Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Klubový web SK Jankov se oblékl do nového kabátu

 
čtvrtek, 13. května 2021, 14:30

Nejvýraznější novinka v SK Jankov během pandemie je z online prostředí. Klub se vrhl na kompletní redesign webových stránek. Kromě moderního vzhledu se při jejich tvorbě kladl důraz na jednoduchost, přehlednost a rychlý přístup k nejdůležitějším informacím a čerstvým zprávám.

„Po dvanácti letech našich „starých“ webových stránek jsme se rozhodli pro modernizaci ze dvou důvodů. Za prvé díky zastaralým pluginům na webovkách docházelo v poslední době k výpadkům a za druhé jsme chtěli jít s dobou a dát jim nový a modernější kabát,“ sdělil nám jankovský činovník Petr Maxa. „Naše stránky mají za normálních okolností v sezóně přes tisíc návštěv za týden, čímž si myslím, že patříme mezi nejlepší v kraji. Celkově se snažíme jako klub prezentovat „na úrovni“, tak k tomu webovky i sociální sítě patří,“ doplnil ke komunikaci s fanoušky.

Inspirací k novému responzivnímu webu SK Jankov se našlo hned několik. A to jak u nás doma, tak ve světě. „Než jsme se do toho pustili, prošel jsem webové stránky všech prvoligových klubů u nás, ale zhruba i dalších padesát ve světě, abych načerpal inspiraci. K tomu nějaké mé myšlenky a samozřejmě potřeby klubu. O následnou tvorbu se postaral kamarád René Urmann, ajťák, který to má jako koníček. Ten v podstatě mé požadavky přetavil v realitu, za což mu děkuji. Stálo to dost času a možná i nervy,“ popsal, že přípravě nových stránek věnovali velkou péči.

Do nové sezony bude komplet

Na postupných úpravách se nadále pracuje. „Přestože už jsou stránky v provozu, stále je dolaďujeme, ale do nové sezóny by měly být ve finální podobě. Největší prostor tam samozřejmě má A-tým, ale ty nejdůležitější informace, výsledky a tabulky tam jsou ze všech našich družstev. K tomu různé rozhovory, videa a mnoho dalšího. Nově tam budou sestřihy ze všech zápasů, které jsme doposud zveřejňovali pouze na Facebooku, ale ne všichni sociální sítě využívají,“ řekl k náplni obsahu Maxa.

„Věřím, že každý správný fanoušek Jankova bude spokojen. A když se budou stránky líbit i širší veřejnosti, budeme samozřejmě rádi a zároveň to dodá našim „adminům“ větší chuť pro další práci a možná i pro další různé novinky,“ doufá Petr Maxa, že nový web bude nejen pro místní příznivce stále oblíbenou adresou.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto repro SK Jankov