Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U21: Modelový zápas rozhodl hattrickem Daněk

 
čtvrtek, 3. června 2021, 22:35

Modelový zápas hraný na 2x30 minut zakončil čtyřdenní tréninkový kemp nově se tvořícího reprezentačního týmu U21 v Hluboké nad Vltavou. Utkání, v němž se představilo všech 26 pozvaných hráčů, rozhodl čistým hatrickem ve druhém poločase Kryštof Daněk.

Osmnáctiletý záložník tak zařídil vítězství pro tým hrající v bílých dresech. Talentovaný hráč ze Sigmy Olomouc, který se v uplynulé sezoně etabloval také v domácí nejvyšší soutěži, ukázal pestrou škálu zakončení.

Poprvé se prosadil hlavou po rohovém kopu hlavou, podruhé povedenou střelou zpoza pokutového území zakončil individuální akci a svoji skvělou dvanáctiminutovku po změně stran korunoval proměněnou penaltou.

„Super zápas, jsem za to moc rád. Myslím, že jsme jej zvládli velmi dobře a měli jej pod kontrolou. Kemp se určitě povedl. Všichni navzájem jsme se sice před srazem neznali, ale sedli jsme si a s dalšími srazy bude všechno ještě lepší,“ řekl úspěšný střelec Daněk.

Stoper Martin Vitík z poražené strany netajil, že jej prohra mrzí. „Jsem takový, že neúspěchy koušu nerad, to je i případ tohoto zápasu. Nikdo neprohrává rád. Sice jsme slušně drželi míč, ale nedali jsme první tutovku a pak si nechali dát tři blbé góly. Takže docela zklamání. Pozitivní je, že za sebou máme dobré soustředění. Je tady spousta šikovných kluků, v týmu bude konkurence. Těším se, co můžeme společně dosáhnout, být na mistrovství Evropy bude velkým cílem pro nás všechny,“ uvedl Vitík.

Jiří Kohout, asistent trenéra Karla Krejčího, páteční konfrontaci vnímal jako velmi užitečnou. „Týmy jsme rozdělili i na základě klubových vazeb. Chtěli jsme, aby kluci do zápasu přenesli to, co jsme předchozí tři dny zařazovali do tréninku, tedy nějaké automatismy v útočné i obranné fázi. Z tohoto pohledu se v zápase objevily slušné věci, byť musíme vzít v úvahu to, že je po sezoně a hráči už jsou v nějaké únavě. Každopádně jsme tady nasbírali hodně zajímavých poznatků, lépe jsme poznali hráče pro novou jednadvacítku, kterou už v září čeká ostrá kvalifikace,“ doplnil Kohout.

Jednadvacítka pátečním zkráceným zápasem uzavřela čtyřdenní kemp. Podruhé se sejde zase v září už na startu nové kvalifikace o postup na ME. „Lvíčata“ zahájí svoji misi domácím dvojzápasem proti Slovinsku a Albánii.

„Zelení“ – „Bílí“ 0:3 (0:0)

Branky: 38., 46. a 50. z pen. Daněk.

Zelení: Jaroš (31. Stejskal) - A. Gabriel, Vitík, Š. Gabriel, Horák – Souček, Beran – Novák, Karabec, Ryneš - Patrák (31. Osmančík).

Bílí: Neuman (31. Kovář) – Fukala, Knapík, Mezera, Kohút – Solil, Kaloč – Pachlopník (52. Šíp), Daněk, Šíp (45. Fila) - Fila (31. Svoboda).

Napsal(a) Martin Gregor | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama