Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hešíkova Jistebnice vzdorovala Chýnovu jen první poločas

 
úterý, 15. června 2021, 20:13

Chýnov - V přípravě na mistrovskou sezónu si po velmi dlouhé nucené pauze pozval domácí účastník I. A třídy mužstvo FC Jistebnice a po kvalitním výkonu a velmi dobré koncovce uštědřil na svém výborně připraveném hřišti soupeři, hrající I. B třídu, vysokou porážku.

Pro domácí hráče to bylo teprve druhé přípravné utkání a nutno podotknout, že předvedli útočný fotbal s řadou střeleckých příležitostí, z nichž jich také sedm dokázali proměnit…!

Lépe však rozehráli utkání hosté a hned ve 4.min. se ujali Podzimkem po rohovém kopu vedení (0:1). V 9.min. ale bylo vyrovnáno, kdy se prosadil po špatném vyběhnutí gólmana Jistebnice domácí Král (1:1). V 15.min. již vedli domácí, kdy se prosadil křížnou střelou zdálky na zadní tyč podruhé Prášek (2:1) a brankář Mrzena neměl opět čisté svědomí…

Pak se hrálo převážně ve středu hřiště a největší šanci zahodil ve 26.min. jistebnický Stoszek, když přestřelil nepochopitelně z osmi metrů zcela prázdnou branku domácích.

Do druhé půle obě dvě mužstva prostřídala několik hráčů, ale střelecky se prosazoval především domácí celek. V 53.min. po asistenci J. Hrušky skóroval Prášek (3:1), v 60.min. navýšil skóre po ideálním centru Mareše Král (4:1), v 77.min. se trefil dorážkou vleže i Vl. Hruška (5:1), v 82.min. završil svůj hattrick po sólovém úniku domácí kanonýr Prášek (6:1) a brankostroj domácích završil v 90.min. krásnou střelou zdálky Mareš (7:2).

Jistebničtí (nově je trénuje exchýnovský Radim Hešík) se gólově prosadili ve druhé půli pouze v 84.min., kdy se trefil po ideálním centru nestárnoucího Sokolta důrazný Stoszek a vstřelil druhou branku jistebnického mužstva.

Stínem utkání bylo nešťastné zranění domácího L. Havlíka (koleno), který musel odjet na vyšetření do táborské nemocnice, ale dobrou zprávou je, že se po rentgenovém vyšetření nejedná o vážné zranění. Po skončení utkání mělo domácí mužstvo v bistru na hřišti vydařenou dokopnou, spojenou s opékáním prasete…

FC Chýnov – 1. FC Jistebnice 7:2 (2:1)

Branky: Prášek 3, Král 2, Vl. Hruška, Mareš - Podzimek, Stoszek. Rozhodčí: J. Dvořák - Třešňák, Kazda, 50 diváků.

Chýnov: Průša – Štrouf, Petrů, Rytíř, Mareš – Vl. Hruška, V. Hruška, Mládek, D. Havlík – Král, Prášek. Střídali J. Hruška, Zítek, Doubrava, Štiller, J. Hruška, L. Havlík. Trenér Petr Holota.

Jistebnice: M. Mrzena – Sváček, Podzimek, T. Ruber, Mar. Mrzena – Popelka, Šváb, Stoszek, Horčička – Sokolt, Kubec. Střídali Dao Duc, D. Ruber, Dušek. Trenér Radim Hešík.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer