Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězné béčko Roudného klopýtlo na jaře jen jednou. Postup ale brali konkurenti

 
čtvrtek, 30. června 2022, 21:33

Roudné – S náskokem dvou bodů na druhý Kamenný Újezd a osmi bodů na třetí D. Dvořiště (oba celky nakonec postoupily) se na první příčce skupiny A I. B třídy umístila roudenská rezerva, postupové oslavy ale nevypukly. Jelikož A-tým Malše nepostoupil z I. A třídy, nemohlo se béčko stejného oddílu posunout do stejné soutěže. To soutěžní řád nedovoluje. Trenér Pavel Cepák to vidí jasně. „Bohužel, i to je fotbal, kluci by si postup zasloužili.“

Vyhráli jste I. B třídu, ale zároveň jste nemohli oslavovat postup kvůli A-týmu, se kterým nemůžete hrát ve stejné soutěži. Jak to berete?
Je to fotbal, čekali jsme do posledního kola, jestli náhodou neklopýtnou Trhové Sviny, což by znamenalo postup našeho áčka, tím pádem bychom nahoru mohli jít i my, ale bohužel.

Naplnila se vaše předsezonní očekávání?
Mým cílem bylo hlavně zabudovat mladé hráče do dospělého fotbalu, přišli kluci z dorostu, nějací už tu byli a chtěli jsme dorostence posouvat dále. Dorostenci teď vyhráli Divizi dorostu, ale přeci jen je rozdíl mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem.

Co říkáte na výkony dorostenců?
Za sebe musím říct, že mě vůbec nezklamali, jsou dobře trénovaní. Devadesát procent hráčů, které pod sebou mám, jsem znal, protože jsem je dříve v té dorostenecké kategorii trénoval. Postup bohužel nevyšel, je to sport, třeba se ještě něco stane, ale nemyslím si.

Na jaře jste ztratili jen jednou…
V Dolním Dvořišti jsme prohráli 1:5, to utkání nám nevyšlo. Bylo to odložené kolo, protože se v původním termínu se kvůli sněhové kalamitě hrát nemohlo. Sportovně musím přiznat, že Dvořiště má kvalitní mančaft. Jsou tam kluci, kteří prošli Kaplicí, mají výborného gólmana Jirkala… V utkání jsme tahali za kratší konec a prostě a jednoduše nám nevyšlo. Jinak musím říct, že hráči splnili a hráli to, co jsme od nich chtěli. Tohle utkání jsme si vyříkali, hodili jsme ho za hlavu a jelo se dál. Pak už jsme neztratili ani bod.

Vzájemné zápasy s druhým Kamenným Újezdem dopadly o gól ve váš prospěch, byl tohle klíč k celkovému vítězství v soutěži?
Přesně tak. První zápas jsme v Kameňáku vyhráli 2:1, bylo to velmi kvalitní utkání. Vyhráli jsme tam ale naprosto zaslouženě, měli jsme řadu šancí a přeběhali jsme je. Doma jsme vyhráli 1:0 a také si troufnu říct, že zaslouženě. Co mě ale doteď mrzí je zranění hostujícího gólmana, v podstatě jeho chybou, kdy sestřelil našeho hráče Šrámka, dostal červenou kartu a zlomil si u toho nohu. Takže mi z toho po utkání bylo trochu smutno, protože když se tohle stane jakémukoliv hráči z jakéhokoliv týmu, tak to není nic příjemného.

Přijdou nějaké posily?
Máme velkou výhodu, že nám opět přijde spoustu dorostenců, někteří už byli využíváni teď, ale nějací noví přijdou. Nemáme moc důvod posilovat. Chceme jít touto cestou i dále, škoda, že nevyšel ten postup, hráči by si to zasloužili. Z mého pohledu je tato soutěž pro kluky málo.

S jakými úmysly vstoupíte do příští sezony?
Chtěli bychom hrát opět nahoře, ale nějaké extra velké cíle si nedáváme. Jeden z těch cílů je opět zabudovat dorostence, kteří přijdou. Když půjdete touhle cestou, tak se vám to jednou vyplatí. Máme mladé hráče, až na dvě výjimky, okolo dvaceti, jednadvaceti let. Musíme poctivě trénovat a jsem přesvědčený, že navážeme na uplynulou sezonu. Záleží, jaké budeme mít soupeře, klobouk dolů před všemi mančafty, protože lidí není moc a ony chtějí dále hrát. Cením si těch mančaftů, že to vůbec poskládají. Všichni víme, že tu byl covid, spousta lidí díky tomu s fotbalem sekla, neměli motivaci, vůli a zpohodlněli. Mančaftů, kterých v naší soutěži byly na úrovni, bylo málo.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Malše Roudné