Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník změnil předsedu a navlékl nové dresy. Usilovně se poohlíží po brankáři

 
pátek, 4. června 2021, 11:14

Už třetí přátelský zápas po covidové pauze odehráli fotbalisté Olešníku. Pokud někdo měl možnost jejich zápasy sledovat, určitě se nenudil. Padala spousta gólů. Ve třech jich bylo dohromady 36! Olešník porazil Týn nad Vltavou 11:1, Lažiště 9:2 a naposledy prohrál v Roudném 5:8.

„Po těch dvou vysokých výhrách jsme k utkání v Roudném nastoupili jak mistři světa a proto to takhle dopadlo,“ okomentoval poslední vystoupení trenér Olešníku Roman Chlumecký. Jeho svěřenci po půlhodině prohrávali už 0:6. „Jinak se v těch zápasech ukázalo, kdo jak během korony trénoval,“ říká Chlumecký.

Rozdíly v připravenosti viděl i u svých svěřenců. „Těm, kteří na sobě makali během té pauzy méně, postupně těžkly nohy a nechtělo se jim tolik vracet zpátky,“ všiml si kouč. Markantní to bylo zvlášť v zápase proti Roudnému.

Momentálně Olešník trápí post mezi třemi tyčemi. „Zveřejněte nám inzerát, že hledáme gólmana,“ reaguje trenér s úsměvem na tváři na rozhodnutí brankáře Miroslava Jirkala, který chce z Olešníka odejít a připravuje se s D. Dvořištěm z I. B třídy. „Je to pro nás největší ztráta a intenzivně sháníme za Míru náhradu,“ dodává už vážně Roman Chlumecký.

Na dobré cestě je naopak návrat zkušeného Roberta Szó z Rakouska, kde strávil uplynulých třináct let. Přijít má také mladý Dominik Štěch z SKP České Budějovice a kouč má v hledáčku ještě další dva mladé fotbalisty.

Změna se udála také ve vedení klubu. Skončil předseda Slavomír Vařák a na jeho místo přichází Josef Pícha. „Slavomíru Vařákovi bych rád jako trenér touto cestou poděkoval za jeho práci pro oddíl,“ říká Chlumecký. Prvním počinem nového vedení je obstarání nových dresů, v nichž olešničtí fotbalisté nyní nastupují.

První červnovou sobotu si Olešník zahraje v Trhových Svinech, kde se bude slavnostně otevírat nové hřiště. S ostrou přípravou na nový ročník krajského přeboru začne tým v červenci.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach