Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čekání skončilo. Ve Volarech se děti bavily fotbalem

 
středa, 2. června 2021, 21:26

Fotbalový oddíl Tatranu Volary připravil velmi kvalitní turnaj pro kategorii mladších přípravek. Fotbalově se nikdo neztratil a kluci dívky předvedli výborné fotbalové dovednosti. Představily se naděje domácího Tatranu Volary, SK Větřní, Šumavanu Vimperk, Tatranu Prachatice, FC Písek a Junioru Strakonice. Obsazení nabízelo kvalitu a dobrou konfrontaci čtyř okresů.

Chceme, aby děti hrály - to bylo krédo mnoha milovníků fotbalu. Od trenérů, rodičů a všech, co fotbal mají rádi. Zejména trenéra ligových fotbalistů Liberce Pavla Hoftycha, který to v době pandemie propagoval na svém šátku i ústence.

Volarský turnaj začal o deváté hodině ranní a končil po půl třetí, takže to byl náročný půlden pro všechny. Ve Volarech přivítal účastníky starosta města Vít Pavlík společně s místostarostkou Janou Bártovou. Oba popřáli dětem hodně štěstí a pořadatelům poděkovali za uspořádání tak pěkného turnaje. Hlavní organizátor Martin Honer oběma poděkoval a přivítal předsedu oddílu Tatran Volary Jaroslava Šimana, který rovněž popřál dětem fotbalovou radost, ať se nikdo nezraní a hodně štěstí v bojích o body.

Hrálo se systémem každý s každým na dvou hřištích. Zápasy řídili rozhodčí Filip Muzika a Miroslav Trost a rovněž pro ně to byl první pocovidový test. Zápasy měly spád a na šest desítek fotbalistů ukázalo, jak to s míčem ve svém mladém věku umí. Bylo toho dost. Finty, kličky, krásné střely a nádherné góly, ale i jak se fotbalově říká čudly, či náhoďáky to vše bylo vidět.

Víc jak dvě stovky diváků hnalo své ratolesti k co nejlepším výsledkům. Hlavně maminky to prožívaly intenzivně a samy mi řekly, „Víte, pana fotograf, skoro rok byly děti doma, nemohly venku trénovat, hrát zápasy, takže kuchyň i obývák dostávaly hodně na frak. Distanční trénink a domácí úkoly, to bylo velmi náročné, když vše se kopalo proti zdi, nebo s tátou či sourozencem jeden na jednoho. Tak se nedivte, že jsme rády za návrat na hřiště." Turnaj probíhal parádně, a trenéři nejenže sledovali výsledky a tabulku, ale ještě mixovali sestavu, nabádali a radili jak na to. Zkrátka fotbal se vrátil se vším všudy, volarská sobota to potvrdila.

Turnaj navštívilo i několik osobností výkonnostního fotbalu nejen z Volar. Ze Strakonic se přijel podívat Tomáš Kostka, který byl ještě před covidem tahounem strakonického Junioru, byli zde i zástupci Oseka, z Českokrumlovska a Písku.

Konec se přiblížil a ceny pro vítěze i individuality předávali Vít Pavlík, starosta města Volary, společně s místostarostkou Janou Bártovou, která vše doprovodila úsměvem a pochvalou, že to bylo od kluků moc pěkný. Volarský starosta na závěr poděkoval všem za účast a na závěr podotkl, že turnaj ve Volarech na této úrovni určitě nebyl poslední.

Poděkování patří organizátorům za skvěle připravený turnaj, hráčům za super výkony, trenérům za vedení dětí k fotbalu, rodičům za to, že děti podporují, aby se věnovaly fotbalu. Uznání patří oběma rozhodčím Filipu Muzikovi a Miroslavu Trostovi. Potvrdili, že toho bylo na úvod dost a byli rádi, že mohli opět vyběhnout na zelený pažit.

Na závěr připravili domácí pořadatelé překvapení v podobě pizzy pro každý zúčastněný tým.

Konečné pořadí: 1. FC Písek, 2. Šumavan Vimperk, 3. Tatran Volary, 4. Junior Strakonice, 5. Tatran Prachatice, 6. SK Větřní.

Cenu pro nejlepšího gólmana získal Ondra Machala z FC Písek, nejlepšího střelce Jaroslav Mach ze Šumavanu Vimperk a nejlepším hráčem se stal Štěpán Červený z FC Písek.

 
 
Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran