme dávat hráče na hostování, první nabídka bude pro Táborsko, zda hráče uplatní. Jestli budeme dávat na přestup hráče do úrovně soutěže Táborska, první nabídka půjde opět do Táborska. Pokud půjdou po uzavření kádru naši hráči hostovat, tak do Táborska a my poneseme část nákladů na hráče. Táborsko ponese takovou část, která odpovídá jeho poměrům,“ uvedl Vladimír Koubek.

Ondřej Dvořák naopak řekl, že pokud bude mít některý hráč Táborska prvoligové parametry, první nabídku obdrží Dynamo.

Dvořák dále zmínil, že v současném kádru seniorské české reprezentace není ani jeden hráč s jihočeskou minulostí. „To bychom měli do budoucna změnit. Cestu vidím ve zvýšení úrovně mládežnické kopané v jižních Čechách,“ řekl člen správní rady FC MAS Táborsko. 

Vladimír Koubek na to konto hovořil o projektu Jihočeský fotbal, který hodlá po letech oprášit, aktualizovat a dále rozvíjet. „V projektu bude méně účastníků, jen ti, co mají mládež opravdu na úrovni. Budeme tuto mládeže podporovat trenérskou prací z fondu výchovy mládeže. Projekt zaštítíme autoritou našeho klubu. Cílem je získat titulárního partnera. Peníze budeme uvolňovat do klubů, kde se trenéři věnují kvalitní práci. To je pro nás klíčové.“

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko