Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Písku zahájili přípravu na novou sezonu

 
úterý, 22. června 2021, 09:20

Fotbalisté Písku jsou od pondělí znovu v pravidelném tréninkovém zápřahu. V rámci letní přípravy na nový soutěžní ročník Fortuna ČFL absolvovali úvodní trénink.

V kabině, kde hráče přivítal předseda klubu Leoš Gornický, se hlásilo šestnáct hráčů. S tímto číslem nebyl trenér Milan Nousek kdovíjak spokojený. „Doufám, že nás bude chodit víc,“ přeje si kouč. V optimálním případě by měli písečtí fotbalisté trénovat v počtu dvaceti lidí dle trenéra.

Kádr ještě zdaleka uzavřený není. O konkrétních jménech případných posil Nousek zatím hovořit nechce. Zmínil jen návrat Adama Petra z Dynama České Budějovice, kde písecký odchovanec skončil v týmu U19.

Písečtí si hodně slibují právě od spolupráce s prvoligovým Dynamem. „Podle nového majitele Dynama by měla trojice nejlepších klubů v kraji těsněji spolupracovat. Pokud by na spolupráci Písku, Dynama a Táborska nakonec skutečně došlo, bylo by to jedině dobře,“ myslí si Milan Nousek. Hráči, kteří by se neprosadili v prvním mužstvu Dynama, by pak mohli hrát druhou ligu v Táborsku nebo právě Českou fotbalovou ligu za Písek. „Představujeme si, že pokud nás někdo posílí, měli by to být především hráči z Dynama nebo z Táborska. Vodit sem fotbalisty z jiných regionů by bylo zbytečně nákladné,“ míní trenér Písku.

Po dobu následujících tří týdnů budou písečtí fotbalisté trénovat každý den, někdy i dvoufázově. V další stadiu poněkud zvolní. Tréninky budou čtyřikrát v týdnu a v tomto režimu se Písek bude připravovat až do začátku soutěže. Dojde samozřejmě i na přátelské zápasy.

Půltucet přípravných zápasů

Svěřence Milana Nouska čeká před startem třetiligového ročníku celkem šest přátelských utkání. Původně plánovaný duel s Admirou byl zrušen. „Místo něj sehrajeme kombinované utkání mezi sebou,“ upřesnil vedoucí mužstva Miroslav Grobár.

První zápas odehrají Písečtí v sobotu 3. července s Hradcem Králové, který bude ve městě u Otavy na soustředění. Ještě týž den se Písek utká s devatenáctkou Příbrami. „V odpoledním střetnutí s béčkem Příbrami nastoupí kombinovaný tým,“ sdělil Grobár, že dostanou příležitost všichni hráči z širokého kádru.

Generálkou na Vltavín bude souboj s divizní rezervou Dynama ČB, který se odehraje 24. července.

Program FC Písek v letní přípravě

03.07. 10:15 FC Hradec Králové (doma)
03.07. 12:45 1.FK Příbram U19 (doma)
09.07. 18:00 Sokol Lom (doma)
17.07. 10:15 AC Sparta Praha B (doma)
21.07. 17:00 SK Slavia Praha U19 (doma)
24.07. 10:30 SK Dynamo ČB B (venku)

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama