Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nové kabiny ve Slavoji Volyně se poprvé otevřou v sobotu

 
pátek, 4. června 2021, 11:46

Všichni fotbalisté, fotbalistky a fotbaloví fandové z Volyně a okolí se konečně dočkali. Přiblížil se den s velkým „D“ – Den otevření nových kabin SK Slavoj Volyně. Je to den, na který jsme se všichni společně hodně dlouho těšili. Tímto dnem bude 5. červen 2021, kdy ve 13:30 hod. slavnostně přestřihneme pásku a otevřeme nové a kvalitní zázemí pro fotbalový i tenisový klub.

Účast na otevření kabin přislíbili mimo dalších vzácných hostů i poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky JUDr. Ondřej Veselý a senátor Senátu Parlamentu České republiky MUDr. Tomáš Fiala, MBA. Na přestřižení pásky jsou rovněž pozváni i sponzoři a všichni členové klubu.

Jak to vlastně vše začalo, jak šel ten čas. Před mnoha lety - chtělo by to nové kabiny. Před několika roky - chtělo by to už do prkýnka ty nové kabiny! Dva roky tomu nazpátek – snad budeme mít nové kabiny? Rok nazpět – budeme mít konečně nové šatny, ještě kdo je postaví. Den „D“ - 5. červen 2021 – máme je. Jsou nové a jsou hezké.  

Původní budova šaten sportovního areálu, kterou doposud využívali fotbalisté, tenisté, ale i žáci a studenti volyňských škol, byla vybudována v letech 1961 – 1962. Postupem doby se kabiny staly nevyhovujícími a vyvstala potřeba tuto situaci řešit. Nebylo hospodárné objekt rekonstruovat, a tak se přistoupilo k jeho demolici a k výstavbě objektu zcela nového. Na jeho místě pak vyrostlo kvalitní zázemí pro sportovní kluby. Současně se stavbou šaten se zrekonstruoval i tenisový kurt, který při stavbě posloužil jako zařízení staveniště pro výstavbu kabin.

V nových prostorách jsou čtyři nové šatny pro fotbalisty a dvě nové šatny pro tenisty. Každá šatna má své sprchy a záchody. Místnosti jsou dále vybavené šatními boxy, skříněmi, kompresorem na míče, stoly a dalším doplňujícím příslušenstvím. V objektu je také samostatná šatna pro rozhodčí se sprchou a záchodem a místnost pro přípravu zápisů o utkáních. Součástí objektu je i záchod pro imobilní občany, prádelna a technická místnost. V šatně pro tenisový klub je osazena domácí vodárna pro využití vody ze stávající studny. Na čelní stěně budovy nechybí výsledková tabule, název klubu, znak oddílu a znak města.

Celá akce vyšla na více než třináct milionů korun. Město Volyně se na akci podílelo částkou tři miliony osm set tisíc korun, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pak částkou devíti milionů a čtyři sta tisíc korun.

V SK Slavoj Volyně hledíme i do dalších let a připravujeme další projekty, které by vylepšily zázemí sportovního areálu. Letos bychom rádi ještě stihli zastřešení terasy před klubovnou a bufetem. Na příští rok připravujeme opravu a zateplení střechy bufetu a klubovny, do které zatéká. V roce 2023 se chceme vrhnout do opravy střechy tribuny, která je již na několika místech děravá. O rok později máme v plánu provést zateplení a opravu fasády bufetu a klubovny. Vše je a bude realizováno pro zlepšení zázemí pro fotbalisty a tenisty, pro příjemný pobyt Vás fanoušků a příznivců na sportovních utkáních a jiných doprovodných akcích.

Součástí slavnostního otevření kabin bude také výstava z historie oddílu, kde budou mimo jiné k vidění kopie zakládajících stanov klubu, doklady o výstavbě původních kabin a hřiště ve Sportovní ulici, dobové fotografie z výstavby hřiště, z fotbalových a tenisových zápasů. Na dalších výstavních panelech se rovněž dozvíte něco o současném dění, doloženým fotografiemi z mistrovských a přátelských zápasů. Součástí výstavy budou i časové fotografie dokumentující historii stavby nových kabin. 

Pro širokou veřejnost, naše věrné fanoušky a všechny příznivce fotbalu a tenisu uspořádáme v sobotu 12. června 2021 další den s velkým „D“ – Den otevřených dveří, a to od 9:00 hod. do 14:00 hod. Součástí dne budou i přátelská utkání přípravek a mladších žáků. Všechny Vás tímto srdečně zvu. Přijďte se podívat. Rádi Vás novými kabinami i celým sportovním areálem provedeme a se vším z chodu klubu seznámíme.

Ing. Václav Valhoda, předseda SK Slavoj Volyně

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle