Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třineckou ocel otupily africké pušky

 
sobota, 1. května 2021, 18:14

Tábor – Fotbalisté A týmu FC MAS Táborsko zvítězili v 21. kole nad Třincem 2:0 a připsali si šestou výhru v soutěži. Domácí oplatili třineckému mužstvu podzimní porážku rovněž 2:0. Záchrana jihočeského týmu je o něco reálnější, ale do cíle je ještě daleko.

Domácí měli složitý vstup do zápasu. V 7. minutě jim málem dal gól třinecký Omasta a ve 13. minutě de Almeida neproměnil penaltu po faulu na Provazníka. Gólman mu ji vyrazil.

Veselejší to bylo pro FCT ve 24. minutě, kdy po rohovém kopu a špatném třineckém odkopu vyplaval míč před guinejským expresem Tolnem, který si ho rychle zpracoval a ještě tvrději zakončil – 1:0.

Bylo vidět, že domácí chtějí do půle přidat druhý gól, ale své nadějné akce nedotáhli. Zvláště ta, kdy dostal Čapek přihrávku na paty, musela modrobílé mrzet. Ještě nebezpečnější byl rána de Almeidy z úhlu, kterou třinecký gólman Adamuška vytáhl na roh.

Třinci se nevedly odkopy. Po jednom takovém v 60. minutě se za vápnem opřel do míče senegalský snaživec Modou a s pomocí teče rozvlnil síť – 2:0. Svou střeleckou bilanci mohl navýšit Tolno, ale v 74. minutě tváří v tvář brankáři svého soka neprostřelil.

V zápase byli vůbec vidět domácí afričtí fotbalisté, kteří měli lví podíl na táborském vítězství.

Už ve středu 5. května pojede Táborsko k dalšímu duelu do Brna-Líšně.

Hodnocení trenéra FCT Miloslav Brožka: „Získali jsme velice cenné vítězství, které je o to cennější, že jsme v úvodu neproměnili penaltu. Hráči ale prokázali velký charakter a zaslouží si můj obdiv. Vím, že jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem, ale za naší situace by bylo dobré i vítězství 1:0. Nejdůležitější jsou pro nás tři body. Soupeř měl v úvodu jednu pološanci, kterou jsme přežili, ale jinak jsme ho do vyložených příležitostí nepouštěli. Zápas jsme zvládli výborně. Naše výkony mají stoupající trend, jdeme po dobré cestě, ale tímto vítězstvím nic nekončí, naopak. Už brzy musíme být myšlenkami v dalším zápase. Máme to o to těžší, že jsme se záchranou začali na osmi bodech.“

FC MAS Táborsko – FK Fotbal Třinec 2:0 (1:0)

Branky: 23. Tolno, 60. Modou. Rozhodčí: Petřík – Váňa, Vodrážka. ŽK: 54. Almeida – 12. Adamuška, 39. Bedecs, 45+1. Celba, 77. Attah.

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak (75. Dybala) – Tolno (88. Vozihnoj), Modou, Boula, Liepa (63. Gil), Provazník (75. P. Plachý) – Čapek. Trenér Brožka.

Třinec: Adamuška – Hýbl (46. Janoščín), Celba (46. Bolf), Bedecs, Foltyn – R. Vaněk I. (75. Attah), Omasta, Weber (46. Mu. Tijani), Samiec – Javůrek (57. Cienciala), Habusta. Trenér Straka.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař