Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Svobodův memoriál ve Volarech vyhráli Petrášci

 
úterý, 29. června 2021, 18:42

Počtvrté se poslední červnovou sobotu konal na stadionu Tatranu Volary turnaj v malé kopané. Do historie vstoupí jako první ročník Memoriál Miroslava Svobody.

Miroslav Svoboda, který zemřel letos v únoru, byl dlouholetý předseda tělovýchovné jednoty Tatran Volary a fotbal byl jeho velkou láskou. Jeho splněným snem byla přeměna škvárového povrchu hřiště na travnatý a to se mu splnilo.

Trénoval zejména žákovské týmy, byl organizačním pracovníkem OFS v Prachaticích, kde měl na starosti mládežnické výběry a kluci i dívky mu dělali ve všech směrech radost. Pro Tatran Volary žil a udělal pro jeho oddíly mnoho užitečné práce.

Ve Volarech je znám též jako dlouhodobý ředitel základní školy, kde jako pedagog byl velmi oblíbený jak mezi kolegy, tak i žáky, kteří se k němu po celý jeho život hlásili a rádi s ním vzpomínali nejen na období školních škamen.

„Miroslav Svoboda odešel po krátké nemoci na nekonečnou cestu, ale jeho duch a práce v nás zůstává,“ uvedl memoriál starosta města Vít Pavlík, který byl hostem turnaje společně s Jaroslavem Šimanem, současným předsedou tělovýchovné jednoty Tatranu Volary. Pavlík dodal, že si váží pozvání a krátce připomenul Miroslava Svobodu, poděkoval mu na dálku za vše, co pro město vykonal a též pro něj se stal pan Svoboda symbolem vynikajícího pedagoga, sportovce a zejména člověka, který byl vždy tam, kde bylo potřeba pomoci, rady, ale i společenské zábavy.

Na závěr přivítal paní Blanku Svobodovou, manželku Miroslava Svobody. Ta po úvodních slovech Víta Pavlíka a Jaroslava Šimana provedla společně s dcerami Miroslavou a Ivetou čestný výkop memoriálu Miroslava Svobody.

Konečné pořadí: 1. Petrášci, 2. Pospíšil tým, 3. Michal Švarc tým, 4. Peta, 5. Výbor Fotbalového klubu Tatran, 6. Podracký team, 7. Žáci – nejmladší hrdinové, 8. Výbor města Volary, 9. Ladies – ženy (tým manželek, přítelkyň i dcer protihráčů – super hrdinky turnaje). 10. Sedlák tým

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama