Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trhosvinenský Spartak pokřtí zrekonstruované hřiště. Pozval si Olešník a láká na osobnosti

 
úterý, 1. června 2021, 15:47

Nadcházející sobotní odpoledne 5. června 2021 bude slavnostně otevřeno zrekonstruované fotbalové hřiště v areálu TJ Spartak Trhové Sviny. Plánovaná obnova svinenského pažitu proběhla podle plánu a po dlouhých 35 letech. Předseda TJ Spartak David Štojdl očekává v sobotní exhibici s Olešníkem výbornou atmosféru a úžasný sportovní zážitek.

Rekonstrukce hřiště byla ukončena v listopadu 2020. Asi jste nečekali, že si na novém pažitu zahraje až v červnu 2021. Na druhou stranu to trávníku jenom prospělo, že?
Od začátku rekonstrukce jsme počítali s tím, že minimálně do května letošního roku hřiště používat nebudeme. Zhotovitel nám garantoval postupné zatěžování plochy od poloviny května a tento scénář se téměř na den naplnil. Dnes můžeme s klidným svědomím říct, že se rekonstrukce podařila, trávník je nádherný a k dnešnímu dni na něm trénují a konečně i hrají své zápasy všechny kategorie.

Kabiny, hřiště, co dalšího chystáte do budoucna v místním areálu?
Osobně si myslím, že sportovní areál v Trhových Svinech má obrovský potenciál. Již nyní se v areálu nachází fotbalové hřiště, sportovní hala, veřejné sportoviště, nohejbalové a volejbalové hřiště. V současnosti je za téměř deset miliónů korun realizována výstavba víceúčelového hřiště a volejbalový oddíl buduje na své vlastní náklady beach volejbalový kurt. Velmi si vážíme spolupráce s městem Trhové Sviny, společně pracujeme na komplexní studii současného areálu, který by se do budoucna prostřednictvím jednotlivých etap a za využití národních investičních dotací mohl proměnit ve sportovně-relaxační centrum. Musím ale upřímně říct, že se bavíme o několikaletém výhledu.

Nové hřiště je svátečním důvodem, proč se první červnovou sobotu sejít ve sportovním areálu v Trhových Svinech. Na co chcete případné návštěvníky nalákat?
Samotný fakt, že se téměř po roce opět můžeme podívat na fotbalové zápasy, je pozvánka sama o sobě. Samozřejmě hlavním bodem je kompletně zrekonstruované hřiště s umělým zavlažováním, na které čekaly fotbalové generace několik desítek let. V rámci slavnostního otevření sehraje od 15 hodin zápas starší přípravka proti týmu SK Dubné, následovat bude od 17 hodin zápas našeho A-týmu proti FK Olešník. Samozřejmostí je pozvání zástupců Jihočeského kraje, města Trhové Sviny, Okresního fotbalového svazu, zhotovitele – společnosti Eurogreen a dalších bývalých činovníků klubu. Za co jsem já osobně velmi rád, je účast dvou fotbalových, nejenom jihočeských legend, a to Davida Lafaty a Martina Latky, kteří jsou zároveň čestnými hosty.

Příští rok oslaví klub kulaté sté výročí. Připravíte nějakou exhibici?
Máte pravdu, na přípravě oslav stého výročí založení fotbalového klubu intenzivně pracujeme. Jelikož jsme ve fázi příprav, nechal bych si plánovaný program zatím pro sebe.

Radost dělají i sami fotbalisté Spartaku. Od mládeže po muže, kteří bojují o postup do kraje.
Tady musím jenom souhlasit. Fotbal v Trhových Svinech má obrovskou tradici a jsem rád, že v minulých letech udělal výkonný výbor rozhodnutí a šel cestou vlastních odchovanců. Důkazem je A-tým, za který nastupují v drtivě většině hráči, kteří prošli zdejší mládeží a dnes bojují o postup mezi krajskou elitu. Za tímto úspěchem se ovšem skrývá několik aspektů. Základem jsou kvalitní a nadšení trenéři, kteří dokáží v problematických letech děti u fotbalu udržet, dále bych zmínil zázemí a materiální vybavení, které můžeme dětem a hráčům nabídnout. V neposlední řadě je to spolupráce s rodiči, samosprávou a dlouholetými partnery, kteří nám pomáhají posouvat fotbal v Trhových Svinech zase o kousek dál.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Spartak Trhové Sviny
 


 
Reklama