Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová éra repre U21 odstartovala kempem v Hluboké nad Vltavou

 
úterý, 1. června 2021, 16:10

Reprezentace do 21 let odstartovala novou etapu. „Lvíčata“ se v pondělí sešla na začátku tréninkového kempu v Hluboké nad Vltavou a trenér Karel Krejčí v původní nominaci udělal jedinou změnu.

Kvůli zdravotním důvodům se omluvil plzeňský záložník Pavel Šulc, jehož místo zaujal Jáchym Šíp z Olomouce.

„Jsme zvědaví na nový tým, poznáme kluky o něco lépe na hřišti i mimo něj. Jsme zvědaví, jak se odprezentují. Jde tedy o takové seznámení, byť už v září začíná ostrá kvalifikace. Některé hráče už známe z minulého cyklu, do kterého zasáhli a absolvovali s námi i březnové mistrovství Evropy, další se teď také mohou ukázat,“ řekl Karel Krejčí, trenér výběru U21.

Na Hluboké se v tréninku představí 26 hráčů, z toho čtyři brankáři. Tři ze čtyř gólmanů přicestovali ze zahraničních klubů: Matěj Kovář je hráčem Manchesteru United, Vítězslav Jaroš hostuje z FC Liverpool v irském St Patrick's, Adam Stejskal patří rakouskému Salzburgu a minulou sezonu strávil na hostování v druholigovém Lieferingu.

Pět hráčů nominovaných na tréninkový kemp nasálo atmosféru na březnovém mistrovství Evropy ve Slovinsku. Kromě brankáře Kováře jde o obránce Michala Fukalu s Martinem Vitíkem a záložníky Adama Karabce a Michala Kohúta. Do minulé kvalifikace naskočili také středopolaři Michal Beran s Filipem Součkem.

„Hodně jsem se sem těšil, začíná něco nového a je dobře, že se i takto po sezoně krátce můžeme sejít před kvalifikací. Jde o nějaké čtyři dny, a přestože byla sezona dlouhá, v pohodě to tady zvládneme. S minulou jednadvacítkou jsem zažil EURO ve Slovinsku a pro mě je obrovskou motivací, aby se nám i s novým týmem povedlo něco podobného. Byl bych jenom rád, kdybych v nové kvalifikaci měl ještě důležitější roli než v předchozím týmu, kde jsem byl úplným nováčkem,“ podotkl sparťanský středopolař Adam Karabec.

„Lvíčata“ v pondělí absolvovala první společný trénink, v úterý a ve středu jsou na programu vždy dvě fáze. Logistiku usnadňuje i nedaleká vzdálenost hřiště od hotelu, v němž tým sídlí. „Máme tady skvělé podmínky, vše je po ruce. S minulou jednadvacítkou jsme zde byli už dvakrát, šli jsme do osvědčeného prostředí. A na podzim zde také zřejmě některý z domácích zápasů odehrajeme,“ uvedl kouč Krejčí.

Vrcholem kempu na Hluboké bude čtvrteční modelový zápas na 2 x 30 minut. „Kluky chceme seznámit s naší představou o herním stylu, dostanou informace také směrem ke kvalifikaci a soupeřům. V modelovém zápase nepůjde o výsledek, spíš chceme, aby se v něm ukázaly věci, na nichž chceme během týdne společně pracovat. Máme zajímavý tým, čtyři talentovaní hráči v něm jsou z ročníku 2003. Na papíře to vůbec nevypadá špatně, teď musíme vše složit tak, aby věci fungovaly i do kvalifikace,“ přál si Krejčí.

Jednadvacítka se v nové kvalifikaci na úvod v září doma popasuje se Slovinskem a Albánií, v říjnu ji čeká dvojzápas s Kosovem a v listopadu duely v Anglii a Slovinsku. Příští rok na jaře se ještě „Lvíčata“ poměří s Andorrou. Na ME 2023 do Gruzie a Rumunska postupují vítězové devíti kvalifikačních skupin a tým s nejlepší bilancí na druhém místě. Osm celků z druhých pozic se utká v baráži o další čtyři místa.

Napsal(a) FAČR | Tisková zpráva | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama